Přejít na obsah

Nové balíčky TV+internet vs. staré


Návštěvník Roman1

Doporučené příspěvky

Návštěvník Jaku

Já asi odkoupím. Jen nevím co.

Tedy asi modem. Jen netuším který. U toho co mám, Ubee, mě vadí, že ho nemůžu na dálku restartovat.

A nevím, jestli chtít "obyč" nebo s WiFi.

 

STB odkupovat nebudu. To si dřív koupím další TV nebo jiné zařízení, které bude umět i nahrávat na USB.

Dnes mám obyčejný Handan CV-5000 a funguje jak ke staré TV, tak i k DVD rekordéru s HDD.

Navíc pokud někdy UPC zavede VoD, tak bude stejně zapotřebí nový STB či jiné zařízení.

 

Modem s DOCS 3.0 snad nějakou dobu vydrží. A to nemyslím fyzicky, ale morálně (kopatibilita).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mas sice pravdu, ale nezapominej, ze po celou dobu pronajmu mas na zarizeni zaruku ze pokud se pokazi, tak ho UPC bez reci vymeni.

 

Kazdopadne zanedlouho bude jiz mozne si zarizeni odkoupit a vyhnout se tak poplatkum za pronajem.

 

No uvidíme...

 

Zatím ně nejvíc štve to přeplacení informovaného doručovatele, kterého nazývají "servisní technik"... No a pokud je to technik opravdu, pak mě štve, že místo aby se věnoval práci, kterou nikdo jiný neumí (je skutečně odborná) a konečně zajistili abych třeba neměl v TV rušení (na některých kanálech..., prý to dělá nějaké zařízení nějaké nezjistitelné bezpečnostních agentury ), tak se zabývá roznáškou...

  • 300 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • UBEE EVW3226 (bridge), 3x CA vlastní
  • Praha, Černý most I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvám se, že se ptám opět, ale zřejmě to ve vláknu zaniklo. Tedy platilo by se těch 650 Kč za výměnu modemu, když si pořídím nový stb HD PVR /ten starý Handan CV 5000 bych si teda nechal/? Stačí odpověd ano/ne. Děkuji.

Ne. není to navýšení o novou službu, ale pouze navýšení stávající.

Chci přejít na KOMBI KOMFORT a k tomu si objednat "dočasné poskytnutí 2. základního set-top boxu za 90,76 Kč měsíčně". Je to považováno za rozšíření služby abych nemusel platit 650,- Kč za výměnu modemu? Co je potřeba k výměně modemu? Musí se instalovat nastavení, nebo jenom vyměnit zařízení?
To samé co výše :)
  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kulombo

Fakt miluju lidi, co kecají do věcí, o kterých nic neví. randomofamber technik tam nejde jenom proto aby vyměnil modem. Ono jaksi neplatí, že když to jelo na starém modemu, tak to bude fungovat i na novém. ED3.0 je dle mých zkušeností o dost náchylnější a sebemenší blbost na rozvodech může znamenat nízké SNR a ztrátovost jak prase.

 

A ještě jedna věc, já ani můj zaměstnavatel z oněch 650 Kč nevidíme ani haléř, všechno schlamstne UPC.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky si počítám každou započatou hodinu + cestu, ale to je irelevantní. Jde o to, že ostatní úkony uvedené v ceníku jsou výrazně levnější i přes větší náročnost. Tyto úkony buď také zahrnují cestovné a započatou hodinu nebo ne. I kdyby by ostatní úkony toto nezahrnovali (což je nepochopitelné) přesto se stále jedná o předražený úkon. Navíc mě štve, že není možno tento úkon vynechat. Já bych si ten modem klidně připojil sám (na tak primitivní úkon nemusím být servisním technikem), ale to možné není. Chápu proč... UPC se snaží ze zákazníků dostat peníze kde to jen jde...

 

Dále nechápu, proč se u nových balíčků KOMBI musí platit za modem a za settopbox zvlášť, když se není možné od těchto poplatků osvobodit (Jako u letenek, kdy se prodává letenka za pár korun, ale pak je k tomu odděleně ještě "mraky" dalších poplatků...) Navíc je všude uváděna cena bez těchto poplatků viz. http://www.upc.cz/balicek-sluzeb/ a tedy by se mohlo jednat o klamavou reklamu... Zákazník si objednává službu za 649 Kč/měs., ale ve výsledku bude platit 748 Kč/měs. plus další skrytý poplatek 650Kč za výměnu modemu...

Nejspíše tato výměna není UPC dotovaná jako většina úkonů (mám namysli různé instalace atd). Připojíte si ho sám a co. Budete mít špatné úrovně a technik tam pojede znovu. To samé s registrací modemu, to také nevím jak by jste prováděl sám (teoreticky by to šlo, prakticky je lepší, když to udělá technik).

Je to pro to, že se počítá s odprodejem zařízení zákazníkům. Navíc i nyní i lidé co mají modul nebo zařízení od spol. Lica a nechtějí STB od UPC to mají poté o 49Kč levnější a je to pro ně lepší. To samé bude poté s modemy. Klient odkupem zařízení nic neriskuje, jen získá. Bude mít zařízení, které se mu na pronájmech zaplatí za 2 roky což znamená, že platí jen v době kdy bude mít záruku. A co vydrží zařízení nad ty 2 roky, je plus pro zákazníka. :) Jinak ten poplatek, je skrytý v ceníku. Na webu jsou nabídky psané pro úplně nové zákazníky.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Speedy
Klient odkupem zařízení nic neriskuje, jen získá. Bude mít zařízení, které se mu na pronájmech zaplatí za 2 roky což znamená, že platí jen v době kdy bude mít záruku. A co vydrží zařízení nad ty 2 roky, je plus pro zákazníka.

A není náhodou uvedeno ve VOP, že při odkupu používaného zařízení je záruční doba pouze 12 měsíců? To nebudou 2 roky :-)

13.3 Záruční doba je 24 měsíců od dodání; u použitých doplňkových zařízení se Kupující a

Prodávající dohodli na záruční lhůtě 12 měsíců.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fakt miluju lidi, co kecají do věcí, o kterých nic neví. randomofamber technik tam nejde jenom proto aby vyměnil modem. Ono jaksi neplatí, že když to jelo na starém modemu, tak to bude fungovat i na novém. ED3.0 je dle mých zkušeností o dost náchylnější a sebemenší blbost na rozvodech může znamenat nízké SNR a ztrátovost jak prase.

 

A ještě jedna věc, já ani můj zaměstnavatel z oněch 650 Kč nevidíme ani haléř, všechno schlamstne UPC.

 

Tedy nevím nic o citlivosti modemů ED3, ale když bude příchozí signál nekvalitní co dál?!? Že by UPC zavedlo optiku :lol::lol::lol: No nevím jak by tady technik pomohl, ledaže by někde v rozvaděči přidal na "šťávě" nebo změnil/přenastavil nějaký ten opakovač/zesilovač signálu. To je uznávám důvodu k přítomnosti technika...

 

Co se týká odměny, pak mě její přerozdělování jako zákazníka nezajímá. Mě je jedno, kdo jaký podíl dostane, mě záleží na tom, kolik zaplatím.

 

Uznávám, že toho moc nevím, ale jen díky málo informací, které jsou poskytovány.

Vycházím z toho, že stávající (staré) modemy mají veškerou konfiguraci automaticky. Žádné nastavování nebylo potřeba. Instalace modemu proběhla připojením na kabel... Když se něco děje, třeba když UPC mění nastavení sítě nebo služeb, které se ne a ne projevit, pak stačí modem vypnout a zapnout a vše je přenastaveno. Pročetl jsem si internet ohledně modemu ED3 a mělo by se pravděpodobně jednat o Cisco DPC3925, což je modem a zároveň router a dle varianty plus Wi-Fi a Tel... Tady, je pravdou, nevím, jak to bude fungovat s ohledem na samotné nastavení WAN vs LAN. Mám vlastní LAN za vlastním routerem a nevím jak budu připojen. Potřebuji aby byly průchozí všechny služby/porty bez překladu. Používám třeba několik VoIP operátorů (každého na jiném portu). Mám služby na portech, u kterých mám nastavený vlastní překlady, ale co s dalším routerem v cestě?!? Sakra a jakou budu mít tedy IP adresu, hlavně kvůli Dynamic DNS a vzdálené správě z internetu (třeba z práce)?!? Toho modem-routeru a nebo jako doposud mého routeru? Možná by to řešilo DMZ, což jsem zatím nikdy nezkoušel z bezpečnostních důvodů a taky nebyl důvod... Co když vyměním svůj stávající router za jiný (jiná MAC adresa), bude to jako doposud a tedy automatická identifikace s obdržením jiné IP (v závislosti na předchozí otázce)? Kdo bude zodpovědný za to, když se pokaká nastavení routeru (třeba při výpadku el.proudu), což je sice málo pravděpodobné, ale občas se to děje. Teď stačí modem zresetovat (tlačítkem pro reset), ale s novým router-modemem? To ke mě bude muset přijít technik aby vše "náchylné" znovu nastavoval, nebo to půjde vzdáleně? Do konečníku, už jsem si i přes svůj odpor k oněm 650Kč chtěl tu službu přeci jen objednat, ale teď zase nevím...Jo a nechoďte s myšlenou, že stávající router přestanu používat. Koupil jsem si jej nedávno jako dárek a je dostatečně kvalitní a bohužel i drahý na to, abych jej zrušil. Navíc má funkce, které modem-router nemá, a které používám, např. přesměrovávání VoIP na operátora podle konkrétního čísla ostatně proč to nenapsat. Mám Dratek Vigor 2310Vn viz http://www.draytek.com/user/PdInfoDetail.php?Id=116 ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...