Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Výměna modemu, prosím o radu

Doporučené odpovědi

Odesláno

Dobrý den,

právě mě přišlo e-mailem, že mě budou měnit modem. Dalo se to předpokládat, protože mám UBEE EVW3226. Věc se má tak, že jej mám Bridge módu a za ním mám dvě zařízení, vlastní router (ASUS RT-AC86U) a VoIP modem (Grandstream HT812), na kterých mám DDNS pro snadný vzdálený přístup. Vzhledem k tomu, že nemám se stávajícím stavem žádné problémy a lepší připojení (Internet Super 500/50 s tím, že UBEE zvládá jen 400/50, a to tedy se slevou za 374Kč včetně DPH.) než mám teď nepotřebuji, prostě jsem spokojený se stávajícím stavem. Rád bych, aby po výměně vše fungovalo s co nejmenšími kompromisy, které očekávám (Např. možná již nebude možné mít dvě zařízení a VoIP si budu muset zapojit přes/za vlastní router.).

Potřebuji poradit, až mě budou volat, jaké zařízení si mám domluvit. Ideální, pokud byste nadhodily nějaké pořadí tak 3 zařízení od nevíce vhodného k nejméně vhodnému, kdyby řekli, že nemají ten co bych rád.

Děkuji.

Upraveno uživatelem randomofamber
Doplnění poděkování.

• Super
  • -
  • Základní
  • CA modul
  • UBEE EVW3226
  • Praha, Černý most I.
Odesláno

Pokud mate smlouvu na ICO - prevodnik + jednoduchy switch, do ktereho zapojite obe vase zarizeni.

Pokud mate smlouvu na rodne cislo - Vodafone Station prvni generace, prepnout do bridge a zapojit obe vase zarizeni.

• Cable+ 100
  • -
  • -
  • Commscope Arris CM3500
  • Praha
  • Test rychlosti internetu
Odesláno

Dobrý den,

u mě to proběhlo tak, že mi zavolali že jdou měnit modem (bílý Compal). Možnost volby nebyla žádná, prý dostanu starý Vodafone Station s Wi-Fi 5. Požádal jsem o něco modernějšího, jelikož jde o bytový dům s hromadou navzájem se rušících bezdrátových sítí, operátor to prý předá dál a už se nikdo neozval. Vypadá to, že si odškrtl volání, napsal, že nesouhlasím s výměnou a má vyřešeno. Takže s nabídkou variant modemů bych moc nepočítal.

Ideální je pro Vás samozřejmě čistý modem Arris CM3500, který ovšem dávají nepochopitelně pouze na IČO. Pokud to bude na FO, tak by měly bridge podporovat jen oba Arrisy TG3442VF i TG6442VF (Vodafone Station s WiFi5 a 6) a ty by měly mít modemovou část stejnou, takže při provozu v bridge by to mělo být úplně jedno, který to bude.

• Super
  • -
  • Základní, Cinema, Family, Sport
  • CA modul, Compal CH7465
  • Neomezený Super+
  • Brno - Žabovřesky
  • Test rychlosti internetu

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 1

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague