Jump to content

krátkodobé opakované výpadky

CableG
Go to solution Solved by Marek-26,

Recommended Posts

před 17 hodinami, Pablomino napsal:

Nevíte někdo, jestli by mi Vodafone připojil do sítě můj vlastní modem?

Konkrétně se jedná o tento:

https://www.amazon.com/Arris-SB8200-Surfboard-DOCSIS-Cable/dp/B08L1C631X/ref=sr_1_21?keywords=docsis+3.1+modem&qid=1695471406&refinements=p_89%3AARRIS&rnid=2528832011&s=electronics&sr=1-21

Děkuji za odpověď.

Jak toto souvisí s výpadky?

• -
  • -
  • Klasik
  • 2x CA modul (Lica r2008, UPC r2015)
  • Praha
  • Speedtest

• 3 weeks later...

Už jsem si myslel, že je od výpadků pokoj, ale ne - před chvilkou se zopakovala tradiční pětiminutovka, která se projevuje tak, že můj router nedostane na wan adresu a na modem pingám cca se 50 % ztrátou. No a pak se to samo probere.

Nicméně tak jak jsem byl minule nadšený z technické podpory, tak teď jsem zase na bodu mrazu - to je fakt bída kominovaná s utrpením.

• 1000 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • VTV Premium, KCF-B4003HCO, 2x Conax
  • Praha 6

Já to měl minulý víkend, po všech možných restartech apod pomohlo až odpojení od všech kabelů a znovu zapojení. To jsem navíc dělal jen kvůli tomu, abych si nafotil defaultní nastavení routeru pro plánované tovární nastavení . Nakonec se to chytlo. a doteď bez problémů.

• 1000 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Vodafone TV
  • Kolín

Jo, reset do defaultu už mám za sebou, dělal jsem ho 19.9. Naštěstí jsem nemusel zálohovat nic, mám modem v bridgi. Vydrželo to celkem dlouho, 3 týdny jsou nadstandard.

Mám vyměněný modem, tak uvidíme...

Jo a měl bych návrh na rozšíření školení pro techniky, co vyměňují modemy:

- pokud je pevná ip adresa registrovaná na zařízení za modemem, tak se změna mac adresy po výměně modemu NEZADÁVÁ.

3x jsem mu to říkal, stejně nahlásil změnu a ujišťoval mě, že je to tak správně. Že to vůbec nedávalo smysl ho nijak netrápilo, nehnulo s ním ani to, že jsem říkal, že si jdu pro notebook, abych překlopil modem do bridge.

• 1000 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Praha 6

• 1 month later...

@sodekczMám dva stejné modemy a dva stejné routery, jeden běží dva roky jako hodinky, druhej do léta taky a teď po výměně je to zase v pohodě. Vypadá to opravdu na vadný modem. 

• 1000 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Praha 6