Ivo2003 Posted July 5, 2023 Share Posted July 5, 2023 S tím jsem se snad u žádného routeru ještě nesetkal, podobné zvuky jsem slyšel jen z pc reproduktorů, které bylo blízko routeru. Nejspíše kusová vada, která pravděpodobně nebude mít vliv na funkčnost - asi nějaká uvolněná součástka, podobně jako uvolněná cívka může pískat. Wifi v klidovém stavu vysílá 10x za sekundu info o síti, což je minimum dat, tak to brouká jen nepatrně. 1 Quote Start - Základní Compal CH7465 Opava Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto04 Posted July 6, 2023 Share Posted July 6, 2023 Mohu potvrdit, že jsem to také slyšel po dlouhou dobu, zejména když je wifi pod velkým zatížením. Dokud jsem neviděl tvůj příspěvek, myslel jsem si, že je to jen moje představivost/únava 😅 1 Quote Super 500 Mb/s - Komplet 1x CH7465LG-LC, 2x CA modul - Link to comment Share on other sites More sharing options...
sodekcz Posted July 8, 2023 Share Posted July 8, 2023 @Ivo2003 Tímhle trpěla např. jedna řada Ubiquiti AP. Zvuky vycházely přímo ze zařízení a nebylo to zdrojem. @Daviddvbcobávat asi ne, můžeš si ho nechat vyměnit. Quote Premium - Základní Vodafone Station KrPole Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 Ahoj, prosim o radu - kvuli mizernemu TV signalu kabelovky (Brno, ex-UPC) na nekterych kanalech (zejmena 770 MHz) jsem poridil zesilovac Alcad AI-223 zapojeny hned za vstup kabelu do bytu, misto puvodniho rozboceni TV a Dat do modemu. Problem vyresen, staci min. vykon a TV hlasi vsude kvalitu i silu 100%. Je tedy nejaka vyhoda v tom nastavit zesilovac na vyssi vykon, nebo je to uz zbytecne prip. dokonce kontraproduktivni? Jediny rozdil vidim v hodnotach downstream power na modemu, na minimu jsou kolem 7 dBmV, na maximu kolem 35. Jinak hodnoty SNR a RxMER jsou porad stejne, 36 resp. 37 dB, to same upstream vzdy cca 48 dBmV. Nevim jestli jeste nejake jine z tech hodnot by mohly byt relevantni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adolf.Shitler Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 Ten zesilovač má zpětný kanál pouze do 65 MHz, což na kabelovku VF nebude dostačovat. Pokud něco zesilovat, pak čistě TV signál a nikoliv používat zesilovač i pro internet. Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivo2003 Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 Pokud hlásí 100 procent tak už nic nezesilovat, moc silný signál je spíše kontraproduktivní. Pro internet to vhodné moc není, takže ho zapojit až po rozbočení do TV 1 Quote Start - Základní Compal CH7465 Opava Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 Dekuji za reakce, muzete prosim rozvest to proc neni zpetny kanal pouze do 65 MHz vhodny pro kabelovku resp. internet VF? Zesilovac muzu u prodejce vymenit za jiny... Pripadne za rozboceni do TV mam zapojit tento nebo nejaky jiny typ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomus Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 7 dBmV na modemu úplně stačí, pokud bys to zesílil někam nad 15 dBmV, tak modem stejně přestane fungovat, protože signál už bude přebuzený, to samé platí pro televizory. Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 ted jsem si vsiml ze mam upstream jen 5 kanalu, muze to souviset? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adolf.Shitler Posted August 10, 2023 Share Posted August 10, 2023 Kabelovka VF bude používat zpětný kanál až do 204 MHz (aktuálně se tuším používá do 85 MHz), takže je jasné, že zesilovač s rozsahem do 65 MHz je k ničemu. Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts