Přejít na obsah

mpetr

Uživatel
  • Příspěvky

    55
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    1

mpetr naposledy vyhrál 23. listopadu 2020

mpetr má nejvíce líbivý obsah

Služby Vodafone

  • Vodafone pevný internet
    Internet 300
  • Vodafone mobilní služby
    -
  • Vodafone televize
    TV Komfort
  • Vodafone zařízení
    CA modul
  • Místo odběru služeb Vodafone
    Ostrava

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

mpetr's Achievements

Úroveň 5

Úroveň 5 (5/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Nejnovější odznaky

3

Popularita

  1. K diskuzi kde jsem psal o Nokii 3310 dneska vyšel článek: https://www.lupa.cz/aktuality/v-siti-ceskeho-vodafonu-stale-bezi-pres-tisic-nokii-3310-a-pres-sto-kusu-siemensu-c35i/?
  2. mpetr

    Cisco DOCSIS modem

    Jako ano. Cisco se mi na 12 let zaplatilo mnohokrát. Když mi nabídnou MODEM za rozumné peníze měsíčně budiž, 30Kč by šlo, ale pouze MODEM, nechci platit za jejich nekvalitní wifi když mám za řádově tisíce kvalitní vlastní plně konfigurovatelný 6E s antivirem, firewalem, několika způsoby VPN serveru a navíc 5G zálohou přes USB. Opravdu mi stačí MODEM s minimální spotřebou energie a náklady. A to tady bohužel chybí.
  3. mpetr

    Cisco DOCSIS modem

    Myslel jsem 3310 a ano i baterky se do ní stále prodávají. Je to jenom 2G.
  4. mpetr

    Cisco DOCSIS modem

    Tak to je hodně zajímavá informace. Takže kurvítka jsou už i v modemech? Je s podivem že třeba skoro 25 let starou Nokii 3210 je možné stále provozovat, ale modem ne? Do toho se ruší staré TV tarify. Dříve to bylo zlatý Cable+, pak zlatý UPC a teď holt mrknout kolik dalších operátorů je v paneláku. Ethernet nebo optika, tam snad žádné "certifikáty" nejsou.
  5. mpetr

    Cisco DOCSIS modem

    Kupoval jsem ho před cca 12 lety a od té doby o něm nevím, prostě funguje a na 250/25 bohatě stačí.
  6. Já jsem ani nikam nevolal jenom poslal žádnost přes Můj Vodafone a druhý den změna provedená.
  7. mpetr

    Tuner C

    Tak třeba u mě v domě Poda, neustále mi volají s opravdu výhodnýma nabídkama na FTTH až do bytu, a já jim pořád říkám jedu na DVB-C a dokud bude neměním. Až nebude tak zmizím.
  8. Jojo, to je ten průser že bylo vyplé 3G.
  9. No já bych řekl že to modemem nebude. Po převodu od UPC mám podobný problém když chci stáhnout nějaký torrent, první, druhý vpohodě, u třetího to trvá i minutu než se navážou spojení a u dalších ještě víc. Tipl bych že VF má opravdu nějak omezený počet otevřených spojení.
  10. Nechci blbě radit, ale zkus si všude povolit Jumbo frames, musí je zvládat jak PC (notebook) tak router tak NAS. Spíš bych to v tom Compalu viděl na problém s LAN než s Wifi.
  11. Ono to kdysi bylo jinak. Provozovatel pozemního vysílání musel na své náklady dávat signál kabelovkám povinně: https://www.lupa.cz/clanky/ktere-programy-musi-kabelovky-nabizet-povinne/ https://www.lupa.cz/specialy/kabel/povinne-programy-na-kabelu/ https://www.lupa.cz/clanky/must-carry-nejen-pro-kabelove/ https://www.lupa.cz/clanky/upc-na-zruseni-podminky-must-carry-doplati/ To se nelíbilo kabelovkám, že musí sířit vše i co nechou. Pak se to změnilo. Nějak ale nemůžu najít od kdy platí kabelové společnosti vysílatelům pozemních programů. https://www.lupa.cz/clanky/kabelovky-se-brani-platbam-za-programy-novy-a-primy-bude-jim-to-neco-platne/
  12. Vědomě neproběhlo nic. Ale zda něco na pozadí to těžko říct. Win10 se asi aktualizovaly tento týden neb 2 úterý v měsíci ale co přesně to netuším. Antivir se aktualizuje několikrát denně tam taky asi konkrétní změny nepoznám. Nemám nejnovější mobil takže přes wifi z něho 300Mbit nedostanu a PC připojené kabelem. Pokud je tedy linka OK tak se s tím nejspíš bude potřeba smířit.
  13. Já už jsem taky zpomalení řešil s infolinkou po převedení ale 3 dny uběhly a žádná změna, rachlost max 200, ping na seznam v průměru 20ms, packet lost 0, ale třeba načtení stránky seznamu 10s a to bez obrázku, ty se někdy načtou za dalších 10s nebo vůbec. Za mě se to chová nějak divně. Mohl by někdo prosím posoudit ůdaje z modemu zda jsou OK?
  14. mpetr

    Převod z UPC do Vodafone

    Děkuji za reakci. Připojen jsem přímo kabelem. Dle doporučení vašich stránek tedy měření netmeter.cz 170/20, je to trochu málo, ale dám tomu ještě pár dní čas. Email nepřišel jenom 2 SMS dnes. Ale prostuduji dle vašich stránek postup. Platit tedy tento měsíc ještě budu dle starého čísla neb tak přišla faktura do emailu. Předpokládám, že příští měsíc již bude s novými údaji.
  15. mpetr

    Převod z UPC do Vodafone

    Tak už mě taky převedli. Kdysi se říkal zlatej Cable+, teď se bude říkat zlatý UPC: Speedtest.net - 190,22/20,18 dsl.cz - nezměří nic rychlost.cz - 187,9/18,41 vodafone.cz - 210,40/21,31 No a tarif mám 300/20. Doteď na UPC to bývalo většinou 290-310/21. Takže něco je špatně. Navíc nepoužívám DNS vodafonu ale dlouhodobě 1.1.1.1 a 8.8.8.8 (z důvodů občasných výpadků DNS u UPC a i měření rychlosti DNS je doporučuje. Ale po převodu trvá načtení stránky i 10s než se vůbec něco zobrazí, přenos ze sněmovny vypadl úplně. Tak vám nevím. Navíc mi v SMS přišlo úplně jiné číslo smlouvy než mám původní, ale minulý týden faktura s variabilním číslem odvozeným od staré smlouvy. A vysvětlení žádné. Nějak tomu nerozumím.
×
×
  • Vytvořit...