Jump to content

Modem Compal

Marek-26

Recommended Posts

S tím jsem se snad u žádného routeru ještě nesetkal, podobné zvuky jsem slyšel jen z pc reproduktorů, které bylo blízko routeru.

Nejspíše kusová vada, která pravděpodobně nebude mít vliv na funkčnost - asi nějaká uvolněná součástka, podobně jako uvolněná cívka může pískat.

Wifi v klidovém stavu vysílá 10x  za sekundu info o síti, což je minimum dat, tak to brouká jen nepatrně.

• Agree 1
  • Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava

Mohu potvrdit, že jsem to také slyšel po dlouhou dobu, zejména když je wifi pod velkým zatížením. Dokud jsem neviděl tvůj příspěvek, myslel jsem si, že je to jen moje představivost/únava 😅

• Haha 1
  • Super 500 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • 1x CH7465LG-LC, 2x CA modul
  • -
  • Speedtest

• 1 month later...

Ahoj, prosim o radu - kvuli mizernemu TV signalu kabelovky (Brno, ex-UPC) na nekterych kanalech (zejmena 770 MHz) jsem poridil zesilovac Alcad AI-223 zapojeny hned za vstup kabelu do bytu, misto puvodniho rozboceni TV a Dat do modemu. Problem vyresen, staci min. vykon a TV hlasi vsude kvalitu i silu 100%. Je tedy nejaka vyhoda v tom nastavit zesilovac na vyssi vykon, nebo je to uz zbytecne prip. dokonce kontraproduktivni? Jediny rozdil vidim v hodnotach downstream power na modemu, na minimu jsou kolem 7 dBmV, na maximu kolem 35. Jinak hodnoty SNR a RxMER jsou porad stejne, 36 resp. 37 dB, to same upstream vzdy cca 48 dBmV. Nevim jestli jeste nejake jine z tech hodnot by mohly byt relevantni.

Dekuji za reakce, muzete prosim rozvest to proc neni zpetny kanal pouze do 65 MHz vhodny pro kabelovku resp. internet VF? Zesilovac muzu u prodejce vymenit za jiny... 

Pripadne za rozboceni do TV mam zapojit tento nebo nejaky jiny typ?