Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

Ahoj, tak už jsem taky členem sekty Arris CM3500 🤣 a dle technika první v Plzni...

První dojmy jsou až neuvěřitelně výborné - když pominu Můj Vodafone a jejich "pseudo" smlouvy a postupy při pořizování.

Instalace: Naprosto bez problému, technik mi jen dal krabičku, tu jsem zapojil, chvíli si to dělalo update (max 5min) a všechno napoprvé najelo.

Tarif: Internet Ultra+ 2000/400Mbit

První testy:

image.png

Po instalaci => https://www.speedtest.net/result/c/d6ba9ad9-5286-484d-94ac-579f70cd4615

image.png

Po cca 5h provozu => https://www.speedtest.net/result/c/ffbe7404-1adf-4f2e-aa55-ebdb561f60d9

Upload zatím nedosahuje aspoň 90% toho co je v tarifu, ale ještě budu zkoušet v noci, tak dám někdy vědět dlouhodobější zkušenosti.

Zkoušel jsem i stažení 50GB souboru (webshare.cz) a většinu času to běželo 1600-1800Mbit, občas to kleslo k 500Mbit, ale to může být způsobené čímkoliv na cestě nebo na straně serveru.

(Re)Start: V administraci jsem nenašel žádnou možnost softwarového restartu, tak po vytáhnutí ze zásuvky a opětovného zapojení, trval start do maximálně 2 minut.

Status z administrace:

image.png

Prosím o případnou kontrolu, jestli je vše v pořádku.

Spotřeba:

image.png

Po výměně z Vodafone Station na Arris CM3500 to kleslo z 13W na 11W (ale jsou to jen obyč zásuvky pro měření), spíš jen informačně to kleslo o cca 2W.

Dík!

Upraveno uživatelem cervotoc

• Ultra+
  • -
  • -
  • Commscope Arris CM3500, Huawei B2368-66
  • Plzeň
Odesláno

@cervotoc Ten upload mi v testech taky padá — možná je to způsobené tím, že jde o single spojení. Paradoxně ale, když stahuji data v terénu na laptop z domu, často to jede plnou rychlostí (390 Mbps upload).

Jak jste se dostal do té administrace? Není tam, pokud vím, nějaké heslo?

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

@r2d2 heslo je posledních 8 čísel ze sériového čísla

Upraveno uživatelem cervotoc

• Ultra+
  • -
  • -
  • Plzeň
Odesláno

🙄

image.png

• Premium+
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Praha
Odesláno

image.png

image.png

🙃

• Ultra+
  • -
  • -
  • Plzeň
Odesláno

@Technikus v tom Arrisu se snad ani nic nenastavuje, naopak je fajn zkontrolovat si stav signálu.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

No sláva, už jsem myslel, že se do toho fakt nedá přihlásit 🙂

Sice ta čísla mají pro mě stejnou informační hodnotu jako kdysi na Hvězdě hlášení výška, tlak, teplota a rosný bod, ale to nevadí, rád se na ně dívám 😀

Jinak dneska mě přestalo bavit čekat na termín instalace a zavolal jsem si do VF sám - voják se stará, voják má. Takže do konce týdne jsem kompletně zarrisován 🙃

@r2d2 já mám jen 1000/300, ale upload mi drží jak přibitej, to spíš download má problém - ale to měl i Station, to bude problém jinde.

• Premium+ Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app, CA modul
  • Praha 6
Odesláno

@cervotoc Díky moc za info. To je skvělé, že tam nechali standardní výrobní heslo — chtěl jsem to někdy zkusit, ale byl jsem líný lézt do racku. Kdyžby to někoho zajímalo (jako mě dřív), SN je uvedeno i v samoobsluze.

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Tak ještě noční update. Během zálohování frčel upload téměř stále na maximálních 400Mbit skoro dvě hodinky vkuse. Takže za mě zatím 100% spokojenost.

@r2d2 tak to vážně u toho speed-testu bylo asi limitované na single spojením, u mého backupu se jede do S3 storage rozhodně paralelně

• Ultra+
  • -
  • -
  • Plzeň
Odesláno

@cervotoc Je to ale hodně zajímavé, protože jiní lidé na těch speedstech na optice dosahují plné (a mnohem vyšší — 1 Gbps atd.) rychlosti. Asi to dál řešit nebudu, protože zatím ze všech míst, odkud z domova potřebuji stahovat data a kam potřebuji uploadovat (zejména S3 a Blob), to jede plnou rychlostí.

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 2

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague