tomus Posted March 14, 2023 Share Posted March 14, 2023 A není koncový bod zásuvka a koncové zařízení modem ? 2 Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
drew Posted March 15, 2023 Share Posted March 15, 2023 Jo, pravda, mé nepochopení, tak to je: https://www.aspi.cz/products/lawText/1/45360/1/2/vyhlaska-c-130-1997-sb-o-koncovem-bodu-telekomunikacnich-siti/vyhlaska-c-130-1997-sb-o-koncovem-bodu-telekomunikacnich-siti Quote - - - - Praha 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajdee Posted March 15, 2023 Share Posted March 15, 2023 @drew to je davno zruseny predpis. Aktualne platna definice je v hxxps://www.zakonyprolidi.cz/cs/2005-127#p2-2-f (odkaz nelze vlozit) Quote - - - Compal, 3xCA modul Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
drew Posted March 16, 2023 Share Posted March 16, 2023 Jo, ja si to říkal, že jsem kdysi vydedukoval, že koncový bod je modem. Takže ty podmínky Vodafone má nějak divně. Quote - - - - Praha 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paffko Posted April 11, 2023 Share Posted April 11, 2023 V 14. 3. 2023 v 7:23, Marek-26 napsal: Zatím si nikdo vlastní modem nezprovoznil, takže nikdo žádné zkušenosti nemá. Každopádně bude muset projít vložením do systémů vodafone toho daného kusu a nikdo nezaručuje, že bude fungovat. @Marek-26 Marku, zdravím. Položil jsem oficiální dotaz na VF, aby specifikoval, co je potřeba z mé strany směrem k Vodafone CZ, abych mohl používat mé vlastní koncové v rámci kabelového připojení. Kolegové se i přes připomínání zatím nemají k odpovědi už déle než 14 dní. 🙂 Když se tu bavíme na odborné / technické úrovni, můžu poprosit Vás? Postačí Vodafonu CZ nasdílet tzv. CM-MAC adresu routeru, který chci aktivovat? Je ještě něco potřeba? Díky! Nerad bych kladl tento dotaz Vodafonu přes ČTÚ, přijde mi to hloupé a věřím, že VF mi odpověď umí dát přímo... Quote Premium Super Základní Vodafone Station WiFi 6 Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviddvbc Posted April 11, 2023 Share Posted April 11, 2023 Ano, dá ti odpověď... Že to prostě nejde 😆 Nevím proč se na to pořád naivně ptáš . 2 Quote Basic 250 Mb/s - Komfort Compal CH7465VF, 1x CAM Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
paffko Posted April 11, 2023 Share Posted April 11, 2023 @Daviddvbc Sorry, seš mimo! Četl sis nové podmínky VF? Pokud ne, tak si je přečti, odkazy jsem sdílel např. na stránce 14 v tomto vlákně. Potvrzeno i ze strany ČTÚ. Vlastní koncová zařízení v kabelové síti VF jsou prostě fakt. @Marek-26 Marek mi maximálně nemusí chtít nasdílet postup, což by mě mrzelo, a musel bych řešit jinými způsoby. Závěrem, naivní seš ty, pokud mi tu budeš podsouvat cokoli jiného. 1 Quote Premium Super Základní Vodafone Station WiFi 6 Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomus Posted April 11, 2023 Share Posted April 11, 2023 Problém asi bude v tom, že teoreticky už vlastní modem připojit možná jde, ale prakticky s tím nikdo nemá zkušenost, zřejmě ani ve Vodafone, v zásadě by ti mělo stačit sdělit MAC adresu a typ modemu a hlavně musíš komunikovat ve Vodafonu s někým kdo ví co po něm chceš. Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviddvbc Posted April 11, 2023 Share Posted April 11, 2023 @paffko Promiň, nemyslel jsem to osobně. Každopádně pokud se ti podaří zaregistrovat na kabelové síti Vf vlastní modem, jsem ti dlužen omluvu. Quote Basic 250 Mb/s - Komfort Compal CH7465VF, 1x CAM Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adolf.Shitler Posted April 11, 2023 Share Posted April 11, 2023 Vlastní modem připojit nejde, protože na trhu není žádné zařízení, které by splňovalo požadavky, jenž si VF klade (snad vyjma nějakých nevrácených Compalů, které ale stále patří VF a nikoliv tomu, kdo by je chtěl připojovat). Zjevně je zde někdo jenom troll... Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts