Jump to content

Modem Compal

Marek-26

Recommended Posts

• 2 weeks later...

dobrý den. je možné,že mám problém s wi-fi když se mi odpojuje mobil od 5GH sítě. Vypozoroval jsem,že večer to začne. Přes den jsem problém nepozoroval,ale večer se mi stane,že mi normálně na mobilu ukazuje plný signál,leč nestahuje data. Pomůže jen ,znovu odpojit a připojit. Mám již druhý telefon a dělá to stejně.V práci vše ok na 5Gh. Čím by to mohlo být? Není možné,že když jsme večer doma ,tak to více hřeje a po té zlobí? Se zatopí a popravdě ten modem je někdy ,jak pětník.

Edited by jk79

@Ritchy úroveň signálu na modemu vypadá ok, ale chybí ti tam kolonka s hodnotami SNR, a tento modem navíc neumí zobrazit chybovost, takže z toho se moc poznat nedá.

Edit, tak vidím že ve vedlejším vlákně hodnoty SNR máš a ty jsou celkem ok.

Ale i mě vždy večer zlobil internet, takže zkus modem restartovat a uvidíš, kdyžtak zkusit změnit ty DNSka.

@jk79 jestli to blbne jen večer, tak to bude spíš tím rušením, zkus modem ručně přeladit na jiný kanál, podle toho co naměřiš třeba pomocí aplikace wifi analyser na mobilu.

• Agree 1
  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest

Přesně to jsem právě udělal, změni jsem DNS na Googlí a po rebootu modemu to před změnou DNSna ty Googlí  fungovalo

Micméně to neřeší ten problé, nyní (pokud to poběží) nepozám kde je fail, protože nebudu na Vodafone DNS.

Edited by Ritchy
  • 1000 Mb/s
  • -
  • -
  • Vodafone StationDOCSIS 3.1
  • Severočech

V 8. 9. 2022 v 11:27, Marek-26 napsal:

jde někde koupit v ČR? Mám nějakou dost starou WISI DB 85 F.

Edited by Pavel m
  • Premium
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, CA modul
  • -Most
  • Speedtest

Na té uvedené zásuvce není nic světoborného, podle manuálu je to v podstatě obyčejný rozbočovač s rozsahem do 2000 MHz, bez nějakého integrovaného filtru na zpětný kanál, což by mohl být v některých případech i problém,  ale zas je tam výhoda že má nižší průchozí útlum, zatímco ty staré zásuvky měly 7 dB tato má jen 4 dB, takže zrovna mě, by se taková zásuvka docela hodila, vzhledem k tomu že tady mám signál na hraně díky větším rozvodům po domě.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest

A je nějaký, který lze legálně použít pro zesílení internetové odbočky, aby fungoval a nedělal bordel v síti? Do teď žiju v tom, že to nelze a zesilovat jde jen TV odbočku. Pokud existuje nějaký vyzkoušený prosím o uvedení modelu.

Edited by MSwamp
  • Super
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465, CA modul
  • Štatl