Odesláno čtvrtek v 16:18 3 dny Také jsem měnil dnes z Compal na Station. Desítky wifin přes sebe a Compal to už nedával, musel jsem na kabel. U Compalu se mi bohužel vracel kanál také jak přes den, tak v noci zpátky, ikdyž byla u Vodafone funkce deaktivovaná. Poslední dny mi zabralo na Compalu přepnutí z ručního kanálu na automatický kanál a pak zase zpátky na ruční, kupodivu kanál pak začal držet znovu. Uvidím Station 6, zatím kanál drží a latence na wifi se dost zlepšila. 🙂 Upraveno čtvrtek v 16:20 3 dny uživatelem Michal Kourek Basic -, sLimitem M ALLinONE, 18+ Vodafone TV Standard box, Vodafone TV Premium box, Compal CH7465 Praha Zlín
Odesláno před 12 hodinami12 hod Mám podobný problém. Jsem ex upc mám odkoupený modem a zdá se mě že po těch letech pomalu umírá. Nechce se mě platit Vodafonu za pronájem modemu. Chtěl bych si koupit nebo i odkoupit jiný. Je mě jedno jestli od Vodafonu nebo jinde. Co mám dělat?Mam Technicolor TC7200ZDěkuji za odpověď Upraveno před 12 hodinami 12 hod uživatelem Drak 023415 Super Extra - - Praha 3
Odesláno před 10 hodinami10 hod Tak máš dvě možnosti, buďto požádáš Vodafone o výměnu modemu, dostaneš Vodafone station a budeš platit měsíční pronájem.Nebo si můžeš koupit vlastní modem Arris CM 3500 z Německa za 200 euro (u nás ho nikdo neprodává), je to ale jen hloupý modem, takže si budeš muset pořídit ještě vlastní router.Jeden čas ho i Vodafone pronajímal, za 20 Kč měsíčně pod názvem převodník, ale aktuálně pro domácí uživatele není dostupný a je otázka zda ještě někdy bude.Takže si rozmysli jestli se ti to za ty peníze vyplatí, protože jestli ti jde o to ušetřit, tak ti říkám že se to nevyplatí.A to nemluvě o tom že doteď vlastně nikdo neví jak to bude s případnou aktualizaci firmware na takto koupených modemech.A na bazaru se použité modemy které by splňovaly podmínky pro připojení vlastního modemu prodávají jen zřídka, u nás v ČR prakticky vůbec. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno před 7 hodinami7 hod Ahoj, zeptam se zde, treba nekdo odpovi, prosim.V roce 2019 jsem na Bazosi koupil (bily) Compal CH7465LG za 500 Kc, na stitku na krabici byl nalepeny velky cerveny puntik, coz melo znamenat, ze byl odprodan od UPC. Za tu dobu jsem na pronajmu zarizeni dost useril. Ten modem pouzivam v rezimu bridge, za nim mam svuj router. Aktualne vyuzivam sluzbu Internet Super, 500 Mb/s download a 50 Mb/s upload.Ptam se tedy:1. Ten Compal modem bude chtit VF vymenit i mne? Nemeni jenom pronajate modemy? V posledni dobe jsem mluvil o pevnem internetu s nekym od VF opakovane, nikdo o vymene nemluvil, nic mi nepsali...2. Trochu jsem pomyslel na navyseni sirky pasma, treba aspon na 1000 Mb/s (na nasi adrese je dostupny az 2 000 Mb/sInternet Ultra+ Lite), cetl jsem ale, ze ten Compal CH7465LG vic nez 500 Mb/s nepodporuje, ten limit se tyka te "modemove casti" zarizeni, takze ten limit plati i v pripade pouzivani toho zarizeni v bridge modu?3. Kdyby tedy ten vyse uvedeny limit platil a ja chtel tech 1000 Mb/s, umoznuje ted vubec VF odprodej modemu tak, aby se neplatil pronajem? A co ze je vlastne zac ten "prevodnik", o kterem tady v diskuzi pisete?Diky! Super - - Compal CH7465 Praha
Odesláno před 5 hodinami5 hod Odpovím souhrnně. Tvoje vlastní zařazení ti VF určitě měnit nebude. A mění to z důvodu, že časem už fungovat nebudou tak pak budeš muset řešit co dál. Kdy to bude nikdo neví.Letos, příští rok ... Super Basic Základní, Sport Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV 3 box Teplice
Odesláno před 3 hodinami3 hod Zdravím @strom ,Mění resp. oslovuje jen lidi s pronajatými modemy. U odkoupených čekám, že pošle jen oznámení, že přestanou fungovat a že si mají majitelé vyřešit (třeba přechodem na pronájmový modem).Compal má/umí jen EuroDOCSIS3.0, neumí DOCSIS 3.1, takže vyšší rychlost jak 500/50Mbps nezvládne a ten chipset to taky nedává. Je to jako mít mobil s 3G a chtít využívat 4G 🙂Můžete si zkusit koupit modem v zahraničí za docela vysoké ceny, které se nevyplatí. Modem stojí 200€ a výše, tedy nějakých 5000Kč. Začne se tedy vyplácet po 6 letech oproti pronájmu Vodafone Station za 70Kč měsíčně. U Compalu zakoupeného od UPC poskytovali podporu, tedy aktualizace FW (modem je EOL, žádné další nebudou, nejspíše ani bezpečnostní a za chvíli mu vyprší PKI certifikáty a celosvětově se tak nepřipojí do sítě). U zakoupeného vlastního modemu aktualizace FW provádět nebudou a budete si ji muset zajistit sám (např. zasláním modemu prodejci nebo u FRITZ!Boxů instalací z USB). Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.