Přejít na obsah

CA Modul


Návštěvník Evzen

Doporučené příspěvky

Návštěvník Honza333

pro retrona ,naprosto s tebou souhlasím, k moderní TV dávat krabici je taky podle mě zpátečnický a nemožnost si kanály seřadit no o tom se nebudu snad ani bavit... ještě k tomu modulu nevím co máš, já mám 3 kusy a pokud si pamatuju tak mi jeden taky psal nějáký hlášky o přihlašování pokud to je to co myslíš tak jsem s tím něco v nastavení dělal a zmizelo to,ale je to asi rok co mám ten poslední a opravdu si nepamatuju jak jsem to hlášení dal pryč ale šlo to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree
V ‎03‎.‎08‎.‎2017 at 8:45, Retiree napsal:

Už desítky let existují v podstatě dvě koncepce přijímačů. Univerzální přijímač (televizor), nebo samostatný zobrazovač doplněný o jednoúčelový zdroj signálu (například STB). Obě koncepce a jejich kombinace stále existují vedle sebe, vývoj se zatím nepřiklonil ani k jedné a je na zákazníkovi, čemu dává přednost.... Kombinace STB a plně vybavený (a tedy zcela nevyužitý) televizor mi připadá poněkud, hmm, nešťastná...

Naopak CA moduly byly ve svých počátcích uvažovány jako rozšiřující (plug in) moduly přijímačů, například ladicí tunery, dekodéry h.264, ne jenom moduly dekódovací. Ještě před několika málo lety jsem hledal a našel h.264 CA modul...  Asi není technický problém vyrábět HEVC dekodéry s CI rozhraním...

Vlastním 3 CAM, jeden ještě od fy TechniSat a dva už od SMiT. Každý modul má samozřejmě (podle označení) zcela jiný firmware, al Samozřejmě, každý předpokládá aktualizaci svého firmwaru. Není mi známo, že by kdy nějaká aktualizace dekódovacích CAM Conax  proběhla... Samozřejmě, vývoj softwaru je na většině elektroniky to nejdražší a pokud UPC preferuje své boxy, už nemá zájem investovat do vývoje fw CAM...

UPC prozatím upustilo od provozování/testování HbbTV, možná proto, že některé STB HbbTV neumí (nebo naopak). Před nějakým časem UPC vysílalo HbbTV na několika stanicích (své HbbTV, stejné na všech stanicích). Myslím, že právě HbbTV je jedna z možností, jak zpřístupnit dalším služby i mimo STBpřijímače....

 

Nemám chuť pročítat znovu celé vlákno, možná to bylo v jiném tématu, ale asi je mírně zcestné rozdělovat zákazníky na více či méně technicky nadané podle toho, zda upřednostňují používání CA modulu nebo set-top-boxu. Právě přijímačům (STB) od TechniSatu se tu dlouhodobě věnuje user Kodl, neřekl bych, že je technicky méně zdatný. Mnohdy mají set-top-boxy, především satelitní, lepší výbavu, než televizory vyšší cenové kategorie. Sám se počítám spíše k těm CA pozitivním (abych použil terminologii, kterou zavedl ritchi )

Mediabox Horizon (jsem STB negativní, nemám přehled) ke své funkci vyžaduje jak televizní VF signál, tak připojení k netu, teoreticky by mohl podobné funkce plnit i při terestrickém příjmu tv signálu a třeba ADSL připojení k netu ...  Možná něco přehlížím, ale co umožňuje Mediabox navíc oproti technologii HbbTV (kterou Horizon, možná záměrně, nezvládá) ???

Proč by obě koncepce příjmu nemohly i u UPC existovat vedle sebe? Vím, nejprve se musí zaplatit ne zcela povedený vývoj softwaru pro Horizon, pak by se teprve mohlo eventuálně nesměle začít zvažovat i využití HbbTV, kterou (minimálně UPC.cz) zvládá. 

Upraveno uživatelem Retiree
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 2. 8. 2017 at 8:07, David - UPC napsal:

Ano, pokud si ho koupíte přes Licu, tak Vám ho samozřejmně uznáme. To samé přes Aukro atd. Proto jsem psal, že nikomu nebráníme ve využívání služeb, jak chce. Strategie UPC jde ale jinou cestou. Cestou svých set - top boxů, ve kterých najdete již zmiňované funkce zpětného zhlédnutí, doplňkové aplikace, vidotéku My Prime a TV Archiv některých televizních stanic. 

Musím opět upozornit, že přes CA Modul nefungují služby Horizon, proto jej aktivně nenabízíme. 

Zkoušel jsem si objednat nový CA modul přes Licu, ale bohužel, když jsem zadal, že nejsem zákazníkem kabelového operátora (když je na výběr RIO Media a Kabel servis Praha), tak výsledek je, že modul není určený pro volný prodej a že mám zadat svého operátora. Ale toho bohužel zadat nemůžu. Takže se mně bohužel modul koupit nepodařilo. 

Zkoušel jste si někdo modul přes Licu objednat a povedlo se vám to?

  • 1000 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Vodafone Station, 2x CA modul
  • Brno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co já mam informace, tak modul od společnosti Lica (ty novější Vám nebudou fungovat, protože čísla nejsou v systému UPC a tím pádem Vám je nespárují a ani nedokáží (= nebo nechtějí) vložit  čísla modulů do systému, pokud jsou pořízeny jinde). Možná má David jiné informace, ale starší moduly, které kdysi Lica prodávala, tak byly v systému UPC.

Škoda, že se neobnoví spolupráce přes Licu, když ty moduly se špatně shánějí a jsou dost drahé.

Upraveno uživatelem Pepe
  • Kabel 300 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, David tu nedávno říkal, že modul koupený u Licy zaregistrují. Ale na lince UPC mi následně řekli, že v žádném případě, protože seriové číslo musí mít v systému, nové přidat nemůžou.  Modemy na prodej už nikde nemají, pouze na pronájem. Těžko říct,kde je pravda.

 

Upraveno uživatelem Zlaťák
  • -
  • -
  • Klasik
  • Technicolor, 4x CA modul
  • Brno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 minutou, Zlaťák napsal:

Jojo, David tu nedávno říkal, že modul koupený u Licy zaregistrují.

Problém je, že Lica ti ho ani neprodá. 

A ty, které do bloknutí ze strany UPC prodali, jsou všechny v systému UPC - zasílali je zákazníkům už spárované s kartou.

 

  • Internet 150
  • -
  • TV Komfort
  • CA modul, modem Cisco 3208
  • Ostrava
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...