Přejít na obsah

Ivo2003

Uživatel
  • Příspěvky

    789
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    27

Vše od uživatele Ivo2003

  1. No Vodafone podivně upravuje i výsledky na svém speedmetru. https://rychlost.dkm.cz/ U 100 Mbps síťové karty ukazuje třeba 106 Mbps. Je to vůbec technicky možné, na 100M síti přenést více?
  2. Cookies normálně povoleny. Bez doplňků a blokátorů
  3. V jednom videu Patrick Zandl říkal, že takhle to chodí v USA. Pokud uživatel například zneužívá neomezená data v mobilu a má velké přenosy tak mu operátor pošle že ho už nechtějí a vypovídají mu služby.
  4. Třeba byl jsem ve "Služby", poté jsem nahoře kliknul na "Přehled" a skočilo to na login screen.
  5. Firefox na desktopu a EDGE na mobilu
  6. Proč se Můj Vodafone pořád odhlašuje? Procházím jednotlivé volby v Můj Vodafone a musím se 3x přihlásit, protože mě to samo odhlásí. To později ještě budou chodit pořád potvrzovací SMS až se zavede ten dvoufaktor?
  7. 50 Kč se může zdát málo, ale za rok to je už 600 kč. A nejde ani tak o ty peníze ale jako o ten princip. T-Mobile před rokem také zdražoval, ale stačilo se ozvat na infolince a retenční zařídilo staré ceny a ještě přidali malý bonus navíc. - U výučtování Vodafone nevidím žádné info o chystané změně tarifu. Zatím TV Klasik + 50 Mbps internet k tomu zdarma
  8. Tak to jsem ještě neviděl aby u Kaktusu bylo 1234, ale možné je asi vše.
  9. 1234 Byla zvláštnost pouze u Oskara/Vodafone a bylo to opravdu celkem nešťastné.
  10. Ivo2003

    Chyby Vodafone TV

    Tento procesor by měl být v pohodě. Měl by mít jak HEVC tak i plnou podporu 4K na igpu. Na Celeronu s igpu funguje v pohodě 4k60 Youtube a zatížení procesoru a grafiky je minimální. Jak tam funguje VTV ale nevím, protože nejde spustit kvůli monitoru. Spíše se divím, že to dobře funguje na tom 12 let starém i3-2100 s GTX1050, jak někdo psal výše.
  11. Nefunguje. Při pokusu o nastavení to píše: "Je nám líto, ale tato služba není momentálně dostupná. Zkuste to, prosím, později." No je to prý proto, že dnes má uživatel na své telefonní číslo navázano hodně služeb a tak by byl problém, kdyby došlo ke krádeži čísla. To ale nekoresponduje s tím, že u nových SIM karet není nastavena ochrana PINem. Jde samozřejmně zapnout, to ale hodně lidí neudělá. A při ztrátě/krádeži mobilu může nový "majitel" SIM karty telefonní číslo zneužít a nebo způsobit velkou fakturu za provolané hovory.
  12. Chodí vám info i do e-mailu případně SMS, nebo info o tom je jen ve výučtování? K výučtování mám problém se dostat.
  13. To může být i proto, aby od tohoto kroku odradili co nejvíce lidí a současně dodrželi zákon o zrovoznění vlastního zařízení. Ale je taky možné, že systémy Vodafone jsou v tomto omezené. Podobně jako když někdo mění službu Vodafone TV z DVB na internetovou. Taky je nutné vrátit set top boxy a vzít si nové, i když to je ten stejný typ.
  14. Takže ideálně pro test rychlosti zkusit třeba download velkého souboru z Google Drive.
  15. Normálně to umí. Mám nastaveno pro každou síť samostatný název sítě i heslo. Potom stačí si třeba na mobilu zvolit ke které síti se má připojit. A poté se mobil této sítě drží bez ohledu na intenzitu signálu.
  16. Když jsem nahlédnul do diskuzní skupiny uživatelů O2TV a O2 Internetu, tak jsem zjistil, že koncept vše jen v pronájmu není vůbec špatný. Odpadá tak hodně problémů, které lidi mají u O2 - kde si to všichni musí kupovat buď hotově a nebo na "výhodné splátky". Např. změna služby - není nutné přístroj odprodovávat za zlomek původní ceny, porucha po skončení záruky, upgrade služby a nutnost zakoupení nového set top boxu za několik tisíc. A další a další výhody, které už tu byly několikrát zmíněny a je zbytečné je pořád opakovat. Navíc můj 3 roky starý Compal už dosluhuje a zlobí u něj WIFI. Za 3 letý pronájem jsem zaplatil cca 1800 Kč, což je méně než kolik by stál odkup Compalu.
  17. Kabel plus a UPC jednu dobu běželo současně? Vím, že okolo roku 2000 v Praze UPC nabízelo svůj Internet 128 Kbps Mistral za 999 Kč, ale třeba na Moravě ještě UPC nebylo a byl tu maximálně Kabel plus (někdy psáno jako Cable plus) a Intercable.
  18. Ještě nedávno většina ISP na GPONu měla upload na polovině. Zlepšilo se to na začátku tohoto roku kdy největší ISP jako Tmobile nebo PODA nabízí 1:1. Poda sice nabízí i připojení 2000/2000 Mbps. Ale tam moc nechápu jak může uploadu 2 Gbps dosáhnout, když ta jejich klientská jednotka má maximum 1.5 Gbps a gigabitové porty. U downloadu nabízí na každém portu max 1 Gigabit, takže je možné připojit dvě zařízení a každé bude mít gigabit, nelze mít 2 giga na jednom portu. Co se týče upstream kanálů u Vodafone, tak těch mi modem hlásí 6.
  19. Tak nějak. Většinu lidí zajímá hlavně download. Dokonce jsem nedávno viděl příspěvek, kde si nějaký zákazník stěžoval, že proč zvyšují upload, který prý nikoho nezajímá. Že místo toho měli zvednout download.
  20. Tohle už je nové logo, to začalo nasazovat až někdy okolo roku 2001, ale i tak je to pěkně staré. Pak byly ještě GO shopy. Ty ale brzo skončily.
  21. A k tomu ještě platba i za příchozí hovory. Ale na slovensku okolo roku 2000 měl Eurotel u předplacenek taky platbu za přijaté hovory, ale opačně, že když někdo volal vám, tak vám to přičítalo kredit. (Operátor i tak vydělával na propojovacích poplatcích). Ale zase se tam muselo platit za funkční CLIP. Eurotel má tedy s nesmyslnýma příplatkama už letité zkušenosti. 😄
  22. Do GPON ONT se například u Tmobile dostat dá. Nastavuje se tam WIFI a podobně. Ale je tam nejspíše omezený přístup jen pro některé nastavení. U Poda se ale nedá dostat vůbec - tam se musí WIFI atd nastavovat přes Klientskou zónu Pody.
  23. Prý to je první mobilní telefon, co se v ČR začal prodávat. Ještě pro síť NMT.
  24. Ivo2003

    Port Forwarding

    Asi to je DS-LITE Takže na přípojce je: neveřejná ipv4 a veřejná ipv6 Takže port forward ipv4 by ani technicky neměl smysl - když to je neveřejná sdílená adresa, kterou má dalších X lidí. A u ipv6 se port forwarding snad ani nepoužívá. Tam veřejnou by mělo dostat každé zařízení.
×
×
  • Vytvořit...