Odesláno 28. srpna 2025 28. srp No já jsem zrovna v úterý vyměnil Compal za Station. Asi mě omyje. Internet 300 - TV Komfort CA modul Ostrava
Odesláno 28. srpna 2025 28. srp V 27. 8. 2025 v 16:57, pavel87 napsal:tak mojeho kolegu minimalne zajima realna spotreba behem provozu :DKdybys studoval vedleší vlákno, zjistil bys, že jsem psal cca 10W po náběhu 😉 Premium - Základní Vodafone Station KrPole
Odesláno 29. srpna 2025 29. srp Omlouvam se ze jsem se v te zaplave ztratil a predam informaci dal :) - - - - Ova
Odesláno 29. srpna 2025 29. srp Hele - v klidu, no stress. Taky jsem to chvilku hledal, jestli jsem to vůbec psal... Premium - Základní Vodafone Station KrPole
Odesláno 29. srpna 2025 29. srp @1woko To se mi nějak nezdá. Že je třeba změnit starý tarif za nově nabízený bych věřil, ale že je kvůli tomu třeba zrušit původní službu a na ní navázané věci mi přijde divné. A taky bych se nedivil, kdyby ten modem byl je k 2Gbps tarifu, a ne k nižším. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 29. srpna 2025 29. srp Předpokládám, že spousta z nás tady má jasný cíl tohoto zařízení.A to, že se pronajímá zařízení za zcela minimální cenu, 20 Kč měsíčně, tedy 240 Kč ročně se spotřebou cca 10 W a za to si lze připojit cokoliv svého.Jen však, aby obě připojená zařízení, tedy to v pronájmu a za tím nějaké své mělo spotřebu pod aktuální spotřebou Stationu a nedošlo ke zhoršení podmínek, například zhoršením wifi signálu. Já jsem třeba se Stationem s Wi-Fi 6 naprosto spokojen, co se týče signálu wifi v paneláku. To jak s pokrytím, tak s rychlostí. Nemám však tušení, jakou alternativu bych musel zvolit, aby byly podmínky v dosahu a rychlosti v rámci bytové jednotky zachovány. I když tu už někdo dřív zmiňoval, že snad modely Archer od TP-Linku jsou v pohodě pro běžné domácí fungování. Nebo co eventuálně jiného? Lze vůbec pořídit do pronájmu Arris CM3500 pro všechny tarify koax internetu? Premium+ - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Praha
Odesláno 29. srpna 2025 29. srp Dobry den, potvrzujeme, ze jsme prave uzavreli pozadavek c. x-xxxxxxxxxxxx, typ Technicky problem, zalozeny ke sluzbe xxxxxxxx. Vas VodafoneKe každé službě, kde jsem chtěl vyměnit Station za Arris, přišlo smskou tohle. Co to znamená se mohu jen domýšlet 😁 Premium+ Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app, CA modul Praha 6
Odesláno 29. srpna 2025 29. srp 1 hour ago, Technikus said:Předpokládám, že spousta z nás tady má jasný cíl tohoto zařízení.A to, že se pronajímá zařízení za zcela minimální cenu, 20 Kč měsíčně, tedy 240 Kč ročně se spotřebou cca 10 W a za to si lze připojit cokoliv svého.Jen však, aby obě připojená zařízení, tedy to v pronájmu a za tím nějaké své mělo spotřebu pod aktuální spotřebou Stationu a nedošlo ke zhoršení podmínek, například zhoršením wifi signálu.Já jsem třeba se Stationem s Wi-Fi 6 naprosto spokojen, co se týče signálu wifi v paneláku. To jak s pokrytím, tak s rychlostí.Nemám však tušení, jakou alternativu bych musel zvolit, aby byly podmínky v dosahu a rychlosti v rámci bytové jednotky zachovány. I když tu už někdo dřív zmiňoval, že snad modely Archer od TP-Linku jsou v pohodě pro běžné domácí fungování. Nebo co eventuálně jiného? Lze vůbec pořídit do pronájmu Arris CM3500 pro všechny tarify koax internetu?Řešit to vlastní zařízení + převodník kvůli tomu, aby člověk ušetřil, je dle mého názoru velmi pravděpodobně nereálné. Dvě zařízení budou mít odběr z principu vyšší (2x zdroje, 2x ztráty, 2x běžící CPU/OS).Archer jsem měl několikrát v ruce v jeho různých inkarnacích, ale víceméně to bylo podobné – levné zařízení, mizerná podpora a aktualizace (včetně bezpečnostních) a špatná WiFi (nestabilní ping, vyšší jitter, kolísavá rychlost, občas nějaké odpojení). Z TP-Link má slušnou WiFi například TP-Link Archer BE550, ale jiné nevýhody této značky zůstávají, a v této cenové kategorii si podle mě člověk už vybere lépe.Takže dle mého názoru ten převodník má smysl tam, kde uživatel chce (či potřebuje) svoje zařízení/bridge – tzn. uživatelé, kteří bridge už teď mají. Například proto, že chtějí nějaký lepší router (Unifi, Mikrotik, OPNsense/PFsense boxy atd.), separátní AP a router, více AP, netriviální topologii sítě (VLAN) atd. Premium - - - -
Odesláno 29. srpna 2025 29. srp Jinými slovy pro nás obyčejné smrtelníky stačí to, co nabízí Vdf v podobě jeho "stejšnů". Pro fajnšmekry typu @r2d2 atd. nebo pro amatérské nadšence co se rádi hrabou v nastavené své sítě, je jediná možnost převodník (nebo stejšn v bridži) a pak cokoliv co uzná za vhodné a ukojí jejich potřeby.Já si ještě počkám na tu optiku (2000/2000) až bude u nás v ulici a pak uvidím dle ceny od koho. Ultra+ - - Vodafone Ultra Hub 7 Super Praha
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.