Přejít na obsah

paffko

Uživatel
  • Příspěvky

    119
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    2

Vše od uživatele paffko

  1. Přesně poukazuješ na to, jak si VF lže do kapsy. Samozřejmě i já mám informace, že se dají zařízení (přinejmenším ta od VF distribuce) libovolně aktivovat. Rozhodně neplatí, že jakmile se jednou deaktivuje, nedá se s ním nic víc už dělat. @Ondra - VodafoneOndro, jen se připomínám. Můžu poprosit o reakci? A teď si představ, že na tohle téma mluvíš se zákaznickou podporou, která ti povídá dva měsíce v kuse nesmysly, neumí ti doložit, na základě čeho to tvrdí, a ani nehnou o píď, ani když je požádáš, že bys opravdu tohle chtěl dořešit s nimi napřímo a ne přes ČTÚ.
  2. @Ondra - Vodafone Je zajímavé, že všichni ze zákaznické péče posíláte odkazy všude možně, ale nikam konkrétně. Vaše kolegyně nebyla schopna doložit oprávněnost postupu ze strany VF resp. o čem Ondro mluvíte i Vy, narozdíl ode mě, když jsem Vaší kolegyni vyvrátil její tvrzení o nedílném propojení služeb TV a internet. Podle podmínek, které čtu já, se jedná o dvě oddělené služby: https://www.vodafone.cz/podminky/podminky-doplnkovych-sluzeb/podminky-sluzby-vodafone-tv/ V odstavci 6.1. se píše: "Služba je poskytována prostřednictvím kabelové sítě ve standardu DVB-C (kabelová televize) a/nebo Internetu...", z čehož vyplývá, že internet je volitelná služba a NEZÁVISÍ na službách TV. Ondro, pokud tvrdíte opak - mohu poprosit o odkaz na konkrétní pasáže všeobecných podmínek či podmínek služeb, které podpoří, to co s kolegyní tvrdíte? Evidentně se u vás právníci trochu zamotali do vlastní argumentace a vlastních podmínek, takže teď už je nutné reaktivovat i služby internetu? 😄
  3. Marku, opravdu to jsou klacky pod nohy. Od února, kdy byly zveřejněny nové podmínky v souladu s rozhodnutím ČTÚ, jsem trpělivě čekal až do července, kdy mně kolegové z technického potvrdili, že už na to jste systémově ready. Stačí zadat MAC adresu do vašeho systému a modem se v síti po připojení povolí. Zajásal jsem, ale pak mi volalo zákaznické oddělení, které si začalo podmiňovat zpřístupnění modemu v síti zrušením a znovuzavedením TV služeb a s tím - kupodivu - má vzniknout nový měsíční poplatek za dva CA moduly, které mám dávno odkoupené. Tohle už není jednání v dobré víře ze strany VF. Nebo ti to přijde normál? 🙂
  4. Díky za sdílené rozhodnutí! Je zajímavé, že ČTÚ může používat terminologii jako v trestním řízení, tedy Vodafone jako "Obviněný" či "Pachatel přestupku". Potvrzuje to jen, co jsem psal, a to že si Vodafone chybu uvědomuje, která je víc než jasná a pojmenovaná. Viz můj příspěvek ZDE. Oblíbená právní formulka, že někdo jedná "v dobré víře", je úsměvná a můžeme tu polemizovat, do jaké míry v dobré víře VF nevěděl, nebo nechtěl. Součinnost je dle ČTÚ brána jako významná polehčující okolnost, a proto je udělená pokuta je symbolická. Bohužel poté, co VF s ČTÚ spolupracoval, neodvolal se a namísto toho zjednal (formální) nápravu, je VF nyní v situaci, kdy zákazníkům, kteří chtějí vlastní modem, i nadále háže klacky pod nohy. Tohle už není dobrá víra, tohle jsou jasné naschvály. Myslím, že si teď Vodafone zbytečně uškodil. Ani bych se nedivil, kdyby všichni (i kdyby se to mělo počítat na jednotky zákazníky), kdo chtěli vlastní modem a nebylo jim to umožněno, žádali VF minimálně o kompenzaci za měsíční poplatky, které platili, nechtěli a nemuseli. Princip hromadných žalob jako v USA má něco do sebe a ve sporech, ve kterém jsou poškozeny velké počty zákazníků, ušetří čas, finance a námahu každého jednotlivce v rámci sporu s nadnárodními giganty vybavenými právníky.
  5. paffko

    CH7465LG-LC z Německa

    @drewHele, v tomhle období resp. v létě 2022 jsem podnět k prošetření podal. Ale zda pokuta je na základě mého podnětu, neumím říct. Po mém podnětu proběhla u VF kontrola, ten argumentoval, ČTÚ vyhodnotil, že argumentuje nelogicky a podsekává si větev v jiné oblasti, a zahájil správní řízení. VF po celou dobu deklaroval ČTÚ plnou součinnost a spolupracoval. Možná proot z mého pohledu i symbolická pokuta 50K. Výsledkem byla povinnost VF zveřejnit nové technické specifikace pro vlastní modem, zveřejněné k 1. 2. 2023 na webových stránkách v podmínkách služeb. Tady se asi ČTÚ spokojil s formálním vyvěšením, ale už neověřil, jak to ne/funguje v praxi. Jak všichni víte, VF se stále nemá k zapojení mého modemu, takže znovu zasahuje ČTÚ. Tam, kde se VF nebaví se zákazníkem, musí se bavit s ČTÚ. Je to smutné, ale je to funkční.
  6. paffko

    Modem Vodafone Station

    @Marek-26Podle mě shrnutí cajk. Některé body jsou pro mě irelevantní, za mě důležité body 3/ a 5/. Souhlasím s @MekliCZ- bílý Compal jsem si taky odkoupil mraky let nazpět a stále funguje. A je už dávno zaplacený. A i po tolika letech je v černé obměně stále v nabídce, takže i Fritzbox 6660, který se dá sehnat za 219 EUR (5300Kč) se splatí při měsíčním poplatku 100 Kč za jinak hrazený pronájem po 53 měsících, tedy za 4 roky a 5 měsíců. Ouky, vyšší model, u kterého čekám na zapojení, je o trochu dražší, návratnost se o pár měsíců prodlouží, ale nijak tragicky.
  7. paffko

    CH7465LG-LC z Německa

    V případě správního řízení, které bylo s VF zahájeno na podzim 2022 ohledně absence technických podmínek k vlastním routerům, bych si tipnul, že pokuta padnout nutně nemusela, protože dle vyjádření ČTÚ "poskytoval součinnost ve vztahu k využívání zařízení v rámci technologie EuroDOCSIS (DOCSIS)..." Ale jak píše MekliCZ, jsou to v tuto chvíli jenom spekulace.
  8. paffko

    CH7465LG-LC z Německa

    @Adolf.Shitler Jasně, soudy by rozhodovaly, pokud se jedna strana odvolá. To jsem ti už taky v mým dřívějším příspěvku dal za pravdu. O tom ale nebyl příspěvek MekliCZ viz výše. Shodneme se, že to co MekliCZ napsal, takto (bez případných soudů) funguje?
  9. paffko

    CH7465LG-LC z Německa

    A souhlasíš obecně s tvrzením co napsal v posledním příspěvku MekliCZ?
  10. paffko

    Modem Vodafone Station

    @Adolf.ShitlerTakovýhle tvých silných vyjádření tu už bylo. Nechme se překvapit, jak to dopadne. jsem životní realista, a kdyby mě někdo nutil, tak mu řeknu, že jsem spíš optimista.
  11. paffko

    CH7465LG-LC z Německa

    @Adolf.ShitlerAutorem příspěvku byl hlavně @Daviddvbc, on napsal, že je pro Vodafone lepší platit pokuty než modifikovat jeho systémy. Proč se nezeptáš jeho?
  12. paffko

    CH7465LG-LC z Německa

    @Adolf.ShitlerOmlouvám se ti, to nebyla tvoje citace, ale citace @Daviddvbc
  13. paffko

    CH7465LG-LC z Německa

    @Marek-26Pochopil jsem, že @drewreagoval na opět nešťastný výkřik @Adolf.Shitler, že se Vodafonu vyplatí neustále platit pokuty ČTÚ, než aby uvedl vše v souladu s platnou legislativou. Předpokládám, že tento postoj Vodafone nezastává. 🙂
  14. paffko

    Wifi 6

    @SlambMy se tu snad bavíme o obrázcích či omalovánkách? Hele, vzdávám tuhle diskuzi s tebou, větrné mlýny neporazím, nemám sílu. 😄
  15. paffko

    Wifi 6

    @SlambA co teda řekneš na českou prezentaci VF? Už chápeš mou pointu s tím, co Vodafone DE nazývá jako standard a českej jako premium? Přitom dvě stejná zařízení, dvě stejné firmy. Jenom jedna země je ve střední Evropě, druhá na Západě. A jsme u mého předchozího příspěvku o dvojím metru, krásná interpretace a krásný příklad. Jestli máš trochu soudnosti, nemáš důvod s mým předchozím příspěvkem nesouhlasit.
  16. paffko

    Wifi 6

    @SlambZpochybňuješ snad německý marketingový tým Vodafone, že nerozezná dvě slova "standard" a "premium"? Nebo že snad kolaborantně označil svůj vlastní brand jenom jako standard oproti Fritzboxu? Anebo se tu chceme pouštět do faktů a sdílet si tu veřejně známé rozdíly v technických parametrech obou zařízení?
  17. paffko

    Wifi 6

    @Ivo2003 A co tím teď chceš říct? Oukej, standardní = běžné, Premium = špica. Rozdíl je ale jasný. Prostě Čecháčci pro český národ prodávají VODAFONE Station jako to nablejskané prémiové H*VÍNKO. Zatímco Skopčáci z Vodafone firmy na Západě (hned vedle od našich hranic) nemají problém přiznat, že jejich VF Station je oproti FritzBoxu jenom pouhopouhý standard.
  18. paffko

    Wifi 6

    Jenom drobnost, jak to tady v České zaprděné republice děláme. Česká odnož STEJNÉ firmy oproti Západu z VF Station opět dělá nablejskané h*vno. 😂 Stejně jako kvalita českých potravin, pracích prášků, dvojích chutí, procentuálního podílu masa, dvojnásobných cen..., opět vzor Německo. Řekne to zákazníkovi pevného internetu narovinu.
  19. paffko

    CH7465LG-LC z Německa

    @DaviddvbcMyslet NEZNAMENÁ vědět.
  20. paffko

    CH7465LG-LC z Německa

    @quadra2030Tak doufám, že tak dlouho čekat v ČR nebudu, když se čerpá výhod mezinárodní skupiny, jak se s radostí při rebrandingu z Oskara na VF říkalo. 😃
  21. paffko

    CH7465LG-LC z Německa

    @Adolf.Shitler Jistě také cítíš ve svém shrnutí věci, že tu něco stále nehraje. 🙂
  22. paffko

    CH7465LG-LC z Německa

    @Adolf.ShitlerSe soudem jakožto poslední instancí máš samozřejmě pravdu. Ale nepředpokládám, že se to k němu požene. Protože VF v rámci dřívějšího správního řízení projevil součinnost s ČTÚ a v rámci podmínek služby na pevný internet už právo na vlastní modem implementoval. Jen to zatím nefunguje v praxi a o to tady běží, to dotáhnout do konce.
  23. paffko

    CH7465LG-LC z Německa

    Tak je zcela evidentní že směrnici EU český Vodafone nedodržuje, takže to je porušení zákona. Naštěstí tímhle nemusíme zatěžovat soudy, rozhodne ČTÚ 😄 Už jsem si AVM router koupil, čekám na laskavé zpřístupnění routeru v síti od VF. Chvíli to ale potrvá. Pak velice rád nasdílím zkušenosti. Ale sorry kluci, že to trvá už více než rok.
×
×
  • Vytvořit...