Přejít na obsah

xtonda

Uživatel
  • Příspěvky

    502
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    2

Vše od uživatele xtonda

  1. To, že některé aplikace odmítají fungovat na rootnutém zařízení, je prostě fakt, který sem si i osobně vyzkoušel, opětovně meleš nesmysly.
  2. Mě teď zavedli T-Mobile, natáhl optické vlákno krky připravenými v domě při předchozí rekonstrukci elektriky, udělal zásuvku, v bytě mám ONT Huawei EG8145V5 připojený optickým propojovacím kablíkem do té zásuvky. Kudy to tahali nevím, ale ulice rozkopané nebyly, ale to záleží na lokalitě a typu výstavby, jestli je tam použitelný kolektor. Pokud je to lokalita, kde dochází o prázdninách k výraznému navýšení osob, tak to spolu s letní akcí T-Mobile patrně způsobilo naprosté přetížení pásma 800 MHz. Měl jsem loni na chalupě podobný problém, vyřešil to nákup venkovní antény a vynucení pásma 1800 MHz na modemu.
  3. xtonda

    RSS

    Taky sem zaregistroval nějakou změnu v RSS, přestalo to chodit 3.3. večer a i když zadám nová URL, tak to blbne. Ve feedu je jen první komentář z každého vlákna, před tím tam bylo všechno.
  4. Tak nabídku dali lepší než sem čekal, za 300/20 i s modemem len lehce přes 300 Kč. Nicméně ozvali se až dnes kdy mi T-Mobile už skoro dva týdny jede a mám tu za tu cenu lepší upload, fixní IP adresu a přijde mi i že nižší latence.
  5. Tak dneska konečně telefonický kontakt s potvrzením ukončení služby 19.3. a nabídkou slevy.
  6. Fajn to má T-Mobile, pokud se modem používá v režimu bridge, nic si za něj neúčtují.
  7. xtonda

    Videotéka HBO Max

    Tady je přehled verzí https://developer.samsung.com/smarttv/develop/specifications/tv-model-groups.html Asi tam od Tizen 3.0 / ročník 2017, tedy 2. písmeno v označení "M" je nějaké zásadní vylepšení, že se tvůrcům podporovat starší prostě už nechce, je to natolik pracné, že se to nevyplatí.
  8. xtonda

    Přechod na Vodafone TV

    @Adolf.Shitler jestli mají v kódu podmínku, že to pustí jenom pokud ten řetězec obsahuje něco nebo jestli pokud neobsahuje něco jiného je jen implementační detail, v principu je to totéž, aktivní blokace podle značky/verze prohlížeče.
  9. xtonda

    Přechod na Vodafone TV

    Nepodporovat a aktivně blokovat jsou dost rozdílné přístupy.
  10. xtonda

    Přechod na Vodafone TV

    @Adolf.Shitler A co to tedy je, když ne záměrné znepříjemňování, pokud to takhle uměle filtrují na základě User agenta a po změně na identifikaci jako Chrome to chodí bez problémů, čili to není technický důvod? Sledování TV chodí ve všech prohlížečích co sem zkoušel a ani nemá problém s monitorem připojeným přes VGA.
  11. @Ondra - Vodafone Díky za informaci a rozumný přístup ze strany Vodafone k Datovým Schránkám.
  12. Adolf, a podle kterého zákona? Ať vím co jim mám omlátit o hlavu.
  13. xtonda

    Videotéka HBO Max

    S tím se taky setkávám, že výrobci podporují Tizen až od verze 3.0, tedy modelový rok 2017. Mám 2015 s Tizenem 2.3, Eurosport Player na to není, Sledování TV jen stará aplikace kde nepůjde na Primě zpětné sledování. A teď nebude ani HBO, čas uvažovat o nákupu Android TV boxu.
  14. Ve VOP pro exUPC služby zde https://www.vodafone.cz/_sys_/FileStorage/download/2/1572/mk19854_vop_upc_res_upd_07_21_hr.pdf mají uvedeno: 2.7 Jak ukončit Smlouvu nebo jednotlivou Službu Na ukončení Smlouvy nebo jednotlivé Služby se můžeme buď dohodnout, nebo je možné Smlouvu nebo jednotlivou Službu písemně vypovědět, anebo je možné od Smlouvy odstoupit. 2.7.1 Výpověď Smlouvy Smlouvu můžete písemně vypovědět bez udání důvodu ve 30denní výpovědní době. Výpovědní doba začne běžet následující den po tom, co nám doručíte svou výpověď Smlouvy. 2.8 Kontaktujte nás Pro komunikaci s námi využívejte, prosím, výhradně naše klientské centrum. Na klientské centrum můžete zavolat na číslo 241 005 100 (v naší síti zdarma) nebo ho kontaktovat elektronicky prostřednictvím kontaktního formuláře na www.vodafone.cz anebo zaslat dopis na adresu Vodafone Czech Republic a. s., nám. Junkových 2808/2, 155 00 Praha 5. Pokud v textu Smlouvy nebo Všeobecných podmínek uvádíme, že pro dané jednání je třeba dodržet písemnou formu, vždy tím myslíme vlastnoručně podepsaný dopis zaslaný prostřednictvím poskytovatele poštovních služeb, případně e-mail opatřený zaručeným a uznávaným elektronickým podpisem zaslaný na adresu poradime@vodafone.com. Já uznávám, že DS tam nezmiňují, na druhou stranu trvat v případě mailu na zaručeném elektronickém podpisu když na papíře podpis nemusí být ověřený mi přijde jako buzerace. Asi jim tam zkusím zavolat a pak případně dojít na pobočku, to mě nenapadlo, nějak sem se zasekl na tom, že UPC pobočky nemá, otázka jestli se na pobočce mobilního operátora budou ochotni bavit o nepřevedené exUPC službě. Povídat sem si chtěl s retenčním po telefonu.
  15. Ještě ten den naskočila v Datovce informace 17.02.2022 13:40:34: EV12: Přihlásila se pověřená osoba s právem přístupu ke zprávě ve smyslu § 8, odst. 6 zákona č. 300/2008 Sb., v platném znění. Netvrdím, že má povinnost, jen se ptám jaké je praxe. Mívali ve zvyku volat z retenčního, tak mě to překvapilo. Ve VOP mají uvedeno, že výpověď má být písemně, což znamená na papíře nebo se zaručeným elektronickým podpisem mailem, čili by se jim to přes DS, nemuselo líbit, pak bych ale čekal nějaké upozornění Poštovní datové zprávy mají povoleny, a do schránky lezou - zpráva byla doručena.
  16. Ahoj, 17.2. jsem poslal výpověď služeb exUPC Internet + telefon (ještě nejsem převeden) datovou schránkou a do teď nemám žádnou odezvu, ať už potvrzení přijetí výpovědi nebo informaci, že to není v pořádku a musím to poslat jinak. Je tohle normální? Jak si ověřit, že výpověď byla přijata a běží výpovědní lhůta?
  17. Vtipný na tom je, že Vodafone nabízí přes Galerii balíček Sledování TV Pro všechny za 89 Kč, který je až na nepodstatné detaily (je tam o 20 vesměs nezajímavých stanic méně, převážně regiony a Slováci) stejný jako Sledování TV Základ za 199 Kč. https://galerie.vodafone.cz/detail/services_56792_Pro_vsechny https://sledovanitv.cz/services/detail?specificationId=264-sledovanitv-cz-pro-vsechny https://sledovanitv.cz/services/detail/13052-zaklad
  18. No vida, SledovaniTV připravilo celkem rozumné řešení, možnost začít sledovat pořad od prostředka, zkrácení reklamních pauz na 3 minuty. Ukázka jak to může vypadat když se někdo zamyslí a není mu líto trochu té práce s implementací, dost kontrast s tím jen tupě zakázat jakýkoliv dopředný posun.
  19. @marek-81 neměj strach, já se nějak zařídím. Zatím sem si do prohlížeče nainstaloval tento doplněk https://chrome.google.com/webstore/detail/video-speed-controller/nffaoalbilbmmfgbnbgppjihopabppdk https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/videospeed/ Přidává do přehrávače nezávislý ovládací prvek pro přeskakování ve videu a změnu rychlosti přehrávání. Uvidíme jak moc chytrá ta řešení pro zamezení přetočení reklamy u jednotlivých poskytovatelů budou.
  20. Tak to je mi celkem jedno, jestli je to reklama na sebe sama nebo na produkty třetích stran, otravné je to stejně.
  21. Včera bondovka Diamanty jsou věčné na Prima Max, začátek 20:07, konec 20:34, tedy 147 minut, film má podle CSFD 120 minut, takže 27 minut balastu, což je 18,4 % z celkového času a 22,5 % z délky filmu.
  22. Platím za UPC tarif Internet 300+ 496 Kč včetně modemu. Dneska tady byl agent T-Mobile, zavedli nám tu nedávno optiku, nabídl mi tarif 250 Mbit symetrický za 200 Kč (50 % sleva) + 99 Kč za IP adresu, modem v režimu bridge se u TM neplatí, tak sem to podepsal. Ale AFAIK smlouva se dá do 14 dnů zrušit, tak mě napadá, jestli reálné srazit cenu u exUPC Internet 300+ na cenu kolem 300 Kč nebo to nemám ani zkoušet.
  23. Mám IP telefon Gigaset, na službu UPC telefon je zapojen klasicky analogově přes RJ11 a zároveň ho mám připojen do sítě a zaregistrován u Odorika. I přes ten analog funguje identifikace volajícího, takže vlastně ani nevidím důvod snažit se to připojit přes IP a pokud si pamatuji že se to kdysi kdesi řešilo, tak to ani nelze.
  24. AFAIK sporožiro ve formě, kde všichni měli stejné číslo účtu a rozlišovalo se to specifickým symbolem, už dávno neexistuje, ten návod je notně zastaralý.
  25. Ale to bude fungovat jen pokud to cíleně pozastavím. Pokud prostě odejdu nebo usnu , tak pořad běží dál, ale já ho nevidím a potřebuju ho pustit znovu.
×
×
  • Vytvořit...