Přejít na obsah

STB Kaon KCF-SA700 HD Mediabox


Návštěvník Grade

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

nedávno mě napadlo, že bych si mohl nahrávat nějaké pořady z TV. Dostali jsme od UPC tento settopbox a zjistil jsem, že moji USB flash to vezme, naformátuje a v pohodě se dá otevřít i na PC, ale nic jsem si zatím nenahrál. Až teď před pár dny proběhl upgrade na ten horizon a chtěl jsem to vyzkoušet, zase to zformátovalo, pořad to nahrálo (i se dá v TV přehrát), ale po připojení do PC jsem zjistil, že změnili souborový formát na RAW, což Windows nepodporuje, tím pádem to z toho normálně nemůžu získat. Nakonec se mi nějakým programem povedlo to získat, ale nejde přehrát.

Takže se ptám, jde to nějak vůbec z toho dostat, nebo ne? Chci si jen nahrávat a zálohovat jeden pořad pro pozdější přehrání, nic víc. Takže bych věděl, jak na to?

Předem díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

prosím o radu

Po včerejší aktualizaci STB mám takové to problémy:

- STB nabíhá cca 2-3 minuty

- obraz je deformovaný (špatně roztáhnutý), když si změním nastavení tak STB si to nepamatuje a po přepnutí na jiný program a zpět, je vše zase zpátky tedy špatně

- když jsem si nastavil oblíbené programy, vlastní řazení, tak mi vlevo vyskakuje pořadí dle prvotního nastavení a ne mé řazení

- nefunguje mi videotéka, prý nemám předplatné

  • -
  • -
  • TV Komplet
  • CA modul, nepřehledný HD box
  • Frýdek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zvykejte si, takhle vypadá "zlepšení služeb", jak si je představuje UPC. Tohle je výsledek mnohaměsíčního testování. Některé chyby prý budou opraveny, ale může to trvat řadu měsíců, možná i let... Já osobně bych nezvládl problém s deformovaným obrazem, to je asi největší prásárna, kterou jde udělat. Ovšem 90 % lidí to překvapivě nevadí. Už jsem se dokonce setkal s názorem "když jsem si koupil širokou televizi, tak nebudu koukat na čtvereček uprostřed" :lol::lol:

Je to neuvěřitelné, ale musím říct: zlatý Kaon PVR :?

  • 300 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Modem Compal, HD Mediabox, CA modul
  • Mladá Boleslav
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pol241 >

 

  • Ten pomalý start je "vlastností" eco režimu, i když by to mělo být cca 1,5 minuty. Bohužel "rychlý start" znamená (dle technika, který to tady zmiňoval dříve) pouze vypnutí video výstupu = stb pořád jede na plný výkon/spotřebu. Napadá mě analogie vypnutí auta tím, že bych zatáhl ruční brzdu, ale nechal ho na volnoběh běžet. :roll:
     
  • Nastavení obrazu si stb nepamatuje, tlačítko Display na ovladači nefunguje a stejně tak si nepamatuje ani nastavení titulků. Bohužel je to vlastnost tohoto fw a můžeme se jen modlit za to, že to UPC co nejrychleji opraví. Nechápu jak něco takového mohli vypustit v roce 2015 do ostrého provozu po všech těch testech a zkušenostech z jiných zemí, kde s Horizonem začali už před lety. Každopádně sledování televize je díky tomu velmi frustrující. Dle mého je projekt manager Horizonu totální hovado, které vůbec neví co diváci potřebují :salut:
     
  • Procházení programů pomocí šipek u tlačítka OK je vždy podle řazení UPC (pokud nejste v EPG), i poté co si nastavíte prohlížení pouze Oblíbených. Pokud chcete procházet své Oblíbené tak jedině v EPG nebo pomocí tlačítek CH▲ a ▼
     
  • Videotéka mě funguje, ale mám Horizon tarif. Se starou smlouvou by mě, předpokládám, taky nejela.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ad1) Neběží úplně na plný výkon. Když to přirovnám něčemu jako u PC, tak režim ECO je režim hibernace a režim rychlý start je režim spánku.

ad2) Mělo by být opraveno v další aktualizaci FW.

ad4) Videotéku nemáte předplacenou, ta je až součástí nových Horizon služeb. Stačí zavolat na UPC a upravit si odebírané služby.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Titěrnější písmo než před tím. Informaci o programu téměř nepřečtu i když přijdu k televizi.

2. Programy nejsou při procházení očíslovány. Mně je to jedno, ale manželku to strašně rozčiluje, že neví, kde vlastně při procházení je.

3. Některá nastavení nejde vůbec změnit, například všechny položky v Nastavení SCART, ale i další.

4. Pohotovostní režim nám také nejde změnit, při stisku tlačítka dolů přeskočí ECO a zase je tam "Rychlý start".

Z podpory jsme dostali odpověď, že si můžeme pořídit dražší STB.

 

Manželka chce vypovědět smlouvu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sapart >

1. Souhlasím. To písmo v Informaci o programu potřebuje aspoň 3x zvětšit, aby to bylo na starých CRT televizích komfortně čitelné.

2. Číslování programů je vždy pod logem programu u levého okraje obrazovky. I když tak malým písmem, že pokud se díváte z větší dálky, tak vidíte jen bílou skvrnu. A v EPG vidím z prvního čísla jen polovinu, druhá je za okrajem obrazu, takže je to velmi nepřehledné.

3. Podobný pocit jsem měl po prvním zapnutí taky, ale změnit to jde. Bohužel ten firmware si nepamatuje co jste zvolil, takže je v současné době naprosto lhostejné co tam nastavíte. Já tam třeba mám nastaveno letterbox, ale obraz je rozšířený na celou obrazovku, takže když chci aby to opravdu byl letterbox, tak na to již zaškrtnuté nastavení musím znovu najet a potvrdit OK, potom to nastaví. Ale jen do okamžiku, než přepnu na jiný program, potom je to opět roztažené na celé obrazovce.

4. To mě nastavit jde, zkuste si s tím pohrát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ritchi
Je to neuvěřitelné, ale musím říct: zlatý Kaon PVR :?

 

Zlaty CA modul.Hadam to najlepsie s cim UPC zatial prislo.Jeden ovladac,bezproblemove EPG,zoradenie stanic v pc do dvoch minut.Nevidim dovod nahravania v dobe reprizovania repriz a nasierat sa pri roznych kvazi vychytavkach,polotovarov vo forme nevkusnych a nefunkcnych krabic,to teda nemusim.Viem,ze nebudem doma,nastavim cas a elegantne nahravam na externy disk,vacsinou live sport.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...