Přejít na obsah

paffko

Uživatel
  • Příspěvky

    145
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    2

paffko naposledy vyhrál 27. května 2023

paffko má nejvíce líbivý obsah

Služby Vodafone

  • Vodafone pevný internet
    Internet 500
  • Vodafone mobilní služby
    Jiná služba
  • Vodafone televize
    TV Komfort
  • Vodafone zařízení
    Modem Compal
    CA modul
  • Místo odběru služeb Vodafone
    Praha

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

paffko's Achievements

Úroveň 7

Úroveň 7 (7/14)

  • Conversation Starter
  • Dedicated
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • First Post

Nejnovější odznaky

11

Popularita

  1. Kéž by to bylo i v mém případě - VF mně při výměně modemu argumentuje reaktivací TV služeb a znovuzpoplatněním dvou již odkoupených CA modulů (+140 Kč umělé měsíční navýšení). Kdybych měl IPTV, která by byla na internet navázaná (ale to bych zas nepotřeboval CA moduly), tak to pochopím, ale co má s výměnou modemu společného televize přes DVB-C, to mi rozum nebere. A zatím mi VF nebyl schopen tohle vysvětlit. Možná kdyby mi dal logický argument a oporu v podmínkách služeb (což je v nich přesně naopak), měl by ode mě klid. Nebo ještě lépe - pokud to neumí administrativně lépe zvládnout, tak administrativně se dá poladit ledaccos.
  2. Hodně se tu diskutuje o převodu balíčků Klasik anebo Komplet? Má někdo zkušenosti s převodem balíčku Komfort? Za jakých podmínek?
  3. Co se týče procesu výměny modemu a argumentu, že při výměně modemu je nutná reaktivace TV služeb (přes DVB-C, nikoli IPTV!) - umíte mi někdo srozumitelně vysvětlit, proč výměna modemu souvisí s DVB-C televizí?
  4. Odkup dvou CA modulů u mě proběhl v červnu 2010. Odkud modemu u mě proběhl v únoru 2016. CA Moduly - 14 let a 1 měsíc = 169 měsíců á 70 Kč = 11 830 Kč / 1 CA modul. Moduly dva = 2x 11 830 Kč = 23 660 Kč úspora před odečtením ceny za nákup (je možné, že jsem dohledal částku 1 200Kč/modul?) Modem - 8 let a 5 měsíců = 101 měsíců á 70 Kč = 7 070 Kč úspora před odečtením ceny za nákup (je možné, že jsem tehdy platil doplatek za odkup 600Kč?) Za využívání služeb UPC / VF úspora 30 730 Kč resp. 27 730 po odečtení nákladů za zařízení. Úspora by byla mnohem vyšší, kdybych těch několik let předtím zařízení už dávno odkoupil. Ani jednou jsem neměl problém. Stejné riziko jako když se mi po dvou letech rozbije mobil. Ekonomický nesmysl platit pronájem, pokud víte, že jste se službou spokojeni a technologicky máte nejnovější zařízení. Jen uvádím, aby se místní kritici neoháněli, že tu nepadají fakta. Tak tady jsou čísla.
  5. Jednání VF bylo celou dobu proti pravidlům. O čem tady polemizujeme?? Fakt se tu, kluci, točíme v kruhu.
  6. Jsem rád, že tu zmiňuješ konečně pravidla. A o těch to je, ať z jedné nebo druhé strany.
  7. Pokud zdražily služby, tak i mně. Vývoj a úprava sítě? To je něco, s čím se nepočítá v rámci byznys analýz a v rámci byznys plánu jako takového? Co dělal legal department, on neupozorňoval na riziko podnikání v tomto směru? Co vrcholoví manažeři, ti na to adekvátně nereagovali? Pak je to smutný, že s těmito investicemi VF nepočítal až do momentu, kdy to celé prasklo. Pak jinými slovy říkáš - smutné vedení podniku.
  8. @quadra2030Povinnost VF zpřístupnit zákazníkovi kompatibilní vlastní router ti nestačí? Přijde ti "vybojováno" málo? Když jsme u toho zadání požadavku do VF CZ, ty máš někde pokyny, jak máš postupovat a co máš od VF čekat a za jakých podmínek? Jsou někde veřejně přístupné podmínky pro zákazníka? Mým cílem je férovost bez hvězdiček pod čarou. A když férovost, tak pro všechny (teda pro ty, co chtějí taky vlastní router). 🙂
  9. Zdarec, však ano. Škoda, že se musí neustále řešit oficiálně, protože evidentně není zájem dát cokoli černé na bílém. 😄 Už mám plán. 😄
  10. Marku, nejsem si jistý, jestli jsem odpovědi dostal formálně. Kdyby si Vodafone stál za svým, není přece problém trochu "tupějšímu" zákazníkovi podmínky a postupy trpělivě zopakovat. Už spíš proto, že je nikde nemá zveřejněny, zatímco na každý prd má své vlastní podmínky akce či služby. Pak některým diskutujícím může připadat, že VF mlží, což je škoda, zejména pro VF a jeho reputaci. Dle reakcí skupiny stejných diskutujících jsem čím dál víc přesvědčen, že toto vlákno mně dalo to co dalo a víc od něj očekávat nemůžu. Vidím přínos v tom, že se před rokem hnuly ledy a VF alespoň formálně musel vlasntí router zákazníkům nabídnout. Po delší prodlevě mám zas čas a kapacitu se v této problematice angažovat. A budu, protože je tu ještě pár nedotažených věcí. Samozřejmě. Ideálně nic písemně. 😄 Chápu. Takže dvojnásobně platí můj předchozí komentář Markovi.
  11. @Adolf.ShitlerA víš, že s tebou se nepotřebuju vůbec bavit? Jenom se tu do diskutujících s opačným názorem neustále navážíš. To pro mě není parťák k debatě. Můžeš mě teda prosím ignorovat?
  12. Přesně tak. Překlenovací to může být, dvě kilča si asi dokážu představit zaplatit jako nouzovku. Ale nikdy jsem neměl problém koupit SIM hned na letišti po příletu, teď v dubnu jsem si eSIM do Japonska koupil od místního operátora online ještě v Čechách a rovnou nainstaloval do telefonu. Jakýkoli posun ve vylepšování služeb je vítaný, v případě VF to je ale docela nicotný, S cenou dolů nešel, nabídl jen vtipných 500MB navíc. Netechnické dovolenkáře či s absencí dual SIM telefonu akorát tak nutí hledat na dovolené wifi po hotelech a kavárnách.
  13. @tomusDíky, díky. Potřeboval bych oficiální vyjádření ze strany zástupce Vodafone. 😉
  14. Kromě oficiálních technických požadavků, které má vlastní modem splňovat: Jaký je přesný postup pro zapojení vlastního modemu, resp. jakým způsobem a komu nahlásit jaké (předpokládám MAC adresu routeru) údaje, a jaké kroky budou ze strany VF a v jakých lhůtách následovat, aby došlo k aktivaci vlastního zařízení? Má aktivace vlastního zařízení pro připojení k pevnému internetu vliv na nastavení již existujících služeb (mobilní služby a příjem TV přes technologii DVB-C? Jsou někde takové pokyny pro zákazníka uvedeny případně kdy budou uvedeny? Děkuji za sdělení postupu a za odpovědi na dotazy. 🙂
  15. Dobrá snaha roaming vylepšit. Ale: 14denní dovolená mimo EU = 14 GB (navíc s denním limitem) = 2 786 Kč. Jednoznačně vyhrává pro ekononomicky uvažujícího a alespoň elementárně technicky zdatného uživatele i nadále místní (e-)SIM. Pro fanoušky SMS a volání do ČR, které by byly zahrnuté v ceně za skoro tři tisíce - všichni víme, že tu jde hlavně o data. iMessage, připravované RCS zprávy (kompletně nahradí SMS), mapy a navigace, posílání a sdílení fotek, zjišťování spojů, bookingy ubytka, letenek, zálohování fotek na iCloud nebo Google, (video)hovory přes whatsapp atd. Ani nepamatuju, kdy jsem osobně použil českou SIM mimo EU. Nevím, co operátor může udělat jinak, aby zákazníka motivoval, resp. aby se našla rovnováha mezi potřebami zákazníka a příjmy mobilního operátora. Roaming s českou SIM = stále drahý špás. Bohužel.
×
×
  • Vytvořit...