Přejít na obsah

sodekcz

Uživatel
  • Příspěvky

    1 218
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    25

Vše od uživatele sodekcz

  1. @rypakbudeš muset na PC nainstalovat Unifi konzoli.
  2. Pochopil bych třeba přepnout tam a zpět. Ale pětkrát (a není to málo, Antone Pavloviči), to mi hlava nebere.
  3. @Ondra - Vodafone"Pokud to nevyjde napoprvé, zkuste výběr té samé sítě v krátkém sledu po sobě opakovat třeba i 5x" To nemůžete v době pokročilé technické civilizace myslet vážně.
  4. sodekcz

    EPG

    No jasně. Člověk má čumět na bednu, na to, co zrovna je. Jaképak čtení doplňujících informací, jaképak nahrávání pořadů atd ... No nechtěli bychom toho moc?
  5. Na Madeiře mají taky tahle zařízení. Jen to není přímo VF ale nějaký jiný provider. + k tomu používají modem Hitron Chita5 (Docsis 3.1).
  6. @Jendaaha, díky. Mně žádný mail nepřišel. Jen mi volali až po několika dnech.
  7. @Jenda@paffkoco znamená "přišlo mi ... 324,-" to posílají návrh mailem, nebo nějaký návrh v aplikaci, nebo jak to je? Díky.
  8. sodekcz

    Modem Vodafone Station

    Prosímvás páni kolegové diskutéři, jak jsem na tom se signálem UP? Při měření rychlosti nastartuji řekněme někde kolem 80Mb/s ale rychle to vždy padne někam pod 40. Je to normální? Děkuji
  9. 2025 je z pohledu VF ještě docela svižný termín. Myslím, že v DE mají šanci to dotáhnout do provozu. Možná u nás ještě v té době nebudou ani vyměněna starší zařízení za VS.
  10. Převážně se v poslední době diskutuje hlavně možnost vlastního modemu (CA karty bych raději oddělil). Patřím k těm, kteří by do toho šli. Vidím tady velké ALE. Technologie se přece jen v poslední době hýbou o něco rychleji, spekulace ohledně nějaké změny, potřeba nového FW, vydrží takový "levný" modem třeba těch 8 let a mohu na tom něco vydělat? Přijde mi, že to je věštění z křišťálové koule. Nemáme se moc o co opřít.
  11. sodekcz

    Modem Vodafone Station

    To je pro mě spíš řečnická otázka. Protože mi to v ničem nepomůže. Pokud mi nepůjdou nastavit parametry na které jsem se ptal, je to pro mě zbytečné. LAN port mi určitě propouští 1Gb, resp rychlost download měřím většinou přes 940Mbps.
  12. sodekcz

    Modem Vodafone Station

    @Technikusv režimu bridge nevidím nic takového
  13. sodekcz

    Modem Vodafone Station

    @pmalecek switch tam mám už pár měsíců, kabeláží to není. Ale díky. @Technikusa @Vulva taky díky, prověřím hned, jak se k zařízení dostanu.
  14. sodekcz

    Modem Vodafone Station

    @Technikus Mám VS v bridge , expertní režim a žádné takové menu nedokážu najít. Dokonce bych řekl, že VS nejde bez továrního nastavení přepnout v menu zpět do režimu router, ale to teď neřeším. Přijde mi menu takové hodně okleštěné.
  15. sodekcz

    Modem Vodafone Station

    Taková informace není v routeru od VF dostupná. Přímé spojení mezi LAN VS a WAN Mikrotiku se nepravidelně rozpadá. Umím to obejít, už jsem to tady dříve diskutoval. Ale rád bych se zbavil i toho obejití. Není to pro mě klíčová otázka, jen hledám jinou cestu.
  16. Potřeba si uvědomit, že odkupem modemu jsi přesunul problém na svá bedra. Budeš v situaci, kdy operátor ti oznámí konec nějaké podpory, tak se jako majitel zařízení musíš starat. Co je to plná funkčnost modemu? Na jak dlouho ti ji zaručí operátor? Pokud splňuje parametry aktuálních požadavků VF, pak by ti ho měl nechat připojit, pokud nesplňuje, pak musíš vybrat z aktuálních možností. T. j. pronájem nového zařízení, nebo opět nákud dalšího, novějšího vlastního zařízení. Vždyť se to tady řeší pořád dokola 🙂 Navíc, pěkné postřehy má @quadra2030, jak to je s těmi sice vyhovujícími, ale nakonec nevyhovujícími vlastnímu zařízeními v zahraničí.
  17. sodekcz

    Modem Vodafone Station

    @pmalecek Není to tak zcela pravda. VS (Arris) si nerozumí úplně dobře s některými Mikrotiky. Tak jsem chtěl otestovat natvrdo nastavit porty na obou stranách na 1Gb bez autonegotiation. Udělat nastavení jen na straně Mikrotiku nepomohlo, do VS se nedostanu. Kamarád, který má taky problém, kdesi na diskuzi našel, že to nějaký zahraniční operátor nastavil a od té doby měl uživatel klid.
  18. Jak odkoupeny od zákazníka: nemyslíš spíš zákazníkem odkoupeny?
  19. sodekcz

    Modem Vodafone Station

    Netušíte někdo, jestli lze na LAN portu VS natvrdo nastavit rychlost 1Gb full duplex bez autonegotiation?
  20. sodekcz

    EPG

    Přijde mi, že vzhledem k vývoji EPG v posledních letech (a vzhledem k vývoji aplikace pro TV a různé podporované/nepodporované systémy) se u VF o nějakém TV týmu nedá hovořit.
  21. @quadra2030chceš tím říct, že kvůli vlastnímu routeru ti musí "přenastavit" kompletní tok dat na tvé přípojce, nebo jsem to špatně pochopil?
  22. @pmalecekdonedávna jsem nevěřil, že nenamáhaný funkční kabel (LAN) se může nějak poškodit. No může. 😃 Taky bych doporučoval ho pro jistotu vyměnit. Druhá věc @Zexxizkus použít jiný výstupní port na VF Station. Pokud jsi měl pro bridge kabel v portu LAN 1, zkus ho dát do portu LAN 2, (3,4).
  23. @Ondra - Vodafonežádnou "lepší ochranu mých údajů" ani "vylepšení" v podání Vodafone nechci. Na co ve VF sáhnete, to pos.rete. Stačí sledovat situaci od akvizice UPC. Slováci na to mají krásný výraz "ide to dolu vodou".
  24. @paffkovšak já už jsem zkoušel. Výsledek mě odradil. Tady není o čem diskutovat.
  25. Další věc je, že na základě vlastní zkušenosti vůbec nechci nějaké rozhrkané RCS zkoušet a čekat, kde mi zase co uteče.
×
×
  • Vytvořit...