August 18Aug 18 Dobrý den,právě mě přišlo e-mailem, že mě budou měnit modem. Dalo se to předpokládat, protože mám UBEE EVW3226. Věc se má tak, že jej mám Bridge módu a za ním mám dvě zařízení, vlastní router (ASUS RT-AC86U) a VoIP modem (Grandstream HT812), na kterých mám DDNS pro snadný vzdálený přístup. Vzhledem k tomu, že nemám se stávajícím stavem žádné problémy a lepší připojení (Internet Super 500/50 s tím, že UBEE zvládá jen 400/50, a to tedy se slevou za 374Kč včetně DPH.) než mám teď nepotřebuji, prostě jsem spokojený se stávajícím stavem. Rád bych, aby po výměně vše fungovalo s co nejmenšími kompromisy, které očekávám (Např. možná již nebude možné mít dvě zařízení a VoIP si budu muset zapojit přes/za vlastní router.).Potřebuji poradit, až mě budou volat, jaké zařízení si mám domluvit. Ideální, pokud byste nadhodily nějaké pořadí tak 3 zařízení od nevíce vhodného k nejméně vhodnému, kdyby řekli, že nemají ten co bych rád.Děkuji. Edited August 18Aug 18 by randomofamber Doplnění poděkování. Super - Základní CA modul UBEE EVW3226 Praha, Černý most I.
August 18Aug 18 Pokud mate smlouvu na ICO - prevodnik + jednoduchy switch, do ktereho zapojite obe vase zarizeni.Pokud mate smlouvu na rodne cislo - Vodafone Station prvni generace, prepnout do bridge a zapojit obe vase zarizeni. Cable+ 100 - - Commscope Arris CM3500 Praha
August 18Aug 18 Dobrý den,u mě to proběhlo tak, že mi zavolali že jdou měnit modem (bílý Compal). Možnost volby nebyla žádná, prý dostanu starý Vodafone Station s Wi-Fi 5. Požádal jsem o něco modernějšího, jelikož jde o bytový dům s hromadou navzájem se rušících bezdrátových sítí, operátor to prý předá dál a už se nikdo neozval. Vypadá to, že si odškrtl volání, napsal, že nesouhlasím s výměnou a má vyřešeno. Takže s nabídkou variant modemů bych moc nepočítal.Ideální je pro Vás samozřejmě čistý modem Arris CM3500, který ovšem dávají nepochopitelně pouze na IČO. Pokud to bude na FO, tak by měly bridge podporovat jen oba Arrisy TG3442VF i TG6442VF (Vodafone Station s WiFi5 a 6) a ty by měly mít modemovou část stejnou, takže při provozu v bridge by to mělo být úplně jedno, který to bude. Super BezLimitu L Extra ALLinONE CA modul, Compal CH7465 Brno - Žabovřesky
August 18Aug 18 Ty výměny DOCSIS 3.0 modemů jdou skutečně jen do Arris TG3442 (Vodafone Station s WiFi 5). Pokud chcete jiné, je třeba tu výměnu zrušit a objednat si standardní výměnu.Já bych naopak řekl, že Arris CM3500 není pro váš use case vhodný, protože má jen jeden ethernet výstup, takže by byla třeba krabička navíc nebo ten VOIP gateway zapojit za ten váš router, co jsem pochopil nechcete. Super - 18+ Vodafone Ultra Hub 7 Brüx
August 18Aug 18 Pokud mu Vodafone povolí v konfiguračním profilu nového modemu víc jak jednu adresu, pak je samozřejmě Station jasná volba. V minulosti pod UPC tuším 2 až 3 IP šly a možná to na starých modemech vydrželo dodnes. Jde to však i dnes na DOCSIS 3.1 modemech? Podle současných podmínek má nárok jen na jednu. Super BezLimitu L Extra ALLinONE CA modul, Compal CH7465 Brno - Žabovřesky
August 19Aug 19 Author Solution Děkuji všem za informaci.Přesto jsem nečekal na to až zavolá někdo z Infotelu (Který má výměnu provádět.) a zavolal na infolinku Vodafonu. Z infolinky mě přepojili na technika a ten mě potvrdil, že zatím jako běžná osoba nemám šanci dostat Arris CM3500 (Zkusil jsem to protože platit 20 Kč/měs. a nebo platit 70 Kč/měs. je rozdíl 600 Kč/rok.). Dostanu však nějaký Vodafone Station WiFi 5 (Za 70 Kč/měs., jaký přesně model neřekl, ale ani jsem se neptal.). Potvrdil mě, že bude umět Bridge mód s tím, že pokud to bude nastavené na IPv6, nebude možné přepnutí do Bridge a mám jim zavolat, že to bez problémů přehodí na IPv4 a pak si budu moci zařízení přepnout do Bridge.Ještě jednou všem děkuji a přeji pěkný den. Super - Základní CA modul UBEE EVW3226 Praha, Černý most I.
August 19Aug 19 Cena pronájmu se u těchto výměn nemění. Ani nastavení IP adres (to už je naštěstí vázáno na službu, nikoliv na HW). Super - 18+ Vodafone Ultra Hub 7 Brüx
August 19Aug 19 @randomofamber Dejte pak vědět, jestli VoIP brána opět dostala vlastní adresu nebo ji bylo nutné zapojit za router. Fyzické porty na Stationu sice budou, ale zajímalo by mě, jestli i v novém konfiguračním souboru bude nastaveno MaxCPE 2 a víc. Super BezLimitu L Extra ALLinONE CA modul, Compal CH7465 Brno - Žabovřesky
August 31Aug 31 Asi nikdo nabídky nevyužije, ale zbavuju se nepotřebného Compal CH7465LG-LC.Hodí se někomu? - - - - Praha
August 31Aug 31 k čemu by někomu byl, když se compal postupně všem vyměňuje? 🤔 to je ještě historickej ed 3.0 modem Fibre 2000 sLimitem S Extra ALLinONE Vodafone TV app Asus RT-BE88U, XGS-PON ONU stick Praha Kobylisy