Přejít na obsah

Wi-fi síť UPC Wi-Free


Návštěvník Retiree

Doporučené příspěvky

Ano, pokud bych o takovou "směnu" stál, byla by mi nabídnuta a já souhlasil, pak je to v pořádku. Jenže já cizí modem nikdy nevyužiji a nevím, proč bych si měl případně komplikovat život kvůli "kolemjdoucím" a vyjádřil jsem nesouhlas.

Pokud je pravdivý příspěvek výše, že UPC všechny pronajaté modemy zapnula automaticky (přes odpor vyjádřený v dotazníku), pak se jedná o lumpárnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle bodu 13 podmínek

13. Jak službu UPC Wi-Free odhlásit

Službu UPC Wi-Free můžete kdykoliv odhlásit v aplikaci Moje UPC, na kterou naleznete odkaz na našich webových stránkách http://www.upc.cz, pod záložkou Wi-Free. Službu Vám odpojíme nejpozději do 10 kalendářních dnů po jejím odhlášení. Po odhlášení služby UPC Wi-Free bude Vaše zařízení odpojeno od sítě UPC Wi-Free a nebudete se moci k síti UPC Wi-Free připojit na zařízení jiných uživatelů. Službu UPC Wi-Free si můžete opět aktivovat prostřednictvím aplikace Moje UPC.

Čili bych tomu dal čas, jednak na to mají 10 dní a jednak teprve včera to plošně spustili a předpokládám, že přednostně se budou řešit podstatnější nefunkčnosti.

  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • už nic
  • Praha - Letňany
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nezlobte se Marku, ale zapůjčení opravdu není totéž co pronajmutí.

Já platím - já užívám. Hotovo. Nikdo jiný bez mého souhlasu nemůže mít na mnou pronajatou věc nějaký nárok. Je to stejné, jako byste si pronajal byt a majitel, který od vás inkasuje nemalé nájemné, by vám dal do jedné z místností dalšího spolubydlícího. Nevadilo by vám to? A zaplatil byste bez mrknutí oka jeho spotřebu energie a vody? Nebál byste se, že ve vámi pronajatém bytě bude provádět nějakou nelegální činnost a vy byste mohl díky tomu následně mohl mít nějaké oplétačky s policií?

Vy platíte a užíváte. To je v pořádku. WiFree Vás nijak neomezuje. To co vám UPC garantuje za Vaše peníze dostáváte. Spíše bych to přirovnal k tomu, kdy máte v RD pronajatý pokoj a pronajímatel pronajme ještě vedlejší pokoj.

Ještě jednou, šířit zbytečnou paniku kvůli tomu, že někdo na WiFree bude dělat neplechu a odnese to ten, na koho je ta smlouva je blbost.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... Pokud je pravdivý příspěvek výše, že UPC všechny pronajaté modemy zapnula automaticky (přes odpor vyjádřený v dotazníku), pak se jedná o lumpárnu.

 

Nevím jak ostatní s odkoupenými zařízeními, ale mě WFree UPC zapnula, i když modem mám odkoupený a wifi nepoužívám a nemohu používat, protože inet od upc nemám. Vypnutí WFree jsem musel řešit skrz centrum UPC, protože v modemu wifi vypnout nešla, viz. moje předchozí příspěvky (ještě jako neregistrovaný). Jo a žádný dotazník mi dostupný není, nebo nebyl.

Upraveno uživatelem Návštěvník
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Praha 4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

xtondo: Ano, jeví se to srozumitelné, proto mne zarazil dřívější příspěvek, dle kterého UPC službu zapnulo automaticky a i proti odporu zákazníka na pronajatém modemu. A nyní se můžeme dohadovat nad slovíčky "bude Vaše zařízení odpojeno " - myslí se tím zařízení, které zákazník užívá, či jen takové, které vlastní? A ten kdo není vlastníkem zařízení se sice může odhlásit od této služby, ale modem v jeho domácnosti bude k dispozici i ostatním? Nebo se i pronajaté zařízení odřízne? Volal jsem na UPC Business a ptal jsem se na to. Slečna pravila, že se zařízení odpojí, ale po přečtení výše zmíněného příspěvku pravila, že to zjistí u techniků a zavolá mi. Samozřejmě se již neozvala. Tak nevím...

 

Marku: Zanechme tedy diskuze o nemovitostech - já si pronajal zařízení potřebné pro internetové připojení ke svému počítači. UPC mne DONUTILA nechat si vyměnit modem za jiný a ten nyní chce zneužívat k poskytování mně nepotřebných služeb a to na můj úkor. Píšete, že mne WiFree nijak neomezuje a já s tím nesouhlasím. Sami přiznávají, že může omezovat domácí síť a že modem spotřebuje vyšší množství energie. Není podstatné o kolik korun se mi provoz prodraží, podstatné je, že se prodraží. Nechť UPC zruší poplatek za pronájem zařízení a neřeknu ani slovo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... To smí či nesmí majitel dělat s pronajatým zařízením je předmětem konkrétní smlouvy, čili záleží na tom co je ve smlouvě/VOP. A předpokládám, že to UPC bude mít ošetřené.

 

Ve smlouvě mají pokutou ošetřené pouze vrácení zařízení v čas a v "pořádku".

V aktuální smlouvě jsem nenašel nic o tom, jaké služby v pronajatém, nebo odkoupeném zařízení, může UPC bez vědomí uživatele provozovat, v současnosti se jedná o WFree, v budoucnosti by mě nepřekvapila a jak by se asi uživatelům a obhájcům UPC s WFree bez vědomí uživ. líbilo třeba "těžba bitcoinu... :wink: ".

  • -
  • -
  • -
  • -
  • Praha 4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem nevydržel a zavolal na UPC znovu. Dle tvrzení telefonistky zapojení proti vůli uživatele možné není. Nechal jsem si zkontrolovat domácí i firemní modem, prý žádné WiFree. Tak snad do toho nebudou hrabat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Pro získání představy o možnostech UPC Wi-Free přikládám několik obrázků. Sám mám modem bez wifi, takže se mě případné problémy zase tolik netýkají...

Přijímač signálu ... AC600 Wireless Dual-Band Mini USB Adapter, 4. patro paneláku severní strana (Google Earth 50°38'55 13°50'57), vzdálenost od mého wifi routeru cca 7 m.

Signál z mého routeru je v celém bytě mezi -45 a -50 dBm (měřeno iphonem HTC), na AC600 adaptéru většinou -45 dBm při SNR 100 dB ...

 

Na obrázku 1 jsou přijatá data AP, načtená za několik minut. Po spuštění programu Acrylic se při prvním skenu načte cca 10-15 AP, postupně až cca 30 AP, ovšem zajímavé jsou jen ty, jejichž síla signálu (RSSI) neklesá pod -72 dBm při ještě přijatelném SNR (na obrázku jsou AP setříděné právě podle RSSI).

Ona zelená čára v grafu je úroveň signálu z mého AP (routeru), stejná pro 2,4 i 5 MHz.

 

Obrázek 1

[album]416[/album]

 

Na dalším obrázku je lépe patrné kolísání signálů jednotlivých AP v čase.

 

Obrázek 2

[album]411[/album]

 

Na obrázku 3 je hnědou čarou zvýrazněn signál AP UPC Wi-Free.

 

Obrázek 3

[album]412[/album]

 

Z dalšího obrázku je patrné obsazení jednotlivých kanálů v pásmu 2,4 MHz.

 

Obrázek 4

[album]413[/album]

 

a obsazení kanálů v pásmu 5 MHz je zde.

Na posledním obrázku jsou načtená data AP UPC WI-Free.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...