February 3Feb 3 Přesto bych to pochopil, pro nové klienty služby pevný internet v koax variantě.Ale pokud už internet koax využíváš, máš Station (obě verze umí až 1Gb, jen se liší ve Wi-Fi modulu), proč nejde jen v systému Vodafone změnit tarif pevného internetu? U tebe z 500 na giga? Premium+ - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Praha
February 3Feb 3 Takhle nějak jsem si to představoval. Technicky to nemůže být problém. No ale holt někde to problém je. Super Red Basic ALLinONE Compal CH7465, Vodafone TV Premium Jirkov
February 3Feb 3 Ten modem určitě 1000/200 zvládne. To omezení na 1Gbps je kvůli portům na něm (takže má Vodafone systémově blokované). Samozřejmě tam může být nějaký administrativně technický nesmysl v těch systémech a bez změny modemu to nejde provést tu změnu. Ale v tomto případě mi nějak představivost nestačí. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
February 3Feb 3 Bohužel to vypadá že Vodafone začal k 1 GB internetu dávat standardně Ultrahub 7 na místo Vodafone station 3.1, což tedy nevidím jako zrovna moc dobrou zprávu 🤔, protože měsíční poplatek za Ultra hub je dvojnásobný tedy 120 Kč namísto původních 70 za Station, navíc Ultra hub neumí bridge mode a ještě má dost osekané možnosti nastavení Wi-Fi, sice umí Wi-Fi 7 ale kolik koncových zařízení to v dnešní době už umí. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
February 3Feb 3 Takže to nechám plavat a v případě nutnosti si to zařídím u GRAPE , kde momentálně mám rychlost 700. Tam není modem, ale router (můj vlastní) a ten umí v pohodě 1000, což umí i moje PC i notebook. A úprava rychlosti je jednoduchá. Technická záležitost, žádná výměna se neprovádí. Pro zákazníka defacto "lusknutí prstem" a je to. Super Red Basic ALLinONE Compal CH7465, Vodafone TV Premium Jirkov
February 3Feb 3 3 hours ago, tomus said:Bohužel to vypadá že Vodafone začal k 1 GB internetu dávat standardně Ultrahub 7 na místo Vodafone station 3.1, což tedy nevidím jako zrovna moc dobrou zprávu 🤔,protože měsíční poplatek za Ultra hub je dvojnásobný tedy 120 Kč namísto původních 70 za Station, navíc Ultra hub neumí bridge mode a ještě má dost osekané možnosti nastavení Wi-Fi, sice umí Wi-Fi 7 ale kolik koncových zařízení to v dnešní době už umí.Koncová zařízení to umí docela dobře (většina nových mobilů a notebooků střední třídy a výš), ale bez 6 GHz je to jen polovičaté řešení, které bych určitě nebral. Premium - - - -