Přejít na obsah

Zkušenosti s TV kartou Technisat CableStar HD 2


vpa

Doporučené příspěvky

Návštěvník
1. Podívej se do filtru DVB Source (Zobrazit-Filtry), zda se tam neobjevují chyby nebo diskontinuity, nebo zda nepřetéká buffer (Video Quee...)

2. Stáhni si TransEdit, spusť analýzu toho streamu, ve kterém pozoruješ kostičkování a sleduj v7skyt a množství ztracených paketů (Missing) u sledovaného programu (poklepem na záhlaví Data Rate nebo Percent data setřídíš podle velikosti, od největší hodnoty, bude to přehlednější). Ke ztrátě paketů by nemělo docházet vůbec, nebo jen výjimečně. Pokud ke ztrátě paketů dochází (řádově min stovky až tisíce za cca 1 až 10 minut, hledej chybu v signálu (kabeláž).

 

Nabízí se otázka. Tuner máš 4 roky a teprve nyní zkoušíš HD programy?

Máš DVBV Pro, odinstaluj DVBV TE. Nainstaluj poslední verzi DVBV Pro.

 

 

Ano, zkouším po 4 letech, nemám čas.

Nejsem IT, nevyznám se v tom, někdy mám pocit, že bych měl studovat další vysokou školu, jen abych si mohl nastavit počítač, je to k zoufání! Stáhnul jsem TransEdit, teď fakt nevím jak mám spustit analýzu streamu?!?!

Mimochodem, buffer mi nepřetéká, je tam prostor 800 a pohybuje se to tak max do 120.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

TransEdit

Naskenovat všechny kanály, poté v hlavním okně vpravo ze seznamu vybrat příslušný kanál/multiplex a stisknout tlačítko ANALYZE. Další VŠ nepotřebuješ, jen trochu technické intuice....

Jo, ty diskontinuity by měly nebýt. Pokud nedochází k přetečení buferu, tak nejspíš poruchy v signálu (kabely)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen přidám svoji trošku do mlýna - tahle karta u mne skončila v šuplíku právě kvůli tomu, že je pravděpodobně špatně navržená a dělá prostě i při kvalitním signálu kostičky, což je patrné hlavně u HD, kdysi o tom tady myslím psal waladir, od něj jsem koupil starší Mystique Cabix a aniž bych cokoliv jiného měnil (software, kabely atd.) kostičky jsou minulostí :)

Kdyby měl někdo zájem, prodám (zn. levně :), leží mi v šuplíku už několik let...

  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • Komplet
  • Bílá krabice
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

Mně před pár lety (se stejnou kartou) způsoboval diskontinuity codec. Koupil jsem si kdysi codec CoreAVC pro dekódování h264 (HD), který byl zpočátku perfektní. Málo zatěžoval procesor a obraz parádní. Jenže pak přišly novější verze a začaly potíže. Ano, je to divné, ale codec určený pro finální dekódování a zobrazení videa (tedy na konci řetězce zpracování multimedií) způsoboval diskontinuity hned na počátku řetězce (zobrazované v DVBViewer Source filteru).

Odinstaloval jsem ho a v DVBViewer Pro jsem nastavil ten Microsoftí zmiňovaný výše. Od té doby klid.

Bohužel, dnes je spousta různých "Codec packů" a lidi je bez rozmyslu instalují. Pak dokonce ani manuální volba codecu v nastavení DVBViewer Pro nemusí pomoci, pokud je nainstalován nějaký codec/filtr sajrajt. Na problémovém počítači doporučuji analyzovat celý DirectShow "Graph".

Na čistých Windows (a s aktuální verzí DVBViewer Pro a s filtery LAV, které nabízí přímo jeho instalátor) by problém skoro jistě nenastal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

A ještě jeden tip, tentokrát pro případ pokud někdo narazíte na problém zobrazování HD programů v DVBVieweru vzdáleně - na notebooku napojeném přes síť na DVB Viewer Recording Service.

Doma konfiguraci s DVB Viewer Recording Service už nějakou dobu provozuji. Nebyl žádný problém. Až jednou u nás přistál notebook HP ProBook.

Nainstaloval jsem na něj DVBViewer tak, aby se připojoval vzdáleně k DVB Recording Service (na PC) a těšil jsem se, jak na něm budu sledovat olympiádu přes WiFi kdekoliv v bytě (i přesto, že bude PC někdo okupovat).

Jenže - obraz se zasekával.

Nebudu dál napínat a zkrátím to - po několikahodinovém zoufalství, kdy jsem nastavoval už i WiFi parametry routerů, jsem zjistil, že stačí notebook připojit k elektrické síti a problémy s obrazem jsou ty tam. To je co? :shock:

Pak už byl jen krůček k tomu, abych na webu dohledal, že některé WiFi adaptéry (převážně na noteboocích) mají snahu, v případě odpojení notebooku od elektrické sítě (v úsporném módu) se domluvit s WiFi routerem na nějakém módu úspory energie. Jenže, pokud router (u mně TPLink) nepodporuje stejný standard pro úsporu energie, tak se WiFi adaptér notebooku pořád cyklí - usíná a probouzí se. Při připojení notebooku k elektrické síti k tomu logicky nedocházelo.

Stačilo ve Windows vlézt do "schématu napájení" a v pokročilých nastaveních konkrétně pro WiFi (Wireless) adaptér vypnout úspory (nastavit na Maximální výkon).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... stačí notebook připojit k elektrické síti a problémy s obrazem jsou ty tam. To je co? :shock:

 

No to teda je. To teda klobouk dolů. Taky jsem svého času laboroval s nastavením úspor energie a od té doby mám ve schématu napájení všechny úspory energie vypnuty a všude nastaven maximální výkon. A protože používám USB tunery tak i ve správci zařízení mám všude zakázáno vypínání USB zařízení z důvodu úspory energie (a notebook mám trvale připojený k el. síti).

 

Vůbec si myslím, že za mnohé problémy může hodně lajdáctví programátorů, kteří nedokáží (ba nechtějí) domyslet určité mezní situace, které mohou nastat a tím pádem nejsou správně v programu ošetřeny. A klidně se tyto problémy mohou vléct spoustu verzí a to i přesto, že o nich třeba i ví tak stále nejsou schopni/neumí je odstranit. Je to bída.

  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • TV Komplet
  • CA modul
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
TransEdit

Naskenovat všechny kanály, poté v hlavním okně vpravo ze seznamu vybrat příslušný kanál/multiplex a stisknout tlačítko ANALYZE. Další VŠ nepotřebuješ, jen trochu technické intuice....

Jo, ty diskontinuity by měly nebýt. Pokud nedochází k přetečení buferu, tak nejspíš poruchy v signálu (kabely)

 

Bohužel nemám představu jak v TransEdit skenovat kanály. Jsou tam 4 možnosti - File, Edit, Settings, Help. Ve File můžu dát Open, ale při otevírání se mi TransEdit zasekne. Pod Edit se nedá vybrat nic, v Nastavení můžu změnit jen jazyk a updatovat program či MP870 (oboje mám nejnovější) a v Helpu jsou pouze informace.

 

Diskontuinit tam mám dost, teď 400 a stoupá to. O čem to vypovídá?

Queued Video buffer se pohybuje okolo cca 180 - 280, audio je na nule. Zkouším hýbat s dekodéry, zkouším různé kombinace, zasekává se obraz i zvuk a to i v ne HD obrazu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Tak mám menší problém. Reinstaloval jsem Windows, resp. fresh instalace na novém PC, a karta mi už nefunguje. Windows 7 64bit. Nainstaloval jsem Technisat z CD, stáhnul DVB Viewer 5.X (ten druhý nejnovější), nainstaloval, vložil ladící .ini, spustil průvodce Wizarda, ale žádnou kartu mi to nenajde.

 

Zkusil jsem už asi 3 různý USB porty, vždy se jen rozsvítí zeleně a nic. Je ta karta kaput oder? Sice mi spadla včera omylem na zem, ale pochybuji, že tady je ten problém.

 

Jak teda správně zprovoznit na Win7x64?

  • Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Někde se chybička vloudila... TechniSat CableStar HD2 je interní karta do PCI slotu, takže mi jaksi uniká souvislost s USB porty. Jo, kdyby to byl USB tuner TechniSat Combo HD CI, tak ten mně před časem přestal pracovat ze dne na den. Tedy, nejprve přestalo fungovat CI rozhraní, takže pro FTA a DVB-T dobrý, ale po pár dnech odešel úplně. Nedestruktivně se otevřít nedá, ještě jsem jej z piety nevyhodil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...