Adolf.Shitler Posted March 6, 2022 Share Posted March 6, 2022 Za těch spoustu let používání DNS Google 8.8.8.8 jsem nezaregistroval jediný problém, spíš naopak (DNS poskytovatele - kdysi UPC - byly každou chvíli mimo provoz, Google pouze jednou jedinkrát). A tuším DNS má Google právě v Praze, zatímco kdysi fa UPC to měla v Rakousku. Jak dneska VF nevím. Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavel K Posted January 15 Share Posted January 15 Neustálé krátkodobé výpadky internetu, lokalita Hlučín, ČSA21, business internet , modem se několikrát denně odpojuje a připojuje k CMTS (výpisy z LOGu). Quote Kabel 500 Mb/s Profi - - modem Compal Čs. armády 1205/20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek-26 Posted January 15 Share Posted January 15 @Pavel K Obávám se, že s tím tady nikdo nepomůže. Klasika, zkontrolujte kabel mezi zásuvkou a modemem, koncovky toho kabelu, zda jsou správně dotlačené/zašroubované. A jestli to nepomůže, tak je třeba zavolat na linku a spojit se s technickou podporou, jelikož se bude jednat o individuální problém daného bytu/modemu. Podívejte se do modemu na hodnotu Power Down, zda není příliš vysoká (73 a více). Quote Super 500 Mb/s Premium 5G Komplet Compal, VTV Premium Brüx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparrow Posted February 17 Share Posted February 17 Může se mi někdo mrknout na info z modemu?? Nějak nám v hospodě blbnou ty internety 🙂 Nelibí se mi signál na down, je na 0 místy i -1 😞 Stává se že ping výlítne až k sekundovým hodnotám a zkolabuje připojení za cca 2-3 minuty se to zpamatuje a jede se dál. Problém nastává i s přístupem do administrace modemu, kdy po cca 3 dnech provozu se do něj už nedá dostat a musí se restartovat. Díky Quote Basic 250 Mb/s - Klasik Compal black, CA modul Praha 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomus Posted February 17 Share Posted February 17 Pokud jde o ten signál na modemu tak tam žádný problém nevidím, ale modem od restartu běžel pouhých 47 minut, což je celkem málo času na to aby se něco dalo poznat z chybovosti. Že je tam úroveň signálu 0 nebo -1 dBmV je v pořádku, problém by byl kdyby to lezlo někam pod -10. Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparrow Posted February 17 Share Posted February 17 Aha, tak signálem to není. Ty screenshoty jsem dělal včera chvíli po restartu, ale dneska cca po 20 hodinách jsem se koukal a vypadalo to stejně jen chyb tam bylo cca o třetinu více. Teď jsem koukal, přes vzdálenou plochu a před 45min ho restartovali, takže nemohu poskytnou lepší data 😞 Ale podle pingu to zatím běží. Přijde mi to, že se modem po nějaké době "utahá" a začne zlobit 😞 Quote Basic 250 Mb/s - Klasik Compal black, CA modul Praha 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviddvbc Posted February 17 Share Posted February 17 A máte tam compal? UI vypadá starší. Quote Basic 250 Mb/s - Komfort Compal CH7465VF, 1x CAM Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomus Posted February 17 Share Posted February 17 Je to Compal, podle screenshotů má už i ten nový FW, ve kterém lze vypnout LED diody na modemu. Jinak pokud ty neopravitelné pakety v posledním sloupečku Post RS chyby nepřibývají nějakou větší rychlostí, tak tam problém asi nebude. A ani na upstreamu není nic vidět. Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparrow Posted February 17 Share Posted February 17 Ano je to ten bílý Compal s logem UPC Quote Basic 250 Mb/s - Klasik Compal black, CA modul Praha 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
novcze Posted February 26 Share Posted February 26 nechci zakládat nové vlákno, tak to píšu sem, co je tohle? p.s. modem jsem restartoval Quote Basic - Základní, Sport, Cinema Compal CH7465 Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts