Přejít na obsah

Cisco EPC3925 - zkušenosti


Doporučené příspěvky

Návštěvník glide

Tak moje zkusenosti jsou neutralni, presel jsem kvuli telefonu pro rodinu a moznosti neplatit pronajem modemu (za SB5100E mi snad vrati litr, technik si ho odnesl), se sluzbama UPC jsem velmi spokojen mam 30/1 a nejakou digi nabidku, no na telku moc nekoukam.

Vybral jsem radeji verzi s wifi, kvuli ipv6 a kdybi mi nekdy odesla moje RT-N16ka na tomatu fw.

Zhruba jsem proveril zda vse funguje, gigabit porty, 5ghz wifi, NAT, DMZ, ping, iperf apod. Stabilita i ping rychlost na Gbitu vpohode.

Velke zklamani je dosah wifi, za prvni zdi je to tragedie a rychlost i stabilita de na kolena a to i v nezarusenem pasmu 5Ghz.

Na 5Ghz se de pripojit jen s N-kovou kartou, 5Ghz Acko si neskrtne. At uz na 2,4 nebo 5 rychlost na 300Mbit jede realne kolem 100Mbit down a 150up (upload je rychlejsi).

Potreboval jsem trochu special veci jako DHCP/PXE pro boot ze site coz rozhrani nenabizi, s ssh ani telnetem jsem neuspel. Moznost pouzit jako hlavni router a asuse jako NAS/AP jsem zavrhl. Big fail je ze v rozhrani nejde zapnout bridge mode a probiha dvojitej NAT. Nastesti to jde zapnout podstrcenim kodu treba v opere http://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=2056758726, coz se mi po mensi uprave a vyplneni login:hesla uspesne povedlo. Cisco se pak chova stejne jako SB5100e, a nafasuje 192.168.100.1 a asus pak verejnou adresu kterou zralo drive cisco.

 

Doplneni: Porty na ciscu v rezimu bridge funguji jako switch, prekvapilo mne vsak, ze krome routeru verejna-ip/192.168.1.1 ktery NATuje ostatní PC se mi podarilo pripojit dalsi zarizeni, ktere nafasovalo dynamickou verejnou adresu.

     bridge                 router
UPC───EPC3925──┬─────────────RT-N16───┬─PC1
              ├─ver. ip 2            ├─PC2
              └─ver. ip 3            .
                                     .
                                     └─PCn

 

2 tydny po vymene zarizeni zatím zadny problem.

Model: Cisco EPC3925

Vendor: Cisco

Hardware Revision: 1.0

Bootloader Revision: 2.3.0_R1

Current Software Revision: epc3925-ESIP-12-v302r125561-120727c_upc

Firmware Name: epc3925-ESIP-12-v302r125561-120727c_upc.bin

Firmware Build Time: Jul 27 21:06:28 2012

Cable Modem Status: Operational

Wireless Network: Disable

2481831353.png

Upraveno uživatelem glide
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník JuraS.

Nerozumím jak jsi myslel to zapojení asuse za cisco. Mě na ciscu serre jeho naprosto tupý dhcp server a protože mám v síti zapojený NAS server co umí lepší dhcp tak jsem zkoušel nastavení kdy cisco jen tupě zprostředkoval přístup do sítě a dhcp měl na starosti NAS server. To fungovalo skvěle, cisco dostalo vnitřní adresu z dhcp NAS serveru..Jenže nefungoval firewall, free dns, překlápění portů...tak jsem to zase vrátil na cisco a koukám se po nějakým vyřazeným compaqu evo ultraslim ze kterýho bych vyrobil plnokrevný server se vším všudy...

2432978955.png.1f3752290ab52c76a961fce3f74e0db8.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po měsíci...
Návštěvník spartan67

Tak jsem koukal na cisco a vcera konecne novy fw od upc takze se mi rozjelo sdileni fotek a videi z iphone do TV,slava... :cheers:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník JuraS.

i mě naběhl ale...v UPC by někdo zasloužil nakopat do koulí..mohla mi přijít sms a nebo minimálně email..milí zákazníku co platíš 900 za naše služby měsíčně, vzhledem k tomu, že zvyšujeme kvalitu ti dnes od 19do 20 hod přehrajeme firmware v modemu. Rozeznáš to tím, že ti nepůjde internet a pak musí provést restart modemu...a nebo něco jiného...najednou začali vypadívat služby netu, pak se celá net zadřel..restartoval sjem natvrdo modem, po jeho startu šla wifi na net ale kabelové připojení do netu ne, restart softwarový a teprve poté vše naběhlo...být modem někde na půdě nebo ve sklepě ajoo přípojný uzel pro celý dům pak bych UPC proklel..nedej bože mít na netu nějakou službu, třeba eshop...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...