Přejít na obsah

Zkušenosti s TV kartou Technisat CableStar HD 2


vpa

Doporučené příspěvky

Technisat CableStar HD 2 s CI slotem a infra ovládáním mám zatím jen pár dní, funguje víceméně na první zapojení. Na první to nešlo, protože jsem dal kartu TECHNICRYPT CXV do slotu vzhůru nohama :) .

Problémy jsem měl jen na muxech 6 a 7 (163,5 a 170,5), které mají symbol rate 5000, které ve výchozím nastavení DVBVieweru není (6900 tam je) a tudíž jsem je stále nemohl naladit. Takže ladění teď provádím ve dvou krocích, nejprve spodní frekvence v rozsahu 163,5-170,5 s rate 5000 a pak zbytek 658-722 s rate 6900. Takto je to za minutku naladěné. Zkoušel jsem i skenování pouze FTA, tak tam se to naladí s jiným QAM (domnívám se, že i tak je QAM 64, jen se to jinak v programu označuje). Trošku mne překvapil způsob i pomalý přístup k menu karty, člověk musí mít trpělivost a vyčkat i několikavteřinové pauzy, kdy se jakoby nic neděje.

 

O víkendu jsem navíc koupil plný DVBViewer, ta dodávaná TE edice mne moc nezaujala a cracklá plná se mi líbila víc.

 

Krásně fungují technické info, proměnný datový tok na jednotlivých kanálech, docela hezká hračka. No a docela to i žere výkon, asi ten počítač budu muset proladit, takhle by asi nahrávání v HD a současná práce nebyla moc v pohodě.

 

Tak se ptejte a doplňujte, třeba vznikne speciální podkategorie pro hardware.

  • Kabel 1000 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • V.Station 3.1, VTV STB 2G_A, 3xCAmodul
  • Hradec Králové
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Milav

Jakou máš prosím setavu PC? Abychom měli přehled, na které sestavě v praxi jde HD + práce tak tak. A do čeho nahrává HD (do jakého formátu)? Do ts nebo zvládá MKV? Díky za odpovědi. :P

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Promiň, nějak nestíhám, příští týden to snad bude lepší.

deska ASUS P5B Premium Vista, Intel Core 2 Duo E6320 (tj. 1,86 GHz), 2GB RAM(4x512 DDR2), ASUS EN7300GT SILENT/HTD 256M DDR2 a několik disků SATA II/300 7200 rpm 320GB-1TB.

Vista Ultimate SP1, ovladače grafiky cca rok staré. 1920x1200.

 

V okně je obraz v pohodě, zatížení procesoru tak 30%, při zvětšení nad určitou mez nastává zpožďování obrazu a skákání, ale nezáleží to na rate signálu (ČT má obvykle dvojnásobný než Nova a poloviční až třetinový oproti HD).

 

Nahrávání jsem zatím nezkoušel, ale je tam ts, mkv ne. Nevím, jestli se nedá doplnit, snad příští týden budu vědět víc.

  • Kabel 1000 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • V.Station 3.1, VTV STB 2G_A, 3xCAmodul
  • Hradec Králové
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Milav

Ještě prosím, v jaké kvalitě se nahrává HD vysílání, nahraje se v plném rozlišení? Zpracování .TS v HD kvalitě by měl umět Nero (určitě to umí Nero9)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V plném rozlišení.

 

Jinak jsem zkoušel nahrávání a v režimu, kdy je audio i video vypnuté, tak je vytížení DVBVieweru jen tak 1%.

Dnes jsem aktualizoval ovladače grafiky na cca 3 měsce staré a lehce se to zlepšilo. Navíc cca 10-15% zatěžuje cosi neustále systém, jště jsem nezjistil co, ale výměnou ovladačů grafiky se to snížilo na uvedené hodnoty. Teď třeba mi běží Nova, bitrate 4,1MBit a zatížení max. 40%. HD již sledovat můžu a po změně rendererů sleduji normál i HD na plné rozlišení displeje 1920x1200, někdy se zatížením asi ku 100%, ale už se nic nekouše. Původní renderer byly PoverDVD, proože mám i TV kartu AverMedia, tak jsem do DVBVieweru nasavil renderer od této firmy a na něm mi kleslo zatížení procesoru alespoň o 10% a přestalo se to sekat, dříve to sekalo i při zatížení 60%.

 

Zkušel jsem tedy nahrávat a signál s rate 1,9 Mb zabere 800MB/hod, vyšší rate vynásobit. Pak jsem zkoušel 2 kanály najednou z jednoho muxu a v pohodě, oba kanály běžely s rate 7 Mb (ČT1 a ČT2). Nakonec jsem zkusil HD s 12 Mb, tedy šestinásbek prvního testu, do ts, 2 minuty vygenerovaly 150 MB soubor, mělo by to být s několika jazyky, prostě komplet signál. Přehrávání zabere v jiném přehravači stejný výkon,jako z DVBVieweru, takže výkon by mohla vyřešit grafika s podporou mpeg2 a mpeg4.

Zatím můj dojem je ten, že rekordér v počítači je funkční a v pohodě. Zátěž při nahrávání bude jen o rychlosti zápisu na disk a tedy o rate nahrávaného pogramu, tedy v případě, že budu pouze nahrávat a zvuk a video bude vypnuté.

 

Jo, v případě, že při nahrávání přepínám programy, tak se vyskytnou chyby. Prostě to má jeden tuner a i když se v rámci stejného muxu ladí, tak to na nahrávce je vidět - kostičky nebo seknutí. Na druhou stranu se dá tomuto chování nepřepínáním programu předejít.

  • Kabel 1000 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • V.Station 3.1, VTV STB 2G_A, 3xCAmodul
  • Hradec Králové
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník hurka

Přemýšlím o HTPC pro UPC digitální kabelovku. Mám představu vyrobit si cosi, co jsem ještě nikde za slušný peníz nenašel: dvoutunerový PVR STB s integrovaným Blu-ray přehrávačem. Tenhle tuner vypadá jako dobrá volba, akorát nevím, jestli je ve finále možno provozovat v jednom zařízení dva tunery s kartou v jednom CI slotu. Někde jsem četl, že to jde pomocí funkce sílení, či co ale víc nevím. Nemáte někdo představu, jestli to jde, nebo ne? Díky všem za info!

Luděk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Upřímně řečeno, nevím, proč by nemohly být dvě karty, finanční rozdíl je pouze zálohová cena té karty, tj. 200Kč. Tuner Technisat má slot v dodávce, takže tady se ušetřit taky nedá. Je jen otázka, jestli budou fungovat obě karty zároveň a zatím mne nenapadá, proč by fungovat neměly.

  • Kabel 1000 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • V.Station 3.1, VTV STB 2G_A, 3xCAmodul
  • Hradec Králové
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník hurka

No tak jestli je to tak, že jde jen jednorázově o 200 Kč, tak není vůbec co řešit. Já ty dvě stovky mám podvědomě spojené s s měsíční částkou za pronájem dalšího STB. Ale na druhou stranu, kdyby to bylo jen jednorázově, jak potom UPC zjistí, u koho ta druhá karta skončila? Chtělo by to někoho, kdo ví jak ty karty fugujou, asi by nám do toho vnesl trochu světla.

 

Luděk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...