Přejít na obsah

Nelze se připojit k síti 5 GHz


Návštěvník Rixo

Doporučené příspěvky

Návštěvník Jan.Mak

Dobrý den, neustále se mi po minutě odpojuje a připojuje WiFi 5G, modem mám Compal s posledním firmware CH7465LG-NCIP-6.12.18.25-2p6-NOSH

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
Návštěvník Cammillo

Dobrý den, mám CH7465LG-NCIP-6.12.18.25-2p6-NOSH, a neustále se odpojují zařízení na wifi 5Ghz. Problém trvá od prázdnin. Volal jsem na podporu, bylo mi řečeno udělat tovární nastavení, provedeno. Problém trvá. Po zapnutí modemu mi píše telefon přístup k sítí byl zamítnut. To trvá asi hodinu. Pak se dívám wifi jede. 2,4 je vporádku, ale já kupoval modem pro 5GHz. Okolí čisté, je to jediné zařízení v okolí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
Návštěvník DanielseM

 Zdravím,

U UPC jsem přes 2 týdny a neustále mě zlobí modem na 5GHz. S NB (HP 850 G3, Win10 1909) si vyjedná rychlost 866Mb/s a IPv4/6 přístup na internet - OK. Po nějaké době (den, dva) však IPv6 odpojí a vyjednaná rychlost spadne kolem 50Mb. Internet tak nejede placených 150Mb/s, ale do těch 50Mb spíše méně. Zkusil jsem vlastní nastavení kanálů a 802.11ac only, reset do defaultu přes web UI - stejně zlobí. Při zatížení na max. rychlost lehce píská. Do logu akorát vždy před tímto zapíše: Illegal - Dropped FORWARD packet: SRC=***MACovky***CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Restart modemu to na chvíli opraví, stejně jako odpojení NB od WiFi a připojení zpět.

Verze: CH7465LG-NCIP-6.12.18.25-2p6-NOSH

Děkuji za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jediná relevantní věc, jak řešit rychlost připojení k internetu, je přes kabel. Pokud chceš mít nějaké kvalitní výsledky, zkus v okamžiku, kdy máš pocit, že internet je pomalý, vypnout na NTB WiFinu, připojit NTB do modemu pouze kabelem a měřit rychlost, případně dostupnost protokolů přes kabel. Pokud máš někoho dalšího k dispozici s notebookem, vyzkoušejte na tvém připojení, zda se oba notebooky na tvé WiFi a tvém kabelu chovají v okamžiku problému stejně.

Druhá věc je kvalita WiFi v modemu. Pokud si můžeš od někoho půjčit dočasně nějakou jinou ověřenou/spolehlivou WiFi, vypni WiFi na modemu, udělej si doma přístupový bod na té zapůjčené a uvidíš, jestli je problém v modemu.  Pokud takovou možnost nemáš, pak zkus rovnou požádat o výměnu modemu. Pískat by modem nemusel. Myslím, že na pískání Compalu při 150Mb si tady nikdo nestěžoval.

  • Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník DanielseM

Kabel a 2,4GHz funguje bezvadně (ač jsem to dlouho nezkoušel, prioritou pro mě je 5GHz WiFi) i když 5GHz 802.11ac zrovna stávkuje, ale na 2,4GHz 802.11n nevymáčknu plných 150Mb/s což i chápu. Internet tedy šlape super, problém je v 5GHz spojení mezi NB a modemem, kdy se prostě dohodnou na strašně nízké rychlosti spojení (pod 50Mb) a proto to jede pomalu + vypadne IPv6. Ještě to testnu s telefonem (Oneplus 7), ale už mi to i na něm jednou zlobilo. Ještě to asi budu týden testovat a pak požádám o řešení UPC.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen
před 17 minutami, DanielseM napsal:

Ještě to asi budu týden testovat a pak požádám o řešení UPC.

Hahaha, tak hodne stesti pri tom žádání...

Doporucuju se vybodnout na žádání UPC - protoze stejne nedosahnes NICEHO, nebot tam to nikdo nijak resit nebude... tak maximalne ti vymeni modem... kterej bude delat nemlich to samy - a radeji si usetrit casa namahu tim, ze si koupis svuj vlastni poradny router.
Compal pak prepnes do bridge modu, zapojis za nej ten svuj router a mas vymalovano.

Upraveno uživatelem Evzen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...