Jump to content

Pouze EDGE signál v roamingu

Recommended Posts

Ahoj, od dnešního odpoledne kolem 14:30 mám signál pouze EDGE. Nyní je kolem 21:30

Momentálně žiji v Göttingenu v Německu, ale obvykle zde signál vždy indikoval 4G/LTE

Mohl by mi někdo pomoci vyřešit tento problém? Zkoušel jsem resetovat nastavení mobilní sítě a restartovat telefon, zdá se, že nic nefunguje. Můj telefon je iPhone 11 s iOS 15

https://www.techforum.cz/topic/61391-pouze-edge-sign%C3%A1l-v-roamingu/

Zjevně lokální operátor blokuje LTE pro roaming (třeba z důvodu přetížení sítě), takže pokud nelze použít pro roaming jiného operátora (kde by bylo vše v pořádku), pak asi nezbývá nic jiného, než pro data pořídit nějakou místní SIM. Samozřejmě se dá podat podnět VF, aby danou situaci prověřil, ale to bude nejspíš běh na dlouhou trať a s nejistým výsledkem.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • tomus changed the title to Pouze EDGE signál v roamingu

Je zvláštní, že německý operátor kdesi v Německu blokuje lte kvůli přetížení. Co by tedy pak měli dělat operátoři třeba v Itálii nebo Francii kde se do roamingu připojí statisíce turistů za den. Přitom v Itálii jsem nikdy žádný problém neměl ani s LTE.

• Basic
  • Red Basic
  • -, Základní
  • -, CA modul
  • Brno

Zdravím,

Momentálně jsem na dovolené v Německu, konkrétně v Berlíně a mám úplně ten samý problém. Do včerejšího večera jsem měl plné 5G všude (iPhone 13) a od dnešního rána mám buď pouze EDGE a nebo kompletně "no service".

Změna sítě z VODAFONE.DE na O2 nebo Telekom nepomůže a mám pouze hlášku "no service".