Přejít na obsah

Ivo2003

Uživatel
  • Příspěvky

    619
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    18

Vše od uživatele Ivo2003

  1. Proč by měl někdo něco takového chtít? Konkurence má platnost kreditu rok, volání za 2.50 a účtování po sekundách - krátký hovor za pár haléřů a 100 procent bonus za dobití. Tmobile má sice taky 4.50 za minutu, ale má platnost kreditu rok a odměna za dobití 2GB dat na týden.
  2. Pokud mi to zdraží o více než 100 Kč, tak dávám výpověď protože se mi to nevyplatí, protože už dnes je to finančně na hranici výhodnosti. Přidávají sice voyo, ale je otázka jestli za to vůbec Nově něco platí, případně kolik. Nova si tímto získává spoustu nových abonentů a tím zvyšuje i hodnotu značky. Takže určitě to bude nějaká výhodná cena, a tak zvyšování ceny služeb to neospravedlňuje.
  3. Měřil jsem to grafem co sestavuje router a dělá 10 minutový průměr a potom taky přibližná kontrola podle počtu přenesených dat a doby přehrávání. Zkusím tedy zjistit jak vynutit na počítači h265 u sledováníTV. Jestli 7 nebo 6 je už nepodstatné, je to mnohem více než 3.
  4. Píšu okolo 7. SledováníTV sleduji na tabletu i počítači, bitrate je okolo 3 Mbps, jaký je kodek nevím, ale h265 určitě ne, protože ho tablet neumí. A na kvalitě to poznat jde. Oproti Vodafone je to jak internet stream z roku 2008. O Magenta platí to samé. Proto i když sledování TV je spolehlivější a má lepší funkce používám více Vodafone TV protože ta kvalita je hodně nic moc.
  5. Vodafone jde celkem dobře přes internet sledovat díky stědrému bitrate okolo 7Mbps. Ostatní služby jako Magenta, sledováníTV mají jen okolo 3 Mbps, to jde sledovat maximálně tak na tabletu. Pokud tedy divák není milovník kostiček a jiných artefaktů v obraze. To zatím konkurovat DVBC nebo službám s normálním bitrate nemůže.
  6. Přesně tak, hlavně byl přednastavený APN pro internet - tenkrát před 20 lety to mobily neuměly nastavit samy a změna sim za jiného opa vyžadovala změnit apn a ip v nastavení. Customizace - boot loga a nebo grafika v menu, případně do roku cca 2003 i sim lock na daného opa. Pro zajímavost: z fotek z telefonu k750 šlo snadno vyčíst od jakého opa je, protože to bylo v názvu firmwaru a tento název byl součástí EXIF fotek. Nevím teda jak to bylo s aktualizacemi SW, jestli když Nokia vydala nový FW třeba na Nokii 3310, jestli ji hned dostaly i operátorské verze FW. Myslím že ne a lidi s FW operátora si třeba na českou t9 museli počkat déle.
  7. "Je to tak. Výhodou DVB-C je i oddělené pásmo, které je nezávislé na možném přetížení internetových serverů poskytovatele obsahu." A hlavně dvbc je broadcast, takže je jedno jestli to má zapnuté jeden člověk nebo celá republika. "Před několika týdny ukončil Vodafone po letech vysílání klonů skupiny Nova a Prima v SD rozlišení. Znamená to, že došlo k definitivní migraci všech zákazníků na novou platformu? V provozu už nemáte žádné původní set-top boxy UPC?" Tuhle otázku nechápu, HD kanály přece uměly i boxy od upc, poté zmínku o CRT už vůbec ne. Příbuzná sledovala HD kanály přes Vodafone box na crt ještě nedávno. " Počítáte do budoucna i nadále s tím, že budete nabízet i televizi přes pevnou síť, nebo se soustředíte pouze na internet, jako to dnes dělá většina poskytovatelů?" Nepřesně položená otázka, tazatel měl spíše na mysli dvbc, než "pevnou síť", mezi kterou patří i docsis a tedy vysílání přes IP.
  8. Které zařízení to jsou? Pokud to jsou zařízení na 2.4, tak 5 nevidí vůbec a pokud umí oboje, tak proč mu ta 5 ghz vadí? Mělo by stačit na 5ghz nastavit jiné SSID.
  9. Pokud se zruší služba internet, tak uživatel si klidně může v zásuvce nechat svůj modem, k ničemu platné to ale nebude, služba bude odpojena. U Vodafone TV se dává modem a součástí služby vodafone TV je datové připojení pro službu VTV a nelze použít k ničemu jinému. Dotaz pro Vodafone - funguje alespoň Youtube na set top boxu? Těm co internet k TV funguje i pro jiné účely, tak mají jiné nastavení služeb a třeba já mám regulérní službu Vodafone pevný internet kabel, kterou mám i na faktuře.
  10. Pokud u nových tarifů vychází zdražení, tak určitě se půjde domluvit na retenčním. Podobně jako při zdražování mobilních tarifů u TMO, kdy s hovorem na retenčním odd. se nastavila původní cena a ještě přidal bonus.
  11. Takhle to mám já. Při migraci z UPC mi zavedli "pevný internet kabel 50/3 Mbps" s trvalou slevou 100 procent. Ale běžně se prý k Vodafone TV dává připojení které je funkční jen pro set top box.
  12. Ax10 má tedy tak velkou spotřebu? To je překvapivé. Starý 841N měl spotřebu okolo 3 W, ale zase měl velmi slabý cpu.
  13. Ivo2003

    Špatný čas na DVB-C

    U pevné linky Vodafone s tím byl vždy po změně času problém. Takže se nedivím problémům u TV. Za dob UPC to u pevné linky bylo třeba týden, Vodafone přešel na vyšší level a špatný čas byl skoro půlroku. Pro ty co neví o co jde vysvětlím: šlo o CLIP informaci - po prvním zvonění se přenáší data o volajícím čísle včetně aktuálního času, který nastaví telefon. Takže i když jste si na ručce nastavili manuálně správný čas, tak vydržel do příštího příchozího hovoru. Tak snad oprava u dvbc bude jen v řádu dní.
  14. Ivo2003

    TV balíček Family a VOYO

    Ani v minulosti nebyla zadaná karta pro voyo? Tohle nevypadá na nějaký scam mail, protože tam není žádný podvodný odkaz pro přihlášení.
  15. Včera zpětné shlédnutí taky blbnulo - hlásilo chybu - Nelze přehrát opakovaně, nebo něco podobného.
  16. Retron proč jen dnes? To tak bylo vždy, když se zdražuje, tak se to zdůvodní zpřehledněním nebo zjednodušením nabídky.
  17. Takže to vypadá, že hodnoty jsou v pořádku. V posledních dvou týdnech bylo několik krátkých výpadků, kdy na pár sekund jel internet velmi pomalu, tak jsem se rozhodnul pro kontrolu.
  18. Často se tu řeší kvalita příjmu na modemu. Ale nikdy není napsané jaké hodnoty sledovat a jaké jsou v normě - abych si to mohl sledovat sám a kontinuálně. Mám třeba 24 down a 6 up kanálu, to bude asi OK Power je mezi 0 a 1 SNR 37-38 dB Pre RS error okolo 115020242513 a post error okolo 3296 uptime 55 dní Rxmer 37 Jaké hodnoty jsou OK, jaké mezní a špatné? U chyb záleží na době běhu modemu, záleží i na množství přenesených dat? (týden uptime a 500 GB logicky vznikne více chyb než u trafficu 20 GB)? Díky
  19. Jak koukám tak můj Klasik s Premium boxem a Darwinem za 350 Kč není moc pod současnou ceníkovou cenu, takže zdražení by nemělo být velké. Spíše aby nezrušili ten 50 Mbps internet se slevou 100 procent, který mi dali k Vodafone tv aby měl box konektivitu, ale jde používat i normálně.
  20. Ivo2003

    Nova Sport 5 & Nova Sport 6

    Možná sama Nova nechce tyto stanice pustit do dalších sítí, třeba to exkluzivně chce nabízet jen současné trojce. Nebo jsou poplatky tak velké, že se to Vodafone nevyplatí. Nabídka je jaká je a domáhat se stanic navíc asi nemá smysl.
  21. Ivo2003

    Nova Sport 5 & Nova Sport 6

    Poda tv má celkem širokou nabídku kanálů k výběru.
  22. Ivo2003

    Modem Vodafone Station

    Compaly už končí, pokud nejstarší Compaly mají 6 let, tak za 6 let pronájmu uživatel zaplatil 3600 Kč. To se potom vlastní Compal koupený za 2000 Kč moc nevyplatí. V ceně pronájmu je i bezplatný servis a údržba. Než za 6 let provozu zaplatit cenu 2000 Kč s tím, že v případě poruchy to můžu vyhodit když bude po záruce, tak si radši zaplatím 3600 s tím, že při poruše do 2 dnů dostanu nový.
  23. Ivo2003

    Nova Sport 5 & Nova Sport 6

    Tak to někteří operátoři mají, základ třeba 60 stanic a rozšířená nabídka dalších 20 stanic dle vlastního výběru
  24. Ivo2003

    Nova Sport 5 & Nova Sport 6

    Když někdo touží po sportu, proč nevyužít konkurenční nabídku, která nabízí samostatný balík sport za 150 Kč bez dalších služeb a mít to paralelně vedle Vodafone TV?
  25. Ivo2003

    Nova Sport 5 & Nova Sport 6

    U UPC byl počet klientů nejspíše celkově, ne jen TV služeb. Takže nejde srovnávat počet klientů UPC a uživatelů Vodafone TV
×
×
  • Vytvořit...