Přejít na obsah

PVR set-top box Amiko CHD-8220 CI CX PVR DVB-C


Návštěvník rwiener

Doporučené příspěvky

Návštěvník rwiener

Tak zase je to jiné pro free kanály a pro placené kanaly. U placených to realně nejde. Při některých nastavení se to tvářilo, že to jde (nahrávat a současně sledovat jiný kanál), ale uložené nahrávky pak nešli vůbec přehrát ani v tom přístroji.

 

Zato u free kanálů to v tom správném nastavení nahrávání (formát TS, neukládat jako kodované) funguje bez problémů. Jde jeden program nahrávat a jiný sledovat. Jde i nahrávat dva programy současně. Teď jsem si nastavil dva současné časovače z jednoho muxu a taky to vzal (nahrávku zkontoluju až se to nahraje). Nastavit dva překrývající se časovače z různých muxů nejde, ten druhý se nedá uložit.

 

BTW -je to celkem citlivé na chyby v signálu, hlavně je to řeší trochu nešťastně. Prakticky nikdy to nekostičkuje,ale zato jsou tam občas viditelné a slyšitelné výpadky. Večer to nebylo vůbec, ale teď ráno to bylo trochu otravné. Kupodivu, nahraný záznam byl na tom výrazně líp než to, co jsem sledoval při tom nahrávání, v tom nahraném se to skoro vůbec neprojevilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jimenez
Tak po delším zkoumání jsem zjistil, že ti, co se zabývají satelity, už to znají.

Většína satelitních PVR koduje placené kanály a ty pak nejdou na PC nijak rozlousknout.

Amiko k nim bohužel patří.

 

:-(

 

Příklad -

 

http://www.tvfreak.cz/forum/showthread. ... ight=amiko

 

V tom souboru opravdu to video je, když ho dám zpět do set-top boxu, tak to hraje. Dokonce to hraje, i když vyndám ten CAM modul (set-top box nemá vlastní HD, opravdu hraje jen tyhle soubory).

 

No ono ani tak nejde o samotný satelitní PVR box jako spíš o modul který použiješ. Problém který popisuješ se týká originálních modulů a originálních čteček. Pokud zvolíš ( a je ta možnost ) UNI čtečku, nebo například MCAS apod. tento problém není. Nejsem žádnej satelitní expert, ale vím, že satelitní Amika tenhle problém nemají a jde na nich i sdílení karty jako takové ( server - client ). Osobně mám dvoutunerový Linux stroj s nainstalovaným Oscamem a tenhle problém neznám, programy se nahrávají už rozkodované ve formátu .ts, mohu dva nahrávat a třetí sledovat apod.. Na zpracování nahrávek v PC potom používám TSSniper kde vyhodím nepotřebné audio stopy a potom sestříhám v MPEG Video Wizard a je to. Problém je ale v tom, že pokud vím (možná se pletu) tak u kabelu musí být karta vždy spárovaná a v žádnym oscamu apod ji nerozjedeš a jsme opět u použití toho modulu který to mimo zařízení samotné nepustí. Jedině pohledat jestli není nějaký software na rozkodování nahrávky v PC o tom, ale značně pochybuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník rwiener

Tak přiznám se, že tomu už vůbec nerozumím. Zkusil jsem nahrát různé FW - jeden se jmenoval AMIKO_HD8200_Series_v1.4.44_mcas.abs, druhý (přímo ze stránek výrobce) - AMIKO_HD8200_Series_v1.4.44_conax.abs a třetí, který jsem našel - AMIKO_8200_series_emu_1.4.37.abs

Všechny fungovali stejně - tedy nešlo to video na PC přehrát (u placených programů).Příjem kabelu je jednoduchý -musí to jít přes ten CAM modul (tedy tím, co je vloženo v CI). Všechny pokusy dopadly stejně - nešlo to na PC přehrát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník rwiener

No, já nevím, ale je tam zvláštní volba "Nahrávat kodovaně". Jen funguje nějak nesmyslně - když dám ANO, tak ta nahrávka nejde přehrát ani v tom přístroji. Když dám NE, tak jde přehrát v přístroji. Jde přehrát i když vyndám ten CAM modul, tedy přístroj tu nahrávku překodovává. Tedy určitě je nějak odstraněno to kodování, které je závislé na tom CAM modulu. Jestli je ta překodovaná nahrávka zakodovaná tak, aby šla přehrát v přístroji, nebo jestli se překoduje tak, aby šla přehrát kdekoli, to je podle mě záležitostí toho FW - tedy je možné vytvořit takový FW, který by opravdu ty nahrávky nekodoval vůbec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Analogové DVD
Zkušenosti s PVR set-top boxem Amiko CHD-8220 CI CX PVR DVB-C.

 

Může sem prosím nějaká dobrá duše vysvětlit jak je to u UPC s možností použít jiný DVB-C set top box než jejich Handan a Kaon?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

problem s EPG - casy programu rozpozna, ale komletne be popisu-textu. Nefunguje jak s dekodovaci kartou, tak bez ni...nevite, kde je zakopanej pes?! Dik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník rwiener

EPG mi obecně texty programů zobrazuje. Amiko mám jako jeden ze tří UPC zdrojů a opticky bych řekl, že to EPG má asi nejslabší. Ale i u ostatních (televize, DVD recorder) se mi občas nezobrazují texty. Hlavně pokud je to dál od současnosti, ke konci týdne už vidím většinou na všech zařízeních jen přehled programů bez popisu.

 

U Amika je to citlivé na to, který režim EPG si vyberu. Asi nejvíc je toho když dám EPG - Zelené tlačítko (možnosti) - Rozvrh. Tam mám pocit, že těch textů je nejvíc.

Nicméně jsem si všiml, že občas tam některý program chybí, jsou tam díry v časovém plánu. EPG - Více (předposlední volba) toho taky ukáže hodně. Někdy musím na ten program přepnout, aby se mi to EPG aktualizovalo.

 

Nicméně jak jsem psal, většinou se mi tam ty popisy (tlačítko INFO) zobrazují dobře. Čestina bez problémů, některé i dost dlouhé (tedy delší než zobrazné okno).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...