Přejít na obsah

sodekcz

Uživatel
  • Příspěvky

    1 188
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    25

sodekcz naposledy vyhrál 11. ledna

sodekcz má nejvíce líbivý obsah

Služby Vodafone

  • Vodafone pevný internet
    Premium
  • Vodafone mobilní služby
    -
  • Vodafone televize
    Základní
  • Vodafone zařízení
    Vodafone Station
  • Místo odběru služeb Vodafone
    KrPole
  • Speedtest

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

sodekcz's Achievements

  1. @pmalecekmožná nesouvisející hloupost - jak máš nstavena DNSka? Automaticky od providera, nebo natvrdo nějaká jiná? Zařízení routerem mám na DHCP ale DNS servery jiné, než od VF.
  2. To jsou doufám jen administrativní záležitosti.
  3. Takže tady máme jeden reportovaný případ úspěšného zapojení vlastního zařízení. Díky za to předskokanovi @BluePeter Všeobecný dotaz je, zda při těchto operacích rušení stávající a aktivace nové smlouvy, může člověk přijít o své případně dohodnuté lepší ceny. Jeden převedený a zde reportovaný modem zatím neříká, jak to bude vypadat s dalšími klienty. Vlastní router a vlastní WiFi mám. Zvažuji nákup této krabičky z DE, nicméně cena bridge je docela vysoká a nevím, zda se mi to vzhledem k dalším okolonostem, technickým i finančním, vyplatí řešit. Zatím se zdá, že spíš nechám VF něco vydělat.
  4. Tohle mi přijde jako zbytečný buzerační administrativní canc s děsnou několikadenní kovbojkou. Dnes, v době digitálních technologií. Když se ti vysype pronajatý modem, technik naklape s novým. Předá, přeregistruje a do relativně krátké chvilky funguješ dál. Stále máš jedno zařízení a ty samé jedny služby. Tak nevím, proč ty několikadenní omezující podmínky vyhrabali.
  5. Jestli je tam nějaká blokace netuším (spíš by být neměla). V každém případě mám adresování 10.0.X.0/24.
  6. Přesně takto mi to bez problému funguje. Jen tedy mám jiný rozsah svých vnitřních IP adres. Ale princip je stejný. Z vnitřní sítě mi to otevře rozhraní Station na 192.168.100.1.
  7. @pmalecekjaký máš router? Mám VS v bridgi, do 5 vteřin jsem z počítače přes svůj router na modemu. Modem mi běží momentálně cca 2 měsíce. Žádné speciální pravidlo na routeru nemám. Ještě jedna věc, adresování vnitřní sítě máš v jakém rozsahu?
  8. @retronnedávno mi tady vysvětlili, že není standard jako standard. 😎 Případně že standard nestačí a i v případě standardu může dojít k potřebě upgradovat FW v modemu kvůli nějakému novému nastavení nebo změně, což ti neudělá VF, neuděláš si to sám a u výrobce zaplatíš ranec. Pokud vůbec bude výrobce ochoten něco takového dělat.
  9. @paffko řeš to přímo s VF, nikoliv tady na nějakém, k ničemu nezavazujícím fóru. A na závěr napiš, jak jsi dopadl. Tento postup vidím jako jedinou možnost, která místo vzájemného otrkávání může něco přinést ostatním, ve formě praktické zkušenosti.
  10. Bojim, bojim, co s ověřováním VF vymyslí. Tam nemají programátoři, nebo návrháři příliš za ušima. Mám firemní VF číslo a současně i soukromé služby u VF, kde nemám možnost pro ověřování použít jiné, než firemní číslo pro oba typy služeb. Když vím, jak VF zkomplikoval u tchýně převod ze zemřelého tchána na tchýni, když původní služba byla sice na tchána ale měla registrovaný e-mail na tchyni, byl to nadlidský úkol. Když vím, jak je komplikované ze služebního čísla řešit soukromé volání na VF linku. Prostě bojim bojim.
  11. Na osobním tarifu toho u VF moc nevybrečíš. Výpadek je nepříjemný, ale musíš s tím počítat.
  12. To by měla být zavedená nějaká internetová hlídka, nebo jak to myslíš? Prostě někdo pustil do budovy dva providery s odlišnými technologiemi a odlišnými službami. Mohlo to být i postupně, po delší době. Tak je zkrátka jedna technologie taková a druhá jiná. Pak se každý provider snaží nabídnout tu svoji. Případně se jeden z providerů bude snažit technologicky dostihnout toho druhého, nebo jiným způsobem zaujmout zákazníka. Tak si každý vybere podle svých technických potřeb a podle vlastní peněženky za příslušný tarif. Někoho může jako bonus zajímat možnost kabelové televize a rychlost internetu je vedlejší. Někdo jiný se nechá naopak chytit třeba na rychlost a TV ho nezajímá.
  13. sodekcz

    Jak rozsirit sit

    Můžeš si vybrat. Buď z toho uděláš jen WiFi AP, nebo to může i routovat. Pokud nepotřebuješ nějakou specialitu, nechej routovat modem od VF a tohle použij jen v režimu AP.
  14. Na webu VF bylo něco ve smyslu o upgrade systému - vybrali jsme pro vás tej nejvodnější okamžik ... Tak nevím.
×
×
  • Vytvořit...