Přejít na obsah

sodekcz

Uživatel
  • Příspěvky

    1 155
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    25

sodekcz naposledy vyhrál 11. ledna

sodekcz má nejvíce líbivý obsah

Služby Vodafone

  • Vodafone pevný internet
    Premium
  • Vodafone mobilní služby
    -
  • Vodafone televize
    Základní
  • Vodafone zařízení
    Vodafone Station
  • Místo odběru služeb Vodafone
    KrPole
  • Speedtest

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

sodekcz's Achievements

  1. sodekcz

    Modem Vodafone Station

    Brno. Upload bývá přes den o něco nižší. Výsledek : https://www.speedtest.net/result/16168769325
  2. Teď jsem byl pár dnů ve světě. Na net měli v ubytování kabel včetně nějakého TV balíku, modem Hitron CHITA HUB5 (Docsis 3.1, ac WiFi). Nakolik by splňoval všechny podmínky našeho VF a zda by šel někde koupit nedokážu posoudit. Subjektivně se mi zdálo, že se pár našich mobilů a jeden notebook trošku dýl připojovalo na WiFi (2,4 a 5 GHz pásma měla odlišná SSID).
  3. sodekcz

    Modem Vodafone Station

    @cervotoc modem mi jel do včerejška na původním FW. Udělal jsem upgrade na 01.04.137.04.EURO.SIP. Mimochodem - nestačil jen restart přes vnitřní webové rozhraní, musel jsem ho vypnout a zapnout. Potom jsem udělal upgrade Mikrotiku RB4011 na poslední verzi. Včetně upgrade v sekci System - RouterBOARD. Po rebootu mi WAN rozhraní padlo do 6 minut třikrát. Od té doby zatím přes 12 hodin drží. Z krátkodobého hlediska to o ničem nevypovídá. Budu to sledovat déle. Rychlost UP/Down mi nepadla. Jestli mám dobře parametry nevím, neznám hodnoty v toleranci.To tady musíte omrknout, kdo tomu rozumíte.
  4. sodekcz

    Modem Vodafone Station

    Tohle by mě taky zajímalo. Ale během nejbližších dnů nemám šanci to vyzkoušet.
  5. @Tubeono to není tak úplně jednoduché. Pak čteš na fórech desítky dotazů, proč mi nefunguje 5G, proč mi nefunguje VoLTE, proč mi nefungují data u toho a toho operátora atd. Mám OnePlus Nord, první typ. Pamatuji, že např. 5G začalo fungovat až po nějaké aktualizaci, byť u jiných operátorů fungovalo i předtím. A nesouviselo to s pokrytím. Nedokážu určit, zda byl problém v telefonu, nebo u operátora. Obdobné dotazy jsou i na forech z jiné části světa.
  6. Ad spotřeba VF Station v brige mode - měřák mi ukazuje 12 W.
  7. @rs78nejdřív bych to změřil na počítači přes kabel a podle výsledku případně spekuloval o použití vhodného WiFi AP.
  8. sodekcz

    Cisco DOCSIS modem

    Ubee - ano, je to ten s WiFi.
  9. sodekcz

    Cisco DOCSIS modem

    Tchýně má Ubee. Už jí dvakrát přišla SMS že se chystají vyměnit modem, bez určení termínu. Od té doby nic a to trvá minimálně rok . Možná dýl. Nikam nepospícháme, má tarif s nějakou nižší rychlostí a pevnou tel. linku od VF.
  10. Uptime na bridgi přes 73 dnů, přístup na 192.168.100.1 žádný problém. Dívám se, že verze HW je o něco novější, než má třeba Jenda.
  11. Copak marketing. Takhle jsem jednou potřeboval domácí poruchu vyřešit z práce, admin číslo mám ale doma. Když jsem se proklikal plechovou hubou až na operátora, ten si mě ověřil "jiným způsobem", takže znal i velikost bot, stejně jsme nakonec problém ani nezapsali - bez administrátorského hesla nejede vlak.
  12. Zrovna jsem to povolil. Tak uvidím, jestli mě čeká nabídková smršť.
  13. Ani tahle akce ještě není dokončená. Ani přímá výměna těchhle vykopávek za VF Station. Vím o Ubee v provozu, kdy vyhrožovali výměnou před víc, jak rokem. K výměně samotné nikdy nedošlo.
  14. sodekcz

    LTE modem

    Tazatel píše "měřím na telefonu přes mobilní data". Druhá věc je, že nepíše, jak měří rychlost přímo na modemu.
  15. @David Jansavýměna modemů probíhá kvůli změně ( nebo přípravě na změnu) technologie. Pokud jsou problémy s nestabilitou linky nebo modemu, není něco v pořádku. Na nějaký extrémní počet restartů tady myslím žádné stížnosti nejsou. Neoddělatelná trubka má jasný efekt - pro použití "na stojáka". Na šikovné uchycení na zeď a bez přípravku nikdo nemyslel.
×
×
  • Vytvořit...