Přejít na obsah

r2d2

Uživatel
  • Příspěvky

    65
  • Registrace

Služby Vodafone

  • Vodafone pevný internet
    Premium
  • Vodafone mobilní služby
    -
  • Vodafone televize
    -
  • Vodafone zařízení
    -
  • Místo odběru služeb Vodafone
    -

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

r2d2's Achievements

Úroveň 5

Úroveň 5 (5/14)

  • One Month Later
  • Collaborator
  • Week One Done
  • Reacting Well
  • First Post

Nejnovější odznaky

3

Popularita

  1. r2d2

    Cisco DOCSIS modem

    Asi taky záleží, jak často se to děje - ono někde nemusí být výpadek jak je rok dlouhý, ale v jiné lokalitě Vodafone vypadává celkem pravidelně (a pak je otázka proč u takového ISP zůstávat). Právě proto mi jako záložní linka nejvíce vyhovuje ten neomezený mobilní tarif (není to už tak drahé, zvlášt pokud je možnost nějakého bundle / slevy atd.), ale samozřejmě to využiji i mimo jako mobilní hotspot 🙂
  2. r2d2

    Cisco DOCSIS modem

    Pokud to má někdo jako záložní připojení a řeší spotřebu (což bych osobně neřešil - náklady na tu extra linku budou mnohem vyšší), tak se to celkem jednoduše dá vyřešit automatizací, která zapne nějakou chytrou zásuvku s modemem při výpadku primární linky - bohatě by na to stačil i shell skript na routeru 🙂 Osobně bych to teda nedělal, ale já ani nemám potřebu mít záložní linku (resp. účel plně splňuje 5G s neomezenými daty a ryhlostí v telefonu), pokud chci nějakou věc dostupnou 24/7, tak bych si to nedávál domů, ale do serverovny (nebo aspoň na nějaký VPC/VM v cloudu atd.), nestojí to zase tak moc a člověk má klid a hlavně je to opravdu spolehlivé.
  3. r2d2

    Přechod z HBO Max na Max

    Takže cena jako Netflix, ale kvantitativně horší obsahová nabídka (kvalitativně si musí posoudit každý sám). Pravděpodobně místo permanentního předplatného si tu službu jednou, dvakrát za rok zaplatím v 4K plánu, shlédnu co nového (ono toho asi zase tak moc nebude) a zruším. Škoda, původní HBO Max byl lepší z mého pohledu.
  4. Asi záleží na tom, co očekáváte. Pokudje to jednoduchý pronajatý mesh pro zlepšení WiFi signálu, proč ne. Pokud chcete něco pokročilejšího či vlastní zařízení a mít nad tím kontrolu, tak ne. Ale u obou případů se nedá říct, zda to bude stabilní po celém bytě - záleží na plánu, okolním rušení, materiálech zdí atd. - je to třeba spíše zkusit pro obě řešení.
  5. Tak to bude pravděpodobně ten rozdíl - já jsem měřil přímo prohlížeč samostatně, aby do toho nic dalšího nemohlo vstupovat. No, s tím H265 uvidíte zda se vám to podaří, ono to nebude jednoduché pravděpodobně (pokud to vůbec půjde) - i když prohlížeč H265 podporuje (ale ani to není valné), všechny vyžadují HW akceleraci a kompatibilní GPU a k tomu to navíc musí dovolit pro dané zařízení jejich backend a přehrávač.
  6. No ano, píšete okolo 7 - ale dotaz zněl jak jste to měřil, příp. kde jaký je zdroj této informace a jak starý je to údaj, mě při mých testech vycházel ten bitrate nižší 🙂 V H265 určitě Magenta a Sledování TV vysílají (pochybuji že to zrušili, zdroj: https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-srovnani-kvality-iptv-ott-poskytovatelu), ale pokud máte zařízení, které to nepodporuje tak je určitě možné že jste dostal nějaký alternativní / ještě více nekvalitní stream.
  7. @Ivo2003Jak jste přišel na těch 7 Mbps? Když jsem minulý rok měřil bitrate u IP varianty VTV, tak to bylo kolem 6Mbps. U Magenty a Sledování TV (nemám s nimi ale osobní zkušenost) nicméně mícháte hrušky s jabkama - VTV používá H264, Magenta a Sledování TV u kanálů s tímto nižším bitrate H265, což by mělo být srovnatelné. Nejlépe z toho určitě vychází DVB-C, ale taky je ta komprese pořád hodně vidět (třeba to snížení bitrate u HBO bylo vidět hodně), ale určitě méně. Plus u VTV IP varianty byly docela vidět i artefakty vícenásobné komprese (tipnul bych si, že to reencodují z už i tak nízkého bitrate do ještě nižšího, ale dost možná to jinak dělat nejde)
  8. Pochybuji, že se multicast ještě někde bude zavádět - ono i někteří operátoři, co ho původně meli, od něj opustili a přešli na streaming postavený na HTTPS/DASH (což používá i VF TV) a edge cache. Reálně - nahrazení DVB-C je věc, co se bude dít postupně, mezitím lze očekávat další a další zrychlování Internetu (a v případě VF přechod na novější DOCSIS / uvolnění pásma od DVB-C)
  9. To je nesmysl, těch 30 vteřin zpoždění není nikde pevně dané a je rozhodně možné technicky toto zpoždění minimalizovat. A druhá věc je, jak moc a koho to vůbec trápí - ona je to spíše okrajová situace a u IPTV/OTT poskytovatelů to zákaznící evidentně více či méně akceptují.. A říkat nikdy je úplný nesmysl, DOCSIS 4.0 (a zcela jistě všechny budoucí) jde cestou využití plného spektra. Takže si myslím, že nás spíše čeká postupný útlum a přechod na IP řešení. Ta kvalita je bohužel pořád horší, souhlas. Např. nižší bitrate, absence Dolby Digital, ... Ale otázkou, zda se tyhle věci vůbec budou u lineárního vysílání a nebo zda to lineární vysílání ve formě obsahových přestávek mezi reklamou, zůstane fungovat pro menší cílovou skupinu bez moderních technologií. @Jack_6428Souhlas. Ona je jenom otázka jak dlouho to bude trvat, nikoliv zda se to stane...
  10. VPN už jsem u několika lidí viděl vyřešenou tím, že si zaplatí nějakou levnou VPS. Ono to často vyjde levněji než poplatek za statickou / veřejnou IP u ISP 🤣
  11. r2d2

    Přechod z HBO Max na Max

    To bude pro někoho plus a pro někoho mínus 🤣 Ale z objektivních věcí - absence 4K, HDR a prostorového zvuku mi přijde hodně ostudná v současné době (podobně jako u SkyShowtime).
  12. r2d2

    Přechod z HBO Max na Max

    K Bluray měl daleko i ten předchozí bitrate (cca 12 Mbps), ten současný je kolem 8 Mbps, streaming HBO Max má kolem 7-10 Mbps - takže nic moc ani jedno a komprese je vidět. Ale psalo se tu, že ten bitrate změnilo HBO, nikoliv Vodafone, takže s tím možná Vodafone nic neudělá ani kdyby chtěl. Celkově to na mě působí, že by se nové WB Discovery těch lineárních kanálu chtělo nejraději zbavit - nebo možná i skoro celého starého konceptu HBO - ono je to už i teď docela znát na novém obsahu, mizení toho starého při přeprodávání atd.
  13. r2d2

    Přechod z HBO Max na Max

    Asi tak. Bylo by samozřejmě pěkné být ta výjimka potvrzující pravidlo, ale pravděpodobné to určitě není. Další věcí je pak samozřejmě to, že kdyby Standard měl alespoň na to Full HD slušný bitrate a normální prostorový zvuk bez Atmos, tak by to třeba až tak nevadilo. Ale reálně je to tak, že 4K HDR stream s Atmos se horko těžko častokrát přibližuje kvalitě obyčejného Blu-ray, častokrát ani to ne. Takže to vidím tak, že si Max vždy jednou za čas zapnu a podívám se, co nového, ale mít to v balíčku s HBO s TV ne (měl jsem to tak u VF TV - když byl vyšší bitrate HBO na DVB-C, ale už taky není)
  14. r2d2

    Nova Sport 5 & Nova Sport 6

    Vodafone TV rozhodně není největší operátor - pro srovnání VF TV má cca 400k zákazníků, ale O2 TV cca 670k.
  15. r2d2

    Přechod z HBO Max na Max

    Na 99% to bude ten standardní, resp. v žadné zemi, kde se zavedl Max , to nebylo jinak. Ale v USA např. bylo přechodné období 6 měsíců, kde lidé na legacy plánech měli k dispozici Premium plán, ale následně byl degradován... Je spíše hloupé, že není možné připlatit opět. Asi holt chtějí, aby lidé platili přímo u nich předplatné... Ono to bohužel asi dává smysl
×
×
  • Vytvořit...