Přejít na obsah

Nove stanice...


tomus

Doporučené příspěvky

Jenomže v kabelovce má UPC monopol (zdůrazńuji: v kabelovce). A pak tu je asi pět tzv. městských kabelovek v republice. Celostátně ovšem pouze UPC (ještě tu býval Karneval - škoda ho). Takže není možnost jít k jiné kabelovce. To je asi jako s podnikem ČEZ. Pochybuji, že se ti líbí cenová politika. A už jsi šel jinam? A kam?

Pro ty, co si pletou kabelovku se vším možným a tvrdohlavě tvrdí, že je výběr: Máme zde DVB-C (to je ona kabelovka), pak DVB-S (to není kabelovka), DVB-T (to také není kabelovka) a IPTV (ač si to někteří myslí, ani toto opravdu není kabelovka). Apropó: když se mi nelíbí auto, tak mě poradíte: "kup si jiné auto". No, však je velký výběr. Silně pochybuji, že mi někdo normální poradí: "tak si kup loď", nebo "tak si kup letadlo", apod.)

Jo a ještě něco: UPC ve svých reklamách tvrdí něco ve smyslu: "Vaše kabelovka". A jinak v tržní ekonomice, která ovšem funguje v té druhé polovině Evropy, platí, že zákazník je pán., on totiž platí a firma, aby dostala zaplaceno, musí udělat to, co požaduje zákazník. To je to, co v postkomunistickém světě nebude fungovat ještě tak 100 let. tady jsou totiž ovce. Mají ohnutý hřbet, drží hubu a držkou rejou zemi. Tak nějak to zpíval Karel Kryl ..... už před 40-ti lety. Nezměnilo se tu vůbec nic.

Je velká škoda, že neexistuje přeshraniční spolupráce, např. v tom, že by sem mohla, alespoň zatím do pohraničí vstoupit ona německá Kabel Deutschland. UPC by to mohla definitivně zabalit. A nebo by si ji platili pouze ti, co nic nechtějí a jsou spokojeni, co jim vrchnost naleje do dřezu.

A pokud UPC chce investovat pouze do inetu, chce se zajímat pouze o inet a zajímá se pouze o inet, tak budiž., ale potom nechť divizi televize prodá někomu, kdo se o to bude starat, kdo bude mít zájem a bude to brát za svý.

 

1. Jestliže nepovažujete satelit za konkurenci kabelovky tak nechápu, jak tady můžete srovnávat kabelovou UPC se satelitním SKYLINKEM. Srovnávat lze pouze ZAMĚNITELNÉ věci (takže ne auto s letadlem, nebo lodí - v tom máte pravdu).

2. Srovnávat trh český s německým taky není zrovna fér. Němců je cca. 8x víc = potenciálně 8x víc zákazníků = i při nižší ceně pro 1 zákazníka vyšší zisky celkově.

3. K těm ovcím, držícím hubu... V minulém příspěvku jsem to napsal možná příliš složitě na pochopení, takže to zkusím maximálně zjednodušit (modelový příklad):

"Jako chlap se v TV koukám jenom na zprávy a sport. Takže sleduju pouze nějakejch 10 programů. Navíc, anglicky neumim a nějakej pos... bejzból mě nebere. Takže je mi ukradený celý ESPN Hádé i neHáDé spolu se všema ejč bí ou onan dement, nebo jaksetomenuje."

Můžeme o takovém chlapovi říct, že má omezený rozhled. Můžeme ho nazvat klidně i kulturním barbarem - ale těžko ho můžeme nazvat spokojenou ovcí. Stejně tak se to aplikovat třeba na ženskou, sledující výhradně telenovely - taky jí bude srdečně jedno, jestli je v kabelu Eurosport 2 International, nebo Bundesliga.

To, že se něco líbí Vám neznamená, že se to musí líbit také všem ostatním. A NAOPAK.

Samozřejmě souhlasím s tím, že komunikace se zákazníky bývá dost tragická. A co se týče celkové politické kultury v naší zemi :roll:

 

S úctou

Petr Beneš

K bodu 1:

DVB-C je opravdu kabelový přenos a DVB-S je opravdu satelitní přenos. Já srovnávám kabelovku UPC a kabelovku kabel Deutschland.

K bodu 3:

Já jsem jasně uvedl, že nějakému rozšíření dalších stanic moc nefandím, ale chtěl bych ty dosavadní v HD (a ony opravdu jsou - i ty zpravodajské). Já si např. rád rozšiřuji obzory všeobecného rozhledu a rád se kouknu na populární pořady a pořady o historii. A také samozřejmě kvalitní filmy. Ze sportu maximálně hokej. Telenovely opravdu nemusím - ony skutečně blbnou šedou kůru mozkovou (není jen můj laický názor, odborníci z psychologie by mohli vyprávět)

K bodu 2:

pojďme se tedy podívat do Rakouska, a nebo na slovinskou pobočku UPC, nebo na švýcarskou kebelovku, a tak podobně.

... a také by to chtělo STB, které zákazník zapne, když zapne TV a pak už o nich ani neví, že existují.

  • Super
  • Red Basic
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, Vodafone TV Premium
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Lucio9999

inak ja som na chvilu pozeral web UPC v Rakusku,a nejako vela HD programov som tam teda v ponuke nevidel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník mipo

Samozřejmě pro možnost nahrávání mám u druhé TV STB Handan 6000, se kterým jsem zatím spokojen. Jeho jediné minus je neschopnost přijímat HD programy.

Co se týká vázanosti, tu naštěstí u nás nemáme. Abych podepsal smlouvu, která mi znemožňuje ji ukončit, musela by být opravdu zajímavá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já odebírám Supreme, takže v rakouských podmínkách Digital TV Extra

http://www.upc.at/tv/digital_programme/ Třetí ikona pod názvem Digital TV extra (klikni na ní a pak se podívej, co vše se tam skrývá)

 

Jestli dobře počítám, tak mají celkem 16 HD programů (6 v základu + 10 v tom EXTRA). Zodpovědně mohu prohlásit, že z těchto programů bych já uvítal pouze JEDEN, a to ještě za předpokladu, že bude mít českou podporu (což nemá). Protože já se budu raději koukat na pořad, který mě zajímá, v SD, než na nějaký (pro mě) blábol, byť by byl třeba v BR kvalitě a 3D k tomu. Na Fashion TV HD se prostě koukat nebudu, i kdyby to byl jediný HD program v nabídce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

BTW - pane Mašku, já NETVRDÍM, že je UPC bez chybičky. Ani to, že nemáte právo chtít zařadit další programy SD i HD. Ani to, že je UPC nějak superlevná. Jen to, že pokud si někdo u UPC (nebo tady ve foru) neustále nestěžuje neznamená, že je trouba, který se bojí ozvat. Prostě má jiný názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník BLB
A já bych to zas obrátil a řek bych, že je spoustá Čechů mudrlantů, kteří neumějí nic jiné než jen brblat a nadávat na různých diskuzních fórech, oni ví, jak se to má dělat nejlíp, oni ví, jak je to v zahraničí, ani prostě ví, jak by to měl dělat někdo jiný... sami ovšem nedělají nic, jen nadávají v těch diskuzích.

Takže pujdem do UPC položit bomby a vyhodíme to do povětří a nebo aspon vezmeme klacky a retězy a pujdem to tam všechno rozmlátit - kdo pujde se mnou - a aš to srovnáme se zemí tak se vypíše konkurs na pořádného operátora a bude vše perfektní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud jsou ještě v populaci lidé s názory východní Evropy 50-tých let:

Kabelová televize dosud ještě není životní potřebou na kterou mám v rámci základních lidských práv nárok.

kteří by snad mlčeli i za stavu návratu k ČT1 a ČT2 (ČT1 černobíle), tak opravdu nic nepomůže. Mladší generace (narozená po roce 1989) říká, že stav ve společnosti se změní smrtí naší generací. Bohužel - mají pravdu.

Málokdo bere v potaz, že je 21. století, že fullHD a HD je dnes tak, jako kdysi dříve černobílý SECAM, že jsme na světě jenom na velmi krátké návštěvě a nežijem jako želvy, tedy 300 - 400 let, že technika hlavně v oblasti AV je dnes na velice vysoké úrovni, ..... atd., atd.

Holt západní Evropa (o USA a Kanadě ani nemluvě) nás stále v těchto oborech bude válcovat a bude nám utíkat.

  • Super
  • Red Basic
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, Vodafone TV Premium
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak treba ja za sebe nemam duvod na UPC psat nejakou stiznost, protoze jsem az na par drobnosti vicemene spokojen,

ale mozna bych mohl aspon udelat anketu "Jak jste spokojeni se sluzbami UPC" a moznost oznamkovat jako ve skole od 1 do 5.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...