Jump to content

Nefunkční regionální kanály ČT

Daviddvbc

Recommended Posts

To je hezké, ale to stále nevysvětluje, proč tato situace vznikla.

V tebou zaslaném plánu jsou regionální stanice ČT ve stejném MUX jako ty plošné.
Nedává tedy smysl, přoč nefungovaly pouze regionální.

Kdyby došlo k přeladění, nebo přesunutí do jiného MUXu, to bych pochopil.
Frekvence i multiplexy však zůstaly stejné.

Nerozumím, proč ostatní stanice z MUX 730MHz fungovaly, a regionální ne.

• Basic 250 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal CH7465VF, 1x CAM
  • Brno
  • Speedtest

Mohly se z nějakého důvodu (který je znám pouze technikům z VF) změnit některé parametry (třeba SID) a potom pomůže pouze znovu proskenovat patřičný MUX

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha

to bude asi něco podobného jako když předloni rozhodili MUX ČT s nonHD programy, po přelazení už nešel naladit. Všichni mi tady psali, že mám starý krám, Vodafone vyslal technika, který mi akorat na smartfonu ukazal, že hodnoty jsou OK a nechal zásuvku at si jí vyměním sám, ale prý nás je víc a pak to najednou po půl roce spravili a přiznali, že tam nějaká chyba s frekvencemi byla.

• 150 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Compal bridge, 4x CA modul
  • Praha

• Help center

Dobrý den, tyhle změny proběhly už na konci listopadu. Omlouvá se za případné komplikace. V případě, že nemáte ve své TV povolený automatický update, tak doporučujeme manuální doladění muxu na frekvenci 730 MHz, SR6900, QAM 64 🙂 

• Disagree 3
  • Haha 1
  • Confused 1
  • -
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • -
  • Chrudim

Změny, o kterých je toto vlákno, těžko mohly proběhnout na konci listopadu, když až do minulého čtvrtku bylo vše v pořádku. V listopadu se do muxu možná přidávaly další regionální verze JZC a SVC, ale to se v tomto vlákně primárně neřeší. Jde o změnu parametrů programu ČT1 JM HD, kvůli čemuž bylo nutné znovu tento program naladit a VF ani slovem tuto skutečnost nikde neoznámil.
  • Agree 8
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

• 2 weeks later...

Mám příjem TV Start (základní nabídka TV k internetu). Potřebuji se zeptat - nevypadly vám někomu na DVB-T ladění kanály pro ČT v HD? Nevím jak to popsat přesněji. V seznamu kanálů co jsem měl najednou nevidím kanály, co jsem měl na pozicích 2 - 5. To znamená na ovládání CH+ z kanálu 1 skočím rovnou na 6.

Nic jsme nepřelaďovali, nepoužíváme žádné oblíbené, nic podobného. Když jsem se díval odpoledne přes EPG co bude večer, na 100% jsem viděl, co bude třeba na ČT 2.

Teď mám na 2-5 prázdno a ani v EPG nic na těchto pozicích nevidím. Tím myslím, že v EPG mám na první pozici ČT 1 JM HD a na druhé pozici taky až rovnou kanál č. 6 (kde jsem měl a mám Novu). To znamená, že i z EPG vypadly řádky 2 - 5 .

Pokud bych chtěl ručně některý z kanálů např. na pozici 30 přesunout na č 2 (až 5) tak mě to pustí a vidím, že na 2-5 nic nemám.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole

Na jedné televizi mám taky TV Start a kanály ČT 2HD, ČT D HD atd mi fungují bezvadně. 

Zkus manuání ladění na 498 MHz.

Podívej se taky, jaká je u totoho multiplexu kvalita signálu.

• Basic 250 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal CH7465VF, 1x CAM
  • Brno
  • Speedtest