Odesláno před 13 hodinami13 hod 3 hours ago, homberg said:tak sup sup Vodafone, koukej udelat velkou objednavku!Vodafone berie priamo od Commscope za podstatne ine ceny a hlavne s podporou.. nenakupuje na sivom trhu.3 hours ago, Technikus said:Je vidět, že mizí velmi rychle i přes onu cenovku a nutné peripetie ohledně upgradu FW apod.Nemci nemaju alternativu, Technicolor TC 4400 sa nevyraba a vyvoj fw skoncil pred rokmi.. Arris TM 3402 tiez skoncil, takze kto chce mat vlastny modem so vsetkymi rizikami.. ceny su take uz 8 rokov, odkedy je routerfreiheit. Super - Základní - Bratislava
Odesláno před 12 hodinami12 hod Bylo by fajn, kdyby VF byl ochoten udělat upgrade FW i na těchto uživatelem "od Němce" koupených modemech, pokud taková potřeba vznikne. Nakonec, mohli by z toho mít drobný profit. (Vím, že je to to trochu kacířská myšlenka). Premium - Základní Vodafone Station KrPole
Odesláno před 12 hodinami12 hod A kdo by nesl zodpovědnost, kdyby se z toho při updatu stala cihla? Kor, pokud by se jednalo o BYOD zařízení zákazníka? Premium+ - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Praha
Odesláno před 9 hodinami9 hod No právě, odpovědnost by měl Vodafone. Nový FW vychází i několikrát ročně, když nebude nějaký security patch, tak řekněme, že by VF nemusel vyžadovat nejnovější verzi, ale i tak by to mohlo být 1x za rok. A jak by to Vodafone účtoval? Buď by k aktualizaci docházelo automaticky a Vodafone by posílal automaticky částku do vyúčtování nebo by bylo nutné modem poslat do Vodafone za nějakou částku, která by rozhodně nebyla "sexy" pro update (výhoda, že kdyby se něco poto, tak to asi budou umět vyřešit) či by musel být člověk, který je za to odpovědný, který pošle informační zprávu a čeká na reakci a potvrzení zřeknutím se odpovědnosti, poté provede aktualizaci "manuálně" vzdáleně a MD korporátního člověka s odpovídajícími znalostmi už vůbec nebude "sexy". Já vám nevím, ale stále mi připadá varianta TG3442 v pronájmu za 70Kč měsíčně v horizontu 5 let výhodnější (s tarifem do 1Gbps), než vlastní DOCSIS modem. Rozdíl ve spotřebě minimální, cenově pronájem vs. prodej i bez nutnosti aktualizace FW mi to vychází výhodněji + mi záruka neskončí po 2 letech, ale mám ji během těch 5 let (případně déle, za pronájem) prakticky neomezenou (dobře, jednou bude zařízení EOL, vyprší certifikáty atd., ale VDF mi modem vymění a většinou to nemá vliv na cenu pronájmu). Takže reálně, já tam kromě velikosti zařízení tu výhodu nevidím. Může mi to někdo zkusit vysvětlit, v čem je vlastní zařízení výhodnější, než Arris TG3442 v bridge oproti vlastnímu modemu (alias Arris CM3500)?DíkyPS: resp. spíše OT. Ještě mě napadla jedna forma aktualizace FW na BYOD modemu, který Vodafone nabízí i do pronájmu. Taková ta moderní a tou je měsíční předplatné. Člověk se zřekne odpovědnosti a bude platit řekněme 70Kč měsíčně za to, že mu Vodafone zajistí update FW, jakmile ho bude nasazovat na pronajatá zařízení... Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno před 6 hodinami6 hod @Marek-26 Anebo by VF mohl zrušit položku „pronájem“, započítat cenu modemu do ceny připojení a bylo by po těchto zbytečných spekulacích. :) Samozřejmě souhlasím — pronájem je rozhodně výhodnější jak z krátkodobého hlediska (žádná počáteční investice), tak z dlouhodobého („záruka“, zajištění podpory, servisu atd.).DOCSIS není technologie, kde BYOD dává smysl (ani technologicky, ani ekonomicky).Možná VF někdy naskladní více převodníků, když o ně je zájem — myslím, že pro spoustu uživatelů by byly zajímavé i za vyšší cenu pronájmu. Premium - - - -
Odesláno před 44 minutami44 min Zodpovědnost by zákazník nechal na svých bedrech. Pokud je HW totožný a VF má k danému okamžiku funkční nový FW, je skutečně takový problém udělat pro klienta stejnou operaci, jako na Vodafone zařízeních? Nechci polemizovat o nevýhodnosti ani o zodpovědnosti takové akce. Jde mi skutečně jen o to, zda je to tak komplikované (až téměř nemožné). To je všechno.(Je mi jasné, že v okamžiku, kdy bude nutno udělat upgrade FW nejspíš bude vhodnější přejít na pronájem zařízení). Upraveno před 39 minutami 39 min uživatelem sodekcz Premium - Základní Vodafone Station KrPole
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.