Přejít na obsah

Technicolor TC 7200 zkušenosti


Návštěvník ThomasM

Doporučené příspěvky

Návštěvník kojot486

Tenhle modem/router je totálně děsivý pro trošku náročnějšího uživatele. Při více tcp/udp spojeních (zejména Torrenty) modem začne spojení nad určitý počet (můj tip je tak 100) zahazovat. Tzn. že jakmile stahujete torrenty, a pár jich je nasdílených, tak buďto musíte limitovat tvrdě počet spojení (=je to o dost pomalejší, protože využít pásmo 100MBit při 10 spojeních je téměř nereálné) nebo se vám při stahování nenačte ani obyčejná webová stránka.

 

Při usínání laptopu a integrované wifi docházelo k odpojení od wifi při probuzení. Pořídil jsem do laptopu tedy USB Dongle wifi 5Ghz, ale zase mi po 1-2 minutách vypadávalo spojení a servery jako stream.cz či youtube.cz přestávali fungovat.

 

Na nějaké základní použití ten modem/router asi stačí (co byste očekávali za dva litry, taky že jo), ale pokud je člověk náročnější, tak doporučuji udělat to co jsem udělal já - bridge mode.

 

Když jsem dal modem do bridge módu, za to zapojil linuxový stolní PC s wifi kartou, tak je to nádhera. Na gigabitové lince vidím download čistých 100Mbit a upload cca. 11 Mbit. Wifina s mým SW AP pomocí hostapd funguje naprosto luxusně. Torrenty můžu stahovat při použití 1.000 spojení a u toho v klidu surfovat na youtube či stream a pouštět si videa bez nějakého sekání či vypadávání.

 

Mám malý počítač co má spotřebu 35W (měřil jsem to), tak ho asi nechám furt zapnutý a budu ho používat i jako router, viditelně je to nejlepší řešení. Stejný počítač mám jako multimediální centrum a všechno. Nejlepší je zvolit Linux, pokud mu člověk rozumí, protože zrovna síťování, routování a softwarový AP je otázka pro profíka nastavení na hoďku. Ve Windows by na to bylo potřeba milión placených aplikací, pokud byste to vůbec rozjeli...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Ahoj, jaký máte stabilní rychlosti Wi-Fi s tímhle modemorouterem? Mám signál 95+, kanály jsem vybral co "nejdál" od ostatních, bandwith na 20/40 Mhz, žádný šifrování a občas mi to jede krásně 100 Mbit, jenomže to za chvíli spadne na 40-50 a musím si s tím hrát (změnit kanály, přepnout jenom na 20 Mhz a pak zpátky na 20/40) abych tam těch 100 zase dostal... fakt netuším, proč se to takhle přepíná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...