Přejít na obsah

UPC nabizi nový set-top-box Kaon KCF-SA700


Pavel m

Doporučené příspěvky

Návštěvník Ales1498650428

Díky za vysvětlení.

Předpokládám, že v ČR to bude asi to samé. Jestli je to ale jen věc SW, tak by to mělo jít nějak přerubat.

Zkoušel jsem nahrávat i přes programové buzení (ta druhá volba při nastavování časovače, první je nahrávání). To se sice set top box ve správný čas probudil a pustil do SCART analogový signál, ale bohužel je to prakticky nepoužitelné. Svítí tam totiž přes obraz dotaz, jestli souhlasím s přepnutím kanálu nebo ne, která nezmizí, dokud to buďto neodsouhlasím nebo nezruším. Díky tomu se ani set top box sám neuspí zpět do standby. Kdybych se jí dokázal nějak zbavit, aby se neobjevovala vůbec, nebo alespoň aby byla po nějakém čase automaticky akceptována, tak by to pak možná používat pro nahrávání šlo.

 

Zatím to asi budu řešit tak, že když to půjde tak nechám set top box puštěný na kanálu, z kterého budu nahrávat a časovač naprogramuju na video rekordéru na nahrávání ze SCART vstupu EXT2 kam je ten ničema připojen. Akorát že v době mé nepřítomnosti takto můžu nahrávat jen z jednoho kanálu, nicméně některé věci chci mít spolehlivě nahrané a ne čekat jestli se set top box laskavě uráčí.

 

Pěkně nás UPC doběhlo. Když volala jejich operátorka, že přijdou set top box vyměnit, tak operátorka ujišťovala, že je nový parametricky i funkčně naprosto stejný. To samozřejmě evidentně není pravda, nebo možná je to dokonce i vědomá lež. Mně se do výměny moc nechtělo, protože jsem v tom tušil nějakou čertovinu a můj názor byl poslat s tím UPC do ... s odůvodněním, že nám set top box vyhovuje a funguje a žádné údajně nové služby nechceme. Bohužel to vyřizoval táta, na kterého smlouva je, a pak je tady ještě to že naznačovali, že nás v případě poruchy hodí přes palubu, ať si s tím děláme, co chceme. Což u toho Handan bylo bohužel taky relevantní, byl to taky slušný šunt (v porovnání s Kaon ale ještě milionový). Už tu byl druhý, protože ten původní se zasekl (pořád se vypínal a zapínal) a nepomohlo ani to vytáhnout ze zásuvky a zase zapojit. Pak se to čas od času zaseklo (to ale naštěstí vždy vyřešil tvrdý restart, akorát to někdo musel udělat a do té doby to nic nenahrávalo), hlavně v létě když je horko. Takže teď tu na mě čumí tenhle nanicovatý šunt a červeně na mě září jak oči terminátora.

Psal jsem jim jak se jako hodlají postavit k tomu, že lhali, tak jsem zvědav, co odpoví. Logiku celé výměny nechápu - set top box se přeci používá pro vytvoření analogového signálu pro staré analogové přijímače. Jedno jestli TV, nebo video rekordér. Hlavní je že tyto zařízení žádné HD přeci neumí. Tak k čemu to celé s odůvodněním, že tento set top box je plně HD????

 

Další nespokojenost - minimální časový rozestup mezi koncem jednoho nahrávání a začátkem druhého musí být 5min. U Handan to bylo jedno a mohlo to začít okamžitě, prostě se to jen přepnulo na jiný kanál bez mezipřechodu do standby a zpět. U TV stačí 1 min.

 

Ach jo ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

HD signál nevyrábí STB. Ten už máš na příjmu k STB. Jenže Handany neuměly "propasírovat" HD signál do TV (přes SCART to ani nebylo možné, a ani to přes SCART nikdy možné nebude). Pro HD signál byl vytvořen HDMI. Ten má právě KAON.

Bohužel, Kaon je nepodarek, šunt. Oproti Handanu (když vyjmu možnost HD) je o generaci zpět. A to nemluvím jenom o nahrávání, ale např. o šílené neintuičnosti v seřazení kanálů dle chuti uživatele.

Pokud chceš bezproblémově nahrávat, budeš si muset zakoupit vlastní STB jiné značky. Mrkni sem (na některé modely tu máš kvalitní recenze a testy):

http://www.omko.cz/kabelove-prijimace/

  • Super
  • Red Basic
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, Vodafone TV Premium
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak to je hodně indivuduální a záleží především na tom zda plánujete v současném místě zůstat, případně zůstat v lokalitě kde je dostupné UPC

wifi modem se odkup vrátí po necelých dvou a půl letech, ikdyž mezitím už asi zastará morálně, při koupi z druhé ruky ještě dříve, navíc pak lze jeste prodat

setobox rozhodně nekupovat (aktualně pouze Kaon SA700), jejich poruchovost je zde známá navíc je to krom kvality obrazu šunt, u pronájmu je výhoda defacto neomezené záruky

doporučuji ale zakoupit CA modul, nyní lze už pouze z druhé ruky

anebo počkat na modem a STB v jednom Horizon, pronájem v tomto případě ale bude velmi pravděpodobně velmi drahý

  • 150 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Compal bridge, 4x CA modul
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je tím myšleno pokud koupit jedině Kaon KCF-SA700 nebo toto je ten poruchový typ zůstat u nich zůstanu a televizí je více doma CA modul mám jen k jedné mi chybí a řekli mě že už kvůli videotéky je to vhodnější než modul jde prý i o aktualizace a tento typ nabízejí děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je tím myšleno, že odkoupit lze pouze Kaon KCF-SA700 a ten rozhodně nekupovat

pokud máte TV co podporuje CA modul tak si kupte ještě jeden a máte vystaráno, můžete provozovat až 4 zařízení, v bazaru se pohybují kolem 8set, od UPC ani LICA jiz koupit nelze pouze pronajmout

Kaon žádnou videotéku nepodporuje, to až plánovaný Horizon, který bude v nabídce nejdříve v druhé polovině roku

  • 150 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Compal bridge, 4x CA modul
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Ales1498650428

TO Ivo Mašek:

Díky za upřesnění. Já jsem to ale nemyslel tak že STB vyrábí HD signál. Myslel jsem to tak, že vezme HD signál na vstupu, tuner vybere jeden signál, převede ho na starý analogový a přes SCART ho pošle do dalšího zařízení (video rekordér, TV), které HD přijímat neumí. Kvůli tomu jsem taky STB měl, abych mohl dál používat analogové video a nešlo kvůli tomu pod kytičky. Nemluvě, že v době kdy se s digitálním vysíláním u UPC začalo tak ani třeba video rekordéry s kabelovým digitálním tunerem nebyly.

Nicméně není mi jasné, proč bych měl HD signál přijímat STB a pak ho přes HDMI pouštět dál do třeba TV, které HD přijímá. To přeci můžu používat přímo vestavěný digitální tuner a kartu a žádný STB nepotřebuju. Jako to mam teď u TV.

 

UPC se už vyjádřilo. STB Handan údajně stahují kvůli časté poruchovosti a zpět ho dát nesmějí a celkově to ještě bude řešit reklamační. No hlavně že Kaon chodí jak švýcarské hodinky. Včera jsem měl nastavené celkem 3 nahrávání, nahrálo to jen jedno, to první. Naštěstí jsem si to nahrál přes TV, kde se to povedlo vše. Když jsem se chtěl dostat na HDD, abych viděl, co se tedy nahrálo tak se mi to podařilo až na poněkolikáté. Dnes už jsem raději nahrával, že jsem nechal STB běžet puštěný na Sport1 a časovač jsem naprogramoval na videu pro nahrávání ze SCART vstupu EXT2.

 

Díky za tip na Omko. Už o nich vím. Zastupují jak Dreambox tak TechniSat. V současné době zvažuju 2 řešení:

- Koupit STB co mi spolehlivě dle programu pošle analogový signál do videa k nahrávání a HDD video rekordér používat dokud si neklekne.

- Koupit zařízení, které plně nahradí pár HDD video rekordér a STB. Pak jde o to jaké, jestli Dremabox nebo TechniSat, nebo ještě nějaké úplně jiné, jaký typ atd.

Chci se na jejich pražské prodejně stavět a probrat to s nimi. Závisí to jaká by byla cena kvalitního STB a jak je řešení s Dreambox apod. použitelné v síti UPC. Být to před pár lety, kdy UPC pouštělo MotorsTV a na Sport5 se bylo na co koukat, tak bych asi neváhal koupit třeba Dreambox. Bohužel MotorsTV už je několik let pryč a Sport5 je od loňska pro mě čím dál více o ničem, takže mi bohužel přijde, že ani není skoro co nahrávat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Používám 3D Blu-ray přehrávač s HDD Samsung BD-E8300 s CA modulem a funguje naprosto bez problémů, zvlášť v kombinaci s TV stejné značky kdy spolu zařízení komunikují. Nevýhoda snad akorát slyšitelný větrák, v této konfiguraci menší disk (320GB) a mezigeneračně odlišná grafika Samsungu v rámci TV<>BD

Aktuálně už Samsung nabízí novější modely:

http://www.samsung.com/cz/consumer/tv-a ... eo/blu-ray

  • 150 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Compal bridge, 4x CA modul
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...