Přejít na obsah

Kaon KCF-B3000HCO - Firmware - nedostatky - aktualizace


Návštěvník J.Š.

Doporučené příspěvky

Mně se to restartuje, když přepínám do jiného muxu. Přesněji řečeno, když přepínám tlačítky nahoru/dolů a dám OK. Vím, že to je skoro určitě tím diskem/firmwarem, ale nechápu to. Je to demence, že to neuměj pořádně naprogramovat.

  • Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a) Již jsem to tu uváděl. ten můj blbeček při listování všemi kanály (je jich něco málo přes 100) vždy 3x lehne. prostě se sekne a musí se vypnout a znovu zapnout. Alespoň, že si pamatuje poslední nalistovaný kanál (program). Myslím si, že kdybych měl těch programů jen něco kolem 20 až 30, tak se to nestane.

 

b) Dále mám na 100 procent vyzkoušeno a ověřeno, že to nepravidelné zablokování programu a naskočení hlášky, že není signál, se děje pouze a jenom u českého muxu (tuším, že číslo 1). To mám zjištěno z dlouhodobého pozorování.

 

KAON je šrot, jaké se sem nedovážely ani za socialismu z SSSR. Potíže s ním mají snad všichni.

  • Super 500 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • STB Vodafone, modem Compal CH7465
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Katoda

Já mám taky jeden z prvních Kaonů a musím zaklepat, že jsem taky spokojen, protože to základní, co od něj chci, tj. nahrávání po celou dobu, co jej mám (více než 2 roky) bezproblémově zvládá. Drobné problémy, tam stejně jako u jiných jsou. Samovolný restar zaznamenám taky cca tak jednou do měsíce, ale na rozdíl od výše popsaných zkušeností jsem se sním nesetkal při prohlížení EPG, ani u přepínání programů, ale vždy jen u přehrávání nahraného pořadu. Blbé je, že si pak nepamatuje, kdy se rozhodl, že se restartuje, takže musím na to místo přetočit. Ale vzhledem k tomu, že se to opravdu stane tak max. jednou do měsíce, tak jsem si už "zvykl".

Hláška "Není přístup" se mi objeví vždy, když mám stb nastaven na program, ze kterého se nahrává a já přitom sleduji nějaký jiný nahraný pořad. Pokud skončí nahrávání dříve než pořad přehrávaný, objeví se pak po skončení přehrání, že není přístup. Ale stačí přepnout na jiný program a pak se vrátit a je vše tak, jak má. Pokud skončí přehrávaný pořad dříve než nahrávaný, je vše v pořádku. Pokud je stb nastaven na jiném programu než ze kterého se nahrává, tak je vše v pořádku i tehdy, když nahrávání skončí dříve než přehrávání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Hory

Mam taky v pronajmu Kaon z pocatku, kdy byl nabizen. Navic mam jeste zavadu, ze nekdy po spusteni nejde prepnout jiny nez navoleny kanal. Ikdyz je snaha kanaly prenpant a potvrdit OK nelze. Je nutne dokonce pristroj vypnout ze site. Na nekterych kanalech obcas "Neni signal" atd atd. Takze shrnuto, na muj vkus prilis mnoho musek. Dost doluha doba i na zlepseni fimware ale.... Mel jsem i predtim zapujceny Handan HD, lepsi obraz, u Kaona zase pridana hodnota HDD. Bohuzel jsem pospichal s nakupem TV kdysi a tak Panasonic jeste nema DVB-C tuner, asi bych osobne i ozelel nahravani.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník mipo

Měl jsem Kaona od první doby, kdy ho začali nabízet a můj celkový názor na něj je totožný s názorem p. Maška. Vzal jsem si ho tehdy kvůli možnosti příjmu HD programů a doufal jsem naivně, že to bude něco podobného, jako Handan DVR, který jsem měl už delší dobu. Kdyby Handan uměl HD a měl HDMI výstup, nic jiného bych nechtěl.

Jenže kromě příjmu HD měl Kaon jen samé nectnosti. Naprogramování z EPG občas selhalo, při rychlejším sledu povelů zamrzl a pomohlo jen vypnout a zapnout, některé nahrané programy nebylo možné prohlížet, protože to vypadalo, jako když čtecí hlavička chaoticky skáče z clusteru na cluster, nebo jako při nepravidelných změnách rychlosti přehrávání. Co mě dorazilo, byla naprostá nemožnost editace nahraných pořadů.

Proto hned, jak byla možnost jsem Kaona vyměnil za CAM a kromě úspory 100 Kč/měs, mi ubylo dost rozčilování. Mrzí mě jen, že modul je CI+, u kterého to vypadá, že blokuje včechny výstupy z TV, takže nahrávat mohu jen SD programy na Handana.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslim ze by sme meli zmenit taktiku a zacit bombardovat emaily primo vyrobce Kaona, protoze co jsem slysel, tak oni pry nejaky upgrade FW prilis neresi ani pres nalehani ze strany UPC.

Tomusi, tohleto nepomůže. Jestliže ten přístroj byl vyroben na zakázku UPC a podmínkou byla abnormálně levná cena, tak to prostě za takových podmínek nelze vyrobit funkční model. Myslím si (neb v této zemi žiju velmi dlouho a vím, jak to tu funguje), že pánové z Kaonu a UPC si plácli k něčemu, co by seriozní výrobce nikdy neudělal. Tady v pozadí asi lítaly hodně velké prachy někomu do kapsy. takže nějaké stížnosti přímo posílané do Kaona se budou rovnat házení hrachu na zeď s absolutní ignorací. tady je pro nás nevýhoda, že natažené kabely nemůže využívat i konkurence. V tom má velkou výhodu satelit (vzduch ještě pořád patří všem - je neutrální)

  • Super 500 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • STB Vodafone, modem Compal CH7465
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník vito
Myslim ze by sme meli zmenit taktiku a zacit bombardovat emaily primo vyrobce Kaona, protoze co jsem slysel, tak oni pry nejaky upgrade FW prilis neresi ani pres nalehani ze strany UPC.

Tomusi - sorry, ale tohle je fakt nesmysl. Ja jako zakaznik mam smlouvu s UPC a jestli jejich dodavatel je Kaon nebo nekdo jiny me nezajima. UPC dodava svym zakaznikum sracku takze to budu vzdycky reklamovat u nich. Jiz pred nejakou dobou jsem tu psal ze bombardovat musime vsichni UPC aby si tam panove manageri vytahli hlavvy z pr.ele a pochopili, ze tohle problem ktery musi resit.

 

Pokud Kaon nereaguje na stiznosti sveho predpokladam ne zcela bezvyznamneho obchodniho partnera ktery mu plati tak nevidim nejmensi duvod proc by meli reagovat na par cizich lidi nekde z druheho konce sveta se kterymi nemaji zadny obchodni vztah.

 

Ja za sebe musim sebekriticky priznat, ze reklamovat nemam ani cas ani chut. Proste jakmile bude na trhu v me lokalite srovnatelna altenrativa tak s UPC koncim. Coz je presne to, s cim UPC pocita - alternativa hned tak nebude takze jim dal budu sypat prachy, najivne cekat ze treba bude casem nejaky lepsi model a obcas sem napisu nejaky pochvalny komentar jak se o me UPC vzorne stara

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...