Přejít na obsah

Zachytávání streamu z Horizon GO


Návštěvník blueflash

Doporučené příspěvky

Návštěvník blueflash
před 2 hodinami , Marek-26 napsal:

Není a i kdyby byl, tak je to nelegální, odporující podmínkám a určitě není moc moudré se ptát na oficiálním fóru UPC.

A v čem je to takový rozdíl oproti tomu, když si to nahraju na HDD Media boxu? Případně když mám DVB-C USB tuner v PC s CI kartou?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník hikkk

Možná by šel využít HDMI vstup některých satelitních přijímačů nebo i android boxů, jen si nejsem jistý, jestli tomu není zabráněno nějakou ochranou autorských práv

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen

Pokud je vse implementovano spravne a podle specifikaci, pak je HDMI na prd, protoze prenos pres nej je chranen.
Pouze pokud by aplikace zamerne ignorovala patricne ochrany, fungovalo by to.

Jediny(?) rozumne pouzitelny zpusob je zaznam dekodovaneho DVB-C streamu. Na to je pochopitelne nejlepsi DVB-C tuner do pocitace a nejaky rozumny software.
Popr. zaznam v TV/set-top boxu - pouzitelnost tohoto zpusobu zavisi na tom, jak dobre/spatne se da k tomu zaznamu dostat. Zaznam na HDD v set-top boxu byva taky nejakym zpusobem kodovany, navic se k tomu HDD da obtizne pristoupit - pres sit to casto nejde a je nutne HDD vyndat/odpojit z set-top boxu a pripojit k PC; tam je pak potreba pouzit specialni soft, ktery umi precist specialni format toho HDD (ktery byva bud nejaky uplne proprietarni, nebo nejaka varianta unixoveho filesystemu).
Napr. ja ve svoji TV Samsungem rady D (model 2011, MIPS procesor) pouzivam hacknuty firmware (SamyGo), ktery mi umoznuje porady, nahrane na externi USB HDD, dekodovat a po siti (pres FTP server v TV) zkopirovat kamkoliv do PC a dal upravit (treba strihnout bez rekomprese ve VideoReDo).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Marek-26 - není třeba hned každého napadat za položený dotaz, když nevíš, proč se ptá. Já samozřejmě původního tazatele také neznám, nicméně ti mohu jeho dotaz rozklíčovat třeba na sobě.

Odmítám používat bazmeky zvané Mediabox. Stačí, když si přečtu vlákna o těchto dvou boxech. Preferuji tedy ve svých TV CAM, které mi umožňují lepší komfort naladění i seřazení programů podle mého gusta. Taky ovládání všeho pomocí jednoho ovladače od TV, na který jsem zvyklý a vyhovuje mi. Kdyby alespoň ty Mediaboxy umožňovaly ovládání skrze HDMI-CEC, mohl bych o některém z nich přemýšlet, ale ony tuhle funkci nemají. V roce 2018 mi to připadá jako totální zaostalost. A prosím nepište mi, že se to DO od MB může naučit povely k TV. Jde  pouze o základní povely. Nechcete mi doufám tvrdit, že tímto způsobem nahradíte ovládání TV i dalších připojených přístrojů.

Samozřejmě díky používání CAM nemohu využívat v TV platformu HorizonGo a její funkce zpětné shlédnutí a videotéka. Respektive, jediná možnost je streamovat ji pomocí Google Chromecast. Jenže - bez ohledu na to, že tady na fóru občas čtu, že ani skrze toto zařízení HorizonGo občas nefunguje - nevidím důvod kupovat si za více než tisíc Kč krabičku, kterou k ničemu jinému nevyužiju, a jejíž streamovací funkci mi navíc přímo nabízí moje TV, byť možná méně komfortněji. Jenže streamování z mobilu přímo do TV je v aplikaci zakázáno, údajně na přání provozovatelů TV stanic. Tohle alespoň před časem tvrdil David na FB i v diskuzi na Google Play. Každému průměrně inteligentnímu člověku musí být jasné, že je to blbost, že si prostě Google (a Apple) u UPC zaplatily exkluzivitu a snaží se zákazníky přinutit kupovat své předražené hračky. Za ty peníze mohu koupit android box, který toho umí mnohem víc, než ten Chromecast. A do něj taky mohu nainstalovat aplikaci HG, jenže ta se nedá ovládat jinak, než myší, takže zase - nemohu používat ovládání od TV. Je to jako začarovaný kruh.

Naprostá většina konkurenčních firem, nabízejících TV vysílání formou internetových streamů, buďto nabízí přímo své vlastní aplikace na sledování pro různé platformy - ať už jde o Android TV, nebo apky pro OS televizí Samsung či LG - nebo alespoň od nich možné získat playlisty, použitelné v aplikacích třetích stran. A pozor, nemluvím o nějakém nelegálním sledování. Tyhle firmy totiž pochopily, že čím větší možnosti sledování svých streamů nabídnou, tím víc zákazníků mohou získat. Prostě každý jsme jiný a nutit zákazníka využívat moji službu jen mnou předepsaným způsobem je cesta do pekel. Už nemáme devadesátá léta.

A tím se oklikou vracím k tomu původnímu dotazu. Pokud by UPC umožnilo PLATÍCÍM zákazníkům získat playlisty svých streamů, mohli bychom je využívat i v různých OTT přehrávačích, které jsou běžně nainstalované v chytrých TV, nebo boxech, a byl by klid.

Takže - doufám, že co nejdříve dojde k prodeji UPC firmě Vodafone a že ta se vykašle na nějaký Horizon a bude mít místo něj v ceně dál streamování v platformě SledováníTV, protože pro ni existují aplikace na všechna možná zařízení, třeba i na mou Malinu. A já budu moci konečně plně využívat to zpětné shlédnutí.

  • 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Modem Compal (černý), CA modul
  • Ústí nad Labem
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná bude poblém s příjme streamu z dûvodu jeho kódování. Proto se musí chytat přes tu jejich app.
Česke UPC by třeba chtělo nèkteré funkce dříve popsané, ale ta app je globální a o jejích vlastnostech se bohužel možná rozhoduje stylem "o nás bez nás". Proč by se tady jinak dříve psalo, že app pro Andtojd TV v sk ano a v čr ne ...

Odesláno z mého Redmi Note 5 pomocí Tapatalk

  • 300 Mb/s
  • ∞ GB 10 Mb/s
  • Komplet
  • modem, VTV box
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stream v Horizon Go je šifrovaný - tak ako všetky ostatné služby typu Netflix a pod.. inak by majitelia autorských práv (čo nie sú poskytovatelia pripojenia či TV!) nedovolili takú službu! Ak si niekto naivne myslí, že Vodafone to má inak (alebo sa to zmení po zmene Liberty -> Vodafone), keep dreaming.. a pod Malinou sa myslí čo, pirátske pluginy do Kodi? 🙂 Nie náhodou sa Horizon Go android app odmietne spustiť na rootnutom systéme (tak ako aj aplikácie iných VoD poskytovateľov).

A prečo v jednej krajine niečo funguje a v druhej nie v rámci jednej skupiny - to je svet korporátu..

  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...