Přejít na obsah

thaischumi

Uživatel
  • Příspěvky

    312
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    4

Vše od uživatele thaischumi

  1. Vodafone zřejmě ví že díky dostupnosti F1TV Pro, moc lidí kvůli F1 někam odcházet nebude, a "jednání" pokračuje takovým stylem že ke dohodě nikdy nebude.
  2. Prý mají Telly na satu jen v SD. HD jen na netu.
  3. Samozřejmě existuje tzv. safe area, jenže ten kdo tu grafiku do vysílání vložil, na to úplně vykašlal. https://en.wikipedia.org/wiki/Safe_area_(television) https://en.wikipedia.org/wiki/Overscan
  4. thaischumi

    Wifi kanál

    U 2.4Ghz jde hlavně o rušení od sousedů, protože rozdíl ve vlnové délce kanálu 1 (2,41 GHz) a 13 (2,47 GHz) je hodně malý. U 5GHz ohledně vlnové délky je skoro stejné, jenže jsou tam DFS kanály (52 a výš) u kterých může občas dojít k přeladění kvůli radarům a v těchto chvílích může nastat krátké výpadky. A nebo u těch kanálu 149 a výš je tady v Evropě je výkon omezený. U 5GHz je doporučeno použít kanály 36 až 48
  5. thaischumi

    Modem Compal

    Podívej se na docsis stav jestli ti fungujou všechny kanály. Pokud si pamatuju dobře, když je nějaká závada na trase tak může modem fungovat "na půl", znamená pouze jeden download a jeden upload kanál, stav připojení není "online" ale něco jako tak, a LEDky v těchto případech taky jinak svítí.
  6. Důvod proč výpadek trvá od 6h do 0h? Operátoři v mnoha lokalitách vypínají přes noc 4G a 5G vysílače, až na ty v pásmu 20 (800Mhz), ty jsou vždy aktivní.
  7. @Altinik jak jsem tady už několikrát psal že přibyly 2 OFDMA upload kanály, navíc u nás v bytech nic vyměnit nebude, v době stavby 2017-2018 už s DOCSIS 3.1 počítali, v bytech už jsou od začátku celopásmové rozbočovače bez filtru.
  8. OFDMA upload kanály už mám tam dva, až do 203,5 Mhz. Zřejmě aktualizace těch adres na serveru nejakou dobu musí trvat.
  9. Pokusil jsem ty adresy co mají 100Mbps upload, jaké jsou možnosti u business tarifů (Profi), jestli nemají alespoň 120-150Mbps, a výsledek je takový že je asi rozbitý/nedodělaný, když na těch adresách jsou dostupné jen 100/20 a 400/50, a navíc cena u 100/20 je zcela mimo. Jinak u mě proběhla modernizace už asi měsíc a pořád tam mám starou rychlost (max 60Mbps upload)
  10. Psal jsem zde že přibyly 2 OFDMA kanály, takže v nejbližší době můžeme očekávat asi 2-3x rychlejší upload.
  11. Ještě jednu info z wiresharku: ve DHCP ACK zprávě na první pokus zcela chybí Option 3 (Router)
  12. Myslím si že momentálně má buď DHCP server Vodafonu nebo modem nějaký bug, včera mi nepřidělil adresu brány na první pokus po restartu. Mám Vodafone station teprve 2 měsíce, provozuje v režimu Bridge. Restartuju jednou za čas. Tentokrát restart nějak trval tak jsem vypátral kde je chyba, pak mi překvapilo že adresu výchozí brány mám 0.0.0.0. Připojil jsem nb napřímo abych vyloučil problému se svým routerem a po třetím pokusu restartu se mi podařilo replikovat problém, jak router tak nb dostaly veřejnou ip a masku, ale bránu nikoli (na routeru 0.0.0.0, na nb prázdno), řešení v tuto chvíli je nějakým způsobem refreshovat wan rozhraní (např. vytápěním lan kabelu a znovu připojit, deaktivaci a znovu aktivaci síťové karty, ipconfig /release pak renew, atd.) pak už dostaly stejnou ip ale už se bránou. https://youtu.be/O6foeb679Cc
  13. Jen doufáme, aby nebylo jako s TV tarify, že budou nové dražší internet tarify s vyšším uploadem, a stávající budou mít smůlu.
  14. Po dnešním výpadku přibyl ještě jeden upload kanál se siřkou 95 MHz, zrychlení uploadu se blíží?
  15. Podle mých "dlouholetých" zkušeností se různými stb (dvb c/t/s), tak síla signálu ukazuje, když na dané frekvenci něco vysílá, prostě něco, klidně i analogový signál nebo nějaké rušení.
  16. Power line funguje na prd už v rámci jednoho bytu, nedejbože o 2 patra výš.
  17. To vypadá jako apríl. Jsou to poměrně nový bilboardy, na starých snímcích na mapy.cz v roce 2018 ještě ten sloup neexistoval.
  18. Těch co mají 4 upload kanály je asi dost, tady na screenshotech občas vidím. Pravděpodobně jsou rodinné a menší bytové domy si myslím. Na sídlištích určitě bude 6 až 8 kanálů.
  19. Tak modem vyměněn, a už vím proč už nějakou dobu zmizel na Compalu jeden upload kanál. Nevíte náhodou někdo datový tok nového OFDMA upload kanálu se šířkou pásma asi 25MHz, modulaci 16QAM
  20. Nevíte jestli se dá modem vyměnit na pobočce nebo někde jinde (třeba v práci) než na adrese instalace? Zůstat doma čekat na technika se mi moc nechce.
  21. Jednoduše řečeno: zkusit nastavit 5GHz kanál na 36, 40, 44 nebo 48.
  22. Jako amatérský zvukař s trochu znalostí ohledně TV vysílání můžu ti odpovědět takto: Ohledně prostorovosti, je možné že české 5.1 stopy u daného filmu neexistujou (manipulace s 5.1 zvuku při dabingu je daleko složitější), tak museli "upmixovat" ze stereo. A proč to museli tohle delat? Je to více důvodů, jeden z nich je zabránit problémy které můžou vznikat při přepínání mezi 5.1 a stereo na některých IPTV a streamingových platformách, proto musí na pevno nastavit parametry zvukových streamu na 5.1. Ohledně dynamického rozsahu, na rozdíl od originálního soundtracku na DVD/BD, zvukové stopy pro běžné TV vysílání jsou u mnoha případech mírně upravován nějakým filtrem k vyhlazování hlasitosti (např. kompresor, normalizér, limiter atd.) a proto bude cítit že některé akční scény např. výbuchy jsou méně hlasité než u DVD/BD verzí. A nakonec s bitratem (datový tok), nemá s prostorovosti, ani s dynamickým rozsahem nic společného. U většině kodeku je to tak, že s nižším bitratem bude cítit trochu méně výšek, s ještě nižším bitratem kromě toho že výšky nejsou skoro vůbec, bude znít trochu divně, plechově, šumí atd. Jinak prostorovost a dynamický rozsah pořád odpovídá původnímu zdroji.
  23. thaischumi

    Kabelový modem

    Zlatý Cisco EPC3208 / EPC3212, rychlé bootování a skoro nic nežere oproti přímotopu Compal (v bridge módu žere/topí pořád stejně), po restartu čekat na internet minuty.
  24. Za 200Kč/měsíc může člověk koukat na Netflix, HBO blabla... zdarmo? To chci taky
×
×
  • Vytvořit...