Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vymena modemu

Doporučené odpovědi

Odesláno

Mám asi 14 dnů tu věc co je na obrázku pana Maška nalevo, takže jistě ne Wifi6 :-) Výměna proběhla bez změny tarifu, prý to bylo z důvodů prehistoričnosti původního Compalu.
Ovšem pozoruhodný byl samotný akt výměny.
Medvěd: můžu si rozdělit wifiny na dvě?
Technik: to nejde.

Medvěd: musím tedy kvůli tomu volat na Vodafone?
Technik: ne, nejde to, tenhle modem je moderní a má jen jednu rychlost, tu větší.
Medvěd: jako že nemá wifi 2,4?

Technik: jenom jednu.
Medvěd: to nechci
Technik: jinak to nejde

Medvěd: nashledanou
Technik: nashledanou.

Po odchodu technika vstup do administrace modemu, přepnutí do expertního režimu, rozdělení wifin na dvě, nastavení jmen, hesel, pevných kanálů a jejich šíře. A jedem.

Zatímco Compal svítil docela agresivně vepředu, tahle věc svítí a bliká u konektorů vzadu tak, že večer vytváří ambientní světelné pozadí. Musel jsem to dát dál ode zdi a pokud mě to bude prudit i dále, přijde na řadu Gafa.

Omlouvám se tímto místnímu uživateli a znalci Technikus za podobné pojmenování zaměstnance Vodafonu Technik. Tyto dvě osoby spolu nemají na milión procent nic společného. :-)

Upraveno uživatelem Medvěd

• Super
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5
  • One Net
  • Praha Žižkov
  • Test rychlosti internetu
Odesláno

A můžu vědět jakou si měl před tím rychlost? Já měl určitě pod stovku a bylo mi řečeno, že taková rychlost už v nové nabídce není tak musím dostat při výměně za starý Compal i novou rychlost a tím i jiný tarif i cenu. Já jsem lakomej, nechtěl jsem větší rychlost, ale slečna byla tak přesvědčivá, že to jinak nejde, že jinak přijdu o net a dá mi i slevu tak jsem souhlasil. Ale na rovinu, vědět, že jde nechat si ten pomalý net tak si ho nechám.

Možná tomu kdo měl velkou rychlost jí neměnili. Proto má někdo výměnu jen kus za kus.

• Super
  • Basic
  • Základní, Sport
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV 3 box
  • Teplice
Odesláno

Předpokládám, že se primárně dělá výměna modemu Compal za jiný a pokud někdo shodou okolností má i nějaký jiný, starší apod. nevyhovující tarif, asi musí proběhnout i změna na nějaký z aktuálních tarifů a s tím i na novou cenu.

@MedvědJe škoda, že technik, co modem doveze a předává zákazníkovi neví takový základní parametr jako rozdělení sítí.

Umím si představit situaci - Tento modem to neumí rozdělit? Ne. Tak to si tento modem odvezte.

Upraveno uživatelem Technikus

• Premium+
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app
  • Praha
Odesláno

Výměna Compalu asi ještě nebude tak akutní. Mně přišla email asi v listopadu, ještě v listopadu někdo volal a psal i SMS že se nemůže spojit (spadlo do spamu) a od té doby klid.

Ani na infolince Vodafone nevědí jaký je nejzažší termín. Tak předpokládám, že ještě cca o rok to můžu protáhnout.

• Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava
Odesláno

Tak zase co mohu udělat dnes, neodkládám na zítřek.

Pak na tebe zapomenou, nedojde e-mail / sms a budeš bez připojení a pak budeš čekat na nový i několik dnů. 🙃

• Premium+
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app
  • Praha
Odesláno

Já to mám jen pro Vodafone TV, takže pár dní mi vadit nebude.

Spíše to ale nechám převést na OTT TV a tím modem nebude třeba vůbec. Snad odpadne cena za pronájem + odpadne žrout elektřiny navíc.

• Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava
Odesláno
  • Autor

@Ivo2003 Vsak oni se ozvou a jeste radi. Potrebujou se vcas zbvit tech Stationu. Prece jen uz je to taky fousatej kus zeleza a do prevodniku se jim setsakra nechce.

Upraveno uživatelem homberg

• Super
  • BezLimitu M
  • Family
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Praha
Odesláno
před 14 hodinami, Ivo Mašek napsal:

Station TG 3442 DE není Station WiFi 6.

2026-04-13_214149.jpg

Co na to rict... Napsal jsem jen to, co je psano v navodu a co je nalepene na zarizeni. Ale diky za info! Staci mi hlavne, ze to funguje.

Posledni zmena v roce 2023 byla totiz katastrofa: asi tri mesice nepravidelne vypadky pripojeni, neustale restartovani modemu, nekolikrat pul dne bez internetu. A "info"-linka: hruza

Stacil by mi dokonce i tarif 50/5, protoze pri zmenach pak neustale vznikaji problemy: cena je po 6 mesicich nebo po roce najednou vyssi, z niceho nic zase potrebuji jine modem s drazsim poplatkem atd. atd. atd. - penize nejsou problem, ale na to nemam cas, ani nervy...

A pri beznem pouzivani internetu (e-maily, zpravy, zalohovani do cloudu, stahovani, odesilani souboru, sledovani filmu atd.) jsem kupodivu jeste nikdy nemel zadny problem. Co bych si pocal treba s rychlosti 2 000 Mb/s? Umim si predstavit online hry, ale nehraju je.

Nemusim mit vsechno, jsem spokojeny s tim, co mam - pokud funguje. Alespon jsem si pri vsech tech reklamacich a hledani informace na forech a na Googlu osvojil spoustu technickych veci a pojmu 😄

• Start
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Praha
Odesláno

v jakym návodu to tak je? 🤔

a na hry neni potřeba internet s vysokou rychlostí, ale s nízkou odezvou a to nesouvisí s rychlostí, ale s technologií 😮

• Fibre 2000
  • sLimitem S Extra
  • ALLinONE
  • Vodafone TV app
  • Asus RT-BE88U, XGS-PON ONU stick
  • Praha Kobylisy
Odesláno
před 16 hodinami, tomus napsal:

Jeden můj příbuzný začínal kdysi dávno na kabelovce s tím nejpomalejším a nejlevnějším internetem, tuším že snad 1000/256 kbit a postupně mu to v čase neustále automaticky zrychlovali, až teď naposled když se u něj byl v únoru, tak jsem naměřil 50/25 Mbit.

takže @uzivatel zkus to přeměřit, je možný žeto budeš mít trochu rychlejší než si myslíš.

Diky za tip! Tak to kdysi byvalo u UPC, sem tam o 20 Kc drazsi, ale za to vzdycky dvojnasobna rychlost.

No, ale opravdu: dnesni mereni ukazalo misto 5 nyni 25 pri odesilani. Stahovani je stejne.

Rychlost stahovani (download) 51,8 Mb/s

Rychlost odesilani (upload) 25,1 Mb/s

(nettest.ctu.gov.cz)

• Start
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 2

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague