Tube Posted June 5, 2023 Share Posted June 5, 2023 To ja mam statistky od UPC od 2013 v tabulce. Ze zajimavosti. Mam openwrt tam se da dodelat lecos. Jen to musim doresit, kam ty data ladovat, nejspis na NAS, kdyz to VF nevede Quote Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek-26 Posted June 5, 2023 Share Posted June 5, 2023 Tak jako jednorázově to jde, VF samozřejmě nějaká ta data má, jak jinak by mohla sledovat zneužívání služby a v případě potřeby dodat zákonem stanovená data státu. Ale programovat propojení, udržovat ta data ještě vedle atd. zase znamená nějaké ty náklady na vývoj a údržbu a podobně. A pro těch pár lidí, kteří by to občas pro zvědavost chtěli vědět se to prostě nevyplatí. Já mám třeba cca 400-600GB přenesených dat měsíčně. Quote Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Help center Veronika - Vodafone Posted June 6, 2023 Help center Share Posted June 6, 2023 @paffkoPěkné ráno, pokud vás informace k přeneseným datům zajímají, napište nám případně přes kontaktní formulář https://tam.je/forum, zjistíme vám je za zúčtovací období. Jak jsem zjistila u vývojářů, s těmito údaji v Můj Vodafone nepočítají. 1 Quote 1000 Mb/s ∞ GB - VF Station Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skippi Posted June 6, 2023 Share Posted June 6, 2023 Také jsem na to u UPC občas koukal (spíš tak pro zjímavost). Protože to Vodafone už nemá, tak si dělám statistiku na routeru (Turris, čili odrůda OpenWRT) a měsíčně mi to dělá kolem 200 GB. 1 Quote Super 500 Mb/s - Komfort STB Kaon K-B3000HDCO, Compal CH7465VF Teplice Link to comment Share on other sites More sharing options...
paffko Posted June 7, 2023 Author Share Posted June 7, 2023 V 6. 6. 2023 v 6:40, Veronika - Vodafone napsal: @paffkoPěkné ráno, pokud vás informace k přeneseným datům zajímají, napište nám případně přes kontaktní formulář https://tam.je/forum, zjistíme vám je za zúčtovací období. Jak jsem zjistila u vývojářů, s těmito údaji v Můj Vodafone nepočítají. Děkuji, Veroniko, za info. Určitě se na kolegy obrátím. Zajímá mě to přinejmenším poslední zúčtovací období, s ohledem na datovou optimalizaci mého datového tarifu. Jinak škoda, že je složité tento přehled o spotřebě dat nabídnout v rámci samoobsluhy. Quote Internet 500 Jiná služba TV Komfort Modem Compal, CA modul Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Technikus Posted June 7, 2023 Share Posted June 7, 2023 Telefony, počítače/notebooky apod. mají spotřebu dat evidovanou v nastavení, nicméně je jasné, že by to nebylo odpovídající resp. přesné - např. chytrá TV, Smart home apod jiné zařízení v domácnosti připojené k internetu, u těchto zařízení spotřebu dat asi nezjistíme. Pak by to mohl evidovat i nějaký vlastní router. 1 Quote Premium - Základní, Cinema Vodafone Station WiFi 6 Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivo2003 Posted June 7, 2023 Share Posted June 7, 2023 Statistiky dělají i všechny routery tplink, pro každé zařízení zvlášť, ale vždy po 4 GB se to vynuluje. Asus má nejlepší řešení pro běžné uživatele - přehled dle zařízení, dle protokolu a služeb - snadno zjistí kolik spotřebujte youtube atd. Pro každé zařízení zvlášť a ještě dělá i grafy 1 Quote Start - Základní Compal CH7465 Opava Link to comment Share on other sites More sharing options...
paffko Posted June 7, 2023 Author Share Posted June 7, 2023 S tím routerem u pevného připojení je to asi jedno z nejrychlejších a nejpraktičtějších řešení. Mám zálusk na AVM router, snad tohle bude umět taky. U mobilního neomezeného datového tarifu mně to zajímá z toho důvodu, že každý řeší neomezený internet a možná by se mi víc hodil omezený s plnou rychlostí... 🙂 Každý měsíc pamatovat na resetování počitadla v mobilu mně přijde nekomfortní, nepřesné a zbytečně otravné. Takže díky všem tady za tipy! Quote Internet 500 Jiná služba TV Komfort Modem Compal, CA modul Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adolf.Shitler Posted June 7, 2023 Share Posted June 7, 2023 Nic ve zlým, ale počítadlo v telefonu se resetuje samo vždy k datu, které si user sám nastaví neboli si tak sám zvolí měsíční cyklus měření :-) 2 Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Technikus Posted June 7, 2023 Share Posted June 7, 2023 (edited) Tak tak, v mobilu používám toto, mám widget a je tam historie i několik měsíců, jednotlivé aplikace apod. Počítá wifi i data operátora. Edited June 7, 2023 by Technikus Quote Premium - Základní, Cinema Vodafone Station WiFi 6 Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts