Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno
před 4 hodinami, r2d2 napsal:

Jak získat 5G rychlost na 31 dní? To bohužel netuším, nejenom na léto, ale třeba i na hodinu. Mám nově Premium 5G tarif, ale reálných 5G rychlostí (řekněme 400+ Mbps) se mi podařilo dosáhnout jen jednou.

Ani po Praze, ani v Brně, ani v Ostravě prakticky bez šance – když dobře, tak 100-200 Mbps (tzn. rychlosti, které jsem měl celkem běžně i dříve na 4G), ale často se nedostanu ani na 100 Mbps. Dokonce se celkem běžně setkávám s rychlostmi kolem 10-20 Mbps. K čemu je pak takový neomezený tarif?

U modré konkurence jsem měl běžně rychlosti 500+, často v městech i 1000+ Mbps.

Tak jenom takové malé varování, kdyby náhodou někdo měl špatný nápad jako já, že přejde k VF a ušetří. Pokud potřebujete funkční rychlý mobilní internet, je potřeba se poohlédnout jinde.

Můžu se zeptat, na co potřebuješ internet v mobilu s rychlostí nad 100mbs?? Já mám vyzkoušeno, že i s rychlostí 5mbs funguje i telka v HD a to nemluvím o jiných věcech jako Messenger, fb apod, tam stačí i 2mbps. S tím internetem to už začíná být fakt skoro nemoc. To už není možný.

• Basic
  • Basic+
  • -
  • -
  • Brno
Odesláno

@marek-81K tomu, abych na něm pustil hotspot a pracoval na laptopu, a tam chci rychlý internet (proto mám také neomezený tarif a ne některý z těch rychlostně a jinak omezených). Nějaká TV nebo Facebook (který ani nemám) je mi jedno, ale muset několik minut čekat mě zdržuje.

Pokud to nevyužijete, pro vás dobře – ušetříte a můžete sáhnout raději po některém rychlostně omezeném tarifu. Ale to neznamená, že to nevyužije nebo nepotřebuje nikdo, a pro takové jsem tu sdílel tuto (nemilou) osobní zkušenost.

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Nějak se mi to nezdá že by měl Vodafone tak bídnou síť, nemůže to být třeba způsobené tím zapnutým hotspotem ?

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno
před 13 minutami, r2d2 napsal:

@marek-81K tomu, abych na něm pustil hotspot a pracoval na laptopu, a tam chci rychlý internet (proto mám také neomezený tarif a ne některý z těch rychlostně a jinak omezených). Nějaká TV nebo Facebook (který ani nemám) je mi jedno, ale muset několik minut čekat mě zdržuje.

Pokud to nevyužijete, pro vás dobře – ušetříte a můžete sáhnout raději po některém rychlostně omezeném tarifu. Ale to neznamená, že to nevyužije nebo nepotřebuje nikdo, a pro takové jsem tu sdílel tuto (nemilou) osobní zkušenost.

Ok díky za odpověď a chápu. Užívej si víc života bez laptopu a s lidmi se kterými je ti dobře. Ještě dokud je čas.

• Basic
  • Basic+
  • -
  • -
  • Brno
Odesláno

@tomus Zkoušel jsem to měřit jak v nativní iOS aplikaci od speedtest.net, tak i u konkurence - výsledky jsou víceméně stejné. U konkurence ten hotspot dosahoval vysokých rychlostí celkem běžně. Možná mám smůlu na lokality? Máte vy opačnou zkušenost? Jestli ano, jakých rychlostí dosahujete na 5G a s jakým hardwarem?

@marek-81Věřte, že nic nedělám raději než když můžu vše vypnout a být jen offline. 🤣

Upraveno uživatelem r2d2

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague