Jump to content

Chyby Vodafone TV

Marek-26

Recommended Posts

Potřebuji poradit. Mám starší PC s W10. Vodafone TV přes prohlížeč (Google) se občas zasekne s točícím kolečkem, i když je to na kratičkou chvíli opakuje se to několikrát do hodiny. Uvažuji o přechodu na W11 (nutná výměna základní desky a procesoru), proto se ptám jaký procesor mám zvolit (musí to být z řady i7 nebo stačí i z nižší řady).

• Super
  • -
  • Základní, Family, Sport
  • Compal CH7465, Vodafone TV Standard, CA modul
  • Praha 10

Posted (edited)

Není upřesněné k čemu má sloužit.

Na základní použití dnes stačí i deska s integrovaným cpu N100.

Pro běžné použití by měl stačit i3, případně i5.

Vodafone TV a youtube ale bude fungovat i na tom nejlevnějším Celeronu.

To je dotaz spíše pro fórum zaměřené na počítače.

Edited by Ivo2003
  • Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava

Já jsem takto jen sondoval, jaké zkušenosti máte zejména s přehráváním videí s větším datovým tokem a sledováním Vodafone.TV v souvislosti s kvalitou procesoru v PC. 

• Super
  • -
  • Základní, Family, Sport
  • Compal CH7465, Vodafone TV Standard, CA modul
  • Praha 10

Jen upozornim, ze "tocici kolecko" nebo zamrznuty obraz a pokracujici audio nemusi byt problem procesoru. Ale kvalitou webove vodafoniho prehravace s kombinaci se streamem. Mam dost vykone PC a podobne chovani mam i tak. (vcetne stejneho chovani na Android tabletu v aplikaci VodafoneTV)

• Agree 1
  • 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • VTV Set-Top-Box 2G_A, COMPAL CH7465LG
  • Brno

Nevím jestli se něco nezměnilo, ale ten webový přehrávač má dost malou vyrovnávací paměť, takže stačí aby byl chvilkový výpadek internetu a hned se to projeví.

• Agree 1
  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest

S videi už dnes není problém u žádného procesoru. Běžné internetové videa včetně youtube ve 4k při 60 snímcích kde je bitrate okolo 20 Mbps  naprosto v pohodě zvládá i nejlevnější cpu za 900 Kč.

Pokud je s Vodafone na současném počítači nějaký problém, tak je to chyba Vodafonu, ne cpu.

• Agree 4
  • Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava

V 10. 5. 2024 v 9:20, CableG napsal:

Což asi bude vlastnost grafické karty. A to jsou Windows ještě docela tolerantní , macOS pokud vidí aktivní monitor bez HDCP, tak u žádného chráněného videa nedovolí přehrát obraz, zobrazí černé okno místo videa a pustí jen zvuk.

Tak ještě jednou. Grafická karta, jeden HDMI výstup, jeden DP výstup. Dva monitory, oba s podporou HDCP. Monitor via DP - VTV funguje. Monitor via HDMI - VTV funguje. Oba monitory připojeny - aby na kterémkoli fungovala VTV musí být druhý fyzicky odepnutý z GK. Divná vlastnost GK... Ostatně i proto mám tuhle grafiku a dva monitory, abych mohl oba využívat a ne přepínat dráty jako v telefonní ústředně. A zase - pro O2 TV je to úplně v klidu, problém je jen a pouze s VTV. Škoda, že v AMD, MSI, u Philipsu a Eiza nestačí inteligence konstruktérů a vývojářů na požadavky české aplikace pro Vodafone televizi. Musí se chlapci asi více snažit!

• Agree 3
  • -
  • -
  • Komplet
  • Takový bílý, nastojato
  • Praha Žižkov

Tady musím souhlasit s Medvědem, protože já to mám podobně (výstup GK z DP do monitoru a z HDMI do TV) a abych se mohl dívat na VF TV, tak buď musí být oba zobrazovače souběžně zapnuté (což je naprostá demence a řešit to lze jenom tak, že přes jeden zobrazovač hodím deku), anebo musím jeden zobrazovač fyzicky odpojit od GK (což je demence ještě větší). Samozřejmě u Skylink Live a třeba i u iVysílání ČT je všechno v pohodě. Prostě Vodafone takto poskytovat služby nemůže, to není omluvitelné ani nějakými údajnými autorskými právy.
  • Agree 1
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -