Přejít na obsah

randomofamber

Uživatel
  • Příspěvky

    75
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    1

randomofamber naposledy vyhrál 10. února 2023

randomofamber má nejvíce líbivý obsah

Služby Vodafone

  • Vodafone pevný internet
    300 Mb/s
  • Vodafone mobilní služby
    -
  • Vodafone televize
    Komfort
  • Vodafone zařízení
    UBEE EVW3226 (bridge)
    3x CA vlastní
  • Místo odběru služeb Vodafone
    Praha, Černý most I.

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

randomofamber's Achievements

Úroveň 6

Úroveň 6 (6/14)

  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Nejnovější odznaky

5

Popularita

  1. @Marek-26Jenom bych zde upřesnil, že odkoupený CI+ modul vlastní uživatel. Čipová karta spárovaná s modulem je ve vlastnictví Vodafone. Nevím zda to bylo dříve běžně možné, ale vím o případech, kdy UPC/Vodafone po domluvě umožnil převedení/registraci čipové karty (a protože je spárována s modulem tak v podstatě i modulu) na jiného uživatele. Zda to Vodafone dovolí i dnes netuším.
  2. randomofamber

    EPG

    Potvrzuji problém. Chtěl jsem naprogramovat nahrávání a EPG obsahuje místo názvů pořadů buď text "Informace brzy k dispozici" nebo jméno televizní stanice.
  3. randomofamber

    EPG

    U mě znaková sada v EPG již OK. @cvancaraNení třeba "chybné" EPG načteno v mezipaměti (cache)? Já bych zkusil restartovat zařízení.
  4. randomofamber

    EPG

    Stejný problém i u mě na dvou různých zařízení od různých výrobců...
  5. V tuto chvíli mám 2 IP adresy. Pod jednou mám na vlastní router a pod druhou vlastní VoIP "analogový telefonní adaptér" (citace) čistě na VoIP.
  6. @Adolf.Shitler To si asi nerozumíme. Wi-Free na modemu UPC používala nějaké kanály, účastník měl mnohdy router za routerem a na svém vlastním routeru mě vlastní zapnutou vlastní Wi-Fi. V praxi pak byla dvě zařízení vedle sebe a každá si obsadila jiné kanály (router obvykle ve výchozím nastavení vybírá automaticky ty volné). Takže už jsou obsazeny 4 kanály z 11 (2x20Mhz). Když bydlíte v paneláku a máte "štěstí", tak máte okolo sebe 4 až 6 sousedů. Řekněme, že 4 sousedé mají takto zapojenou domácnost a máte hned obsazeno 8 kanálů (Někdo to tak neměl, ale jak jste napsal, jiný to zase měl více Wi-Fi v jedné domácnosti...). Z venku do bytu lezou další Wi-Fi jako je poskytovaná obcí, pak nějaké firmy, Wi-Fi sdružení, vedle nás sídlí policie a školka, atd. Všechny UPC routery s Wi-Free měly obsazovat jen jednu dvojici a v podstatě se překrývat, ale to se u nás v paneláku nedělo. UPC routery s Wi-Free byly na různých kanálech, takže obsazenost všech 11 kanálů byla naplňována. Mimo jiné obsazení kanálů se různě mění, dle toho jak lidé zařízení zapínají a vypínají (Jede na chatu či dovolenou tak vše povypínají.). Naštěstí jsem si tehdy našel nějakou dvojici, která nebyla moc často obsazovaná a nastavil si ji fixně.
  7. @Adolf.Shitler Nesouhlasím s tím, že běžela na stejných kmitočtech (Pokud se bavíme o jednotlivých pásmech v rámci WiFi). Jsem ochoten jít s tímto klidně na detektor lži. Možná to tak bylo běžné, ale u nás v paneláku nikoliv. U nás to bylo rozprostřeno a obsadilo to pásma. @Marek-26 "je třeba brát DOCSIS technologii jako celek" Nechápu co myslíte tím DOCSIS technologie jako celek. DOCSIS je norma pro přenos dat po televizních kabelových rozvodech, takže technologie jako celek je komunikace mezi modemem zákazníka modemem operátora a vše okolo jako je router nebo wifi či VoIP se už DOCSIC netýká. Co se týká spotřeby, tak ta +-1/3 může být také +-1/2... Co se týká toho, že se to nevyplatí výrobně, tak ano, za stávající situace to je pravda. Jak jsem psal, většině BFU je to jedno, i když by nemělo a spousta z nich nemá lepší alternativu, takže vezmou co je. Operátor pak ani nemá důvod nechat vyrábět něco dalšího, lidi prostě zaplatí co nabízí, protože nemají jinou volbu. Divím se, že operátor vůbec nabízí další alternativní zařízení a ne jen jedno jediné, což by ekonomicky bylo nejspíš nejvýhodnější... pro operátora...
  8. @Adolf.Shitler To, že se samotný modem nabízet už nebude je jasné. Jak jsem psal, většině BFU je to jedno, ale prostě mám takový nereálný sen... Co se týká výhody Wi-Free, tak je sice pěkné, že se účastník mohl připojit kdekoliv, kde byla aktivní, ale jak jsem psal, konkrétně u nás v paneláku tím obsadili pásma a ne jen jedno, ale více pásem a tím snížili možnosti lidem. Službu jsem nepoužíval, tj. měl ji vypnutou, ale všichni sousedé to měli zapnuté a to toho někteří ještě i vlastní WiFi routery, takže z prominutím bordel. Co se týká přepnutí z bridge do routeru, tak vím, že to bylo úmyslné, protože to provedl operátor poté, co jsem si stěžoval na kvalitu sítě. Možná místo restartu udělali reset, ale to já jako uživatel nevidím. Z mé strany existuje paranoa, že takovéto zařízení může mít backdoor a to, že jsem paranoidní ještě neznamená, že ta zařízení backdoor nemají. Mimo jiné, tehdy se ukázalo, ostatně jako vždy, když jsem měl problém internetem, že problém je na straně UPC, ale to mě musel 3x navštívit technik, aby 3x prohlásil a zaznamenal, že problém je u nich a až když mě operátorka řekla, že ke mě pošle 4. technika tak jsem začal být sprostý a hnusný. Je mi zle z toho, že někdy člověk musí být sprostý a agresivní, aby se začalo něco dít. Mám z toho pak nervy celý měsíc. Nicméně se dostavil zcela jiný technik (Zřejmě na základě mé agrese.). Opět zjistil, že u mě problém není, ale pátral dál. Zjistil, že v mé větvi sítě byla vadná jiná zařízení, která rušila a některá dokonce zahlcovala vadnými paketami UPC server-routery. Tento poslední technik mě po vyřešení vše řekl, což velmi oceňuji, protože nemusel. Celá anabáze od prvního hlášení až po vyřešení trvala asi 4 měsíce. Nakonec jsem dostal na několik měsíců slevu jako omluvu, ale ten čas a nervy se zaplatit nedají.
  9. @Marek-26 Nesouhlasím. Nejlevnější WiFi routery v kategorii Touchston (bez modemu a VoIP) se pohybují okolo 2000Kč k tomu je třeba ještě doplnit VoIP modem za +-500Kč. Kolik stojí samotný modem netuším, ale +-2500Kč je zde navíc a i kdybychom šli na 1/2, tak je to něco, co není potřeba a cenový rozdíl není marginální. V současné chvíli má můj UBEE wifi-router-modem papírovou spotřebu 7W a Touchstone 17-24W. To je rozdíl 10-17W a to je při 7Kč/kWh asi 600Kč za rok... Kdyby se z Touchstone vzal jen modem, vsadím své levé varle, že by neměl větší spotřebu jak 10W. Co se týká Wi-Free, tak u nás v paneláku UPC tímto obsazovalo tak 1/2 kanálů, další zabírali sousedé vlastními wi-fi routery a já jsem si pravidelně vyhledával, která z možných kombinací dvou kanálů (pro 2x20MHz, tj. 40MHz) je nejméně zaplácaná, takže obsazenost/zaneřáděnost se konala, jinak bych o tom ani nemluvil...
  10. Osobně jsem za pronájem MODEMU, tj. čistého, tedy žádný router a wifi. Chápu, že po HW stránce je třeba, aby základní síť měla zařízení, která má poskytovatel plně pod kontrolou tak, aby neměla vliv na samotný chod sítě, např. rušením. Ale co je za modemem by měla být věc zákazníka. UPC kdysi dávala jen modemy, ale pak přišla s tím otřesným nápadem WiFree a začala vnucovat routery. Nechci platit za zbytečný HW, který nevyužiji. Nechci aby mě operátor mohl měnit nastavení bez mého vědomí (Jak mě to kdysi několikrát udělalo UPC, kdy přepnuli zařízení z bridge do router a já se pak nemohl dostat přes internet na svá zařízení.) a aby měl někdo cizí (operátor) možnost se mi procházet v mé vlastní lokální síti, jak se mu zlíbí. Chci mít vlastní router značky, kterou si vyberu a s parametry, které potřebuji. Co se týká spotřeby tak si myslím, že právě ta v dnešní době má velký význam a je rozdíl mít 5-7W (7W papírově má mé stávající UBEE a to je to modem-router-wifi, takže samotný modem by měl mít spotřebu minimálně stejnou, ne-li menší.) vs 17-24W (Touchstone TG3442VF coby "Modem Vodafone Station")... Při nejmenším rozdílu 10W to ročně dělá asi 600Kč při 7Kč/kWh...
  11. @tomus Nesouhlasím. Mám UBEE v režimu Bridge (tedy jen modem) a za ním dvě zařízení. Vlastní router coby jedno zařízení a vlastní VoIP bránu. Obě zařízení mají vlastní dynamickou IP. Takto jsem to měl už za UPC, co jsem u nich více jak 15 let, kdy to bylo dle smlouvy (Uživatel měl možnost mít připojeno až 3 zařízení.) a funguje to dosud i u Vodafone. Toto vychází ze skutečnosti, kdy uživatelé původně nedostávali router, ale čistý modem. Osobně bych byl rád, kdyby uživatelé mohli zase dostávat čistý modem, protože nechci zařízení, o kterém vím, že jej může vzdáleně ovládat někdo cizí (minimálně Vodafone) a z mého pohledu je to v podstatě backdoor. Je samozřejmě logické, že na takové zařízení si nemohu nahrát alternativní SW/FW (OpenWrt, DD-WRT, AsusWrt-Merlin a jiné.) a dále pak takové zařízení nemá vlastnosti, které bych chtěl já. V současné chvíli tedy uživatel jako já dostane "drahý" modem-router s wifi, kdy využívá pouze funkci modem v režimu bridge a zbytečně platí za hw routeru s wifi a za o něco větší spotřebu el.energie... Už párkrát se mi v minulost stalo, že mě UPC přepnul z režimu bridge do režimu router, a automaticky nastavili wifi (Kdy dříve UPC mělo službu Wi-Free , se kterou jsem nesouhlasil, a která akorát zaneřádila pásma v panelovém domě, ve kterém bydlím.). Chápu, že většina uživatelů je "Běžný Franta Uživatel" a takové věci neřeší, ale já to vidím tak, že uživatelé zbytečně platí za něco, co by nemuseli a místo 70-100Kč/měs. by mohli platit i méně jak 50Kč/měs. Mohli by si pořídit třeba jen jednoduchý router za pár stovek a místo drahého pronájmu, který se po letech užívání několikanásobně přeplatí.
  12. @Zlaťák Vzhledem k tomu, že se nejedná o ceníkovou cenu, nechávám si tuto informaci zcela záměrně pro sebe. Moc se omlouvám, ale mám pro to své osobní důvody. Není pravdou, že informace bez ceny nemá informační hodnotu. Příspěvek popisuje v jaké jsem byl situaci, jak se k mé žádosti Vodafone postavil a to hlavní, že jsem s výsledkem spokojen nad mé původní očekávání. Aktuálně mohu dodat, že nová cena je již propsána v "Můj Vodafone", kdy dle informací budu za tento měsíc platit poměrnou částku původní ceny a ceny nové ke dni změny a následující měsíce budou již celé za novou cenu.
  13. Zdravím ve spolek. Ohledně nových cen mám velmi potěšující zkušenost. Po kontaktu na infolinku a trošku delšího ověřování, zda je možné na mé adrese změnit cenu jsem byl přepojen zřejmě na obchodníka. Vzhledem k tomu, že mám stále staré rychlosti 300/20 jsem uvažoval o přechodu na 250/25. Obchodník mě však nabídl zůstat na původní rychlosti. Obával jsem se, že by se mohla v souvislosti s tímto změnit cena TV, u které mám značnou slevu, protože jsem internet i TV kupoval jako balíček. Pán mě však ujistil, že se poníží jen cena internetu, kdy nabídnuté ponížení je opravdu pěkné. To je poprvé, kdy mám zkušenost, že jsem jako dlouholetý zákazník dostal pěknou nabídku, kterou mě poskytvatel v podstatě navrh sám a aktuálně se necítím méněcenně, protože nejsem nový zákazník. Za mě velká spokojenost.
  14. randomofamber

    VU+ DUO 4K SE

    Zdravím, nikdy (ani po několika aktualizacích) jsem neměl problém s najetím CA modulů a sledováním či nahráváním kódovaných HD kanálů. Jen byl/je problém se sledováním/nahráváním v případě dvou a více HD kanálů. Původně jsem to řešil nastavením kanálů na konkrétní CA moduly, ale měl jsem s tím nějaké (už si nevzpomínám jaké) problémy, tak jsem to zrušil. Rekordér v případě, že nahrává v jednom okamžiku jeden HD kanál, zaznamená jej rozkódovaně a pokud jich je více, tak je uloží zakódované a v době spánku je rozkóduje. Někdy se stane, že automatické rozkódování nezafunguje a pak si musím daný pořad ručně označit jako kódovaný aby jej rekordér v době spánku rozkódoval. Aktuálně jsem mimo domov, takže verze současného SW teď nepovím...
  15. randomofamber

    EPG

    Tak jsem právě teď zkontroloval EPG a už to naběhlo. Aktuálně je do pondělí 11. 10. 2021 do 02:00, takže "programový" týden. Bohužel nevím, na základě čeho proběhlo ono "rozběhnutí". Zda díky tomu, že jsme napsali příspěvky zde nebo zda se někomu nějak podařilo dovolat na podporu. Mě se na podporu dovolat nepodařilo, neustále se to točilo v různých menu automatu, takže jsem měl asi 3 hovory než jsem zjistil, že se nikam nedovolám. No, já to neplatím, ale současný automat na podpoře na výkal. Už jenom to, že není možné se dostat do předchozích "menu" (dá-li se to tak nazvat), ale to že člověk musí zavěsit a volat znovu vymyslel někdo konečníkem a ne hlavou... V hlášení pak je prosba, abyste o víkendu hlásili pouze poruchy, ale jak to má zákazník udělat, když se na člověka vůbec nedovoláte to vůbec netuším... Největší průjem pak je, že vás nutí restartovat modem, jinak vás vůbec nepustí dál. Nechápu proč. Nikdy jsem nepotřeboval modem restartovat a to ani když jsem hlásil problém s internetem. Vždy se to spravilo aniž by bylo modem nutné restartovat... Takže malý dodatek. Pokud by toto přeci jen četl někdo z Vodafone, tak v pátek 8. 10. 2021 na programovém kanálu NOVA mezi 4:45 a 17:00 chybí EPG (nejsou vypsány pořady)...
×
×
  • Vytvořit...