Jump to content

Měsíční spotřeba dat

paffko

Recommended Posts

To ja mam statistky od UPC od 2013 v tabulce. Ze zajimavosti. Mam openwrt tam se da dodelat lecos. Jen to musim doresit, kam ty data ladovat, nejspis na NAS, kdyz to VF nevede

• Super 500 Mb/s
  • -
  • -
  • Compal CH7465 černý
  • Ostrava - Zábřeh
  • Speedtest

Tak jako jednorázově to jde, VF samozřejmě nějaká ta data má, jak jinak by mohla sledovat zneužívání služby a v případě potřeby dodat zákonem stanovená data státu. Ale programovat propojení, udržovat ta data ještě vedle atd. zase znamená nějaké ty náklady na vývoj a údržbu a podobně. A pro těch pár lidí, kteří by to občas pro zvědavost chtěli vědět se to prostě nevyplatí.

Já mám třeba cca 400-600GB přenesených dat měsíčně.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest

• Help center

@paffkoPěkné ráno, pokud vás informace k přeneseným datům zajímají, napište nám případně přes kontaktní formulář https://tam.je/forum, zjistíme vám je za zúčtovací období. Jak jsem zjistila u vývojářů, s těmito údaji v Můj Vodafone nepočítají.

• Agree 1
  • 1000 Mb/s
  • ∞ GB
  • -
  • VF Station
  • Praha

Také jsem na to u UPC občas koukal (spíš tak pro zjímavost).

Protože to Vodafone už nemá, tak si dělám statistiku na routeru (Turris, čili odrůda OpenWRT) a měsíčně mi to dělá kolem 200 GB.

• Agree 1
  • Super 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • STB Kaon K-B3000HDCO, Compal CH7465VF
  • Teplice

V 6. 6. 2023 v 6:40, Veronika - Vodafone napsal:

@paffkoPěkné ráno, pokud vás informace k přeneseným datům zajímají, napište nám případně přes kontaktní formulář https://tam.je/forum, zjistíme vám je za zúčtovací období. Jak jsem zjistila u vývojářů, s těmito údaji v Můj Vodafone nepočítají.

Děkuji, Veroniko, za info. Určitě se na kolegy obrátím. Zajímá mě to přinejmenším poslední zúčtovací období,  s ohledem na datovou optimalizaci mého datového tarifu. Jinak škoda, že je složité tento přehled o spotřebě dat nabídnout v rámci samoobsluhy.

• Internet 500
  • Jiná služba
  • TV Komfort
  • Modem Compal, CA modul
  • Praha

Telefony, počítače/notebooky apod. mají spotřebu dat evidovanou v nastavení, nicméně je jasné, že by to nebylo odpovídající resp. přesné - např. chytrá TV, Smart home apod jiné zařízení v domácnosti připojené k internetu, u těchto zařízení spotřebu dat asi nezjistíme. 

Pak by to mohl evidovat i nějaký vlastní router.  

• Agree 1
  • Premium
  • -
  • Základní, Cinema
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Praha
  • Speedtest

Statistiky dělají i všechny routery tplink, pro každé zařízení zvlášť, ale vždy po 4 GB se to vynuluje.

Asus má nejlepší řešení pro běžné uživatele - přehled dle zařízení, dle protokolu a služeb - snadno zjistí kolik spotřebujte youtube atd. Pro každé zařízení zvlášť a ještě dělá i grafy

• Agree 1
  • Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava

S tím routerem u pevného připojení je to asi jedno z nejrychlejších a nejpraktičtějších řešení. Mám zálusk na AVM router, snad tohle bude umět taky. U mobilního neomezeného datového tarifu mně to zajímá z toho důvodu, že každý řeší neomezený internet a možná by se mi víc hodil omezený s plnou rychlostí... 🙂 Každý měsíc pamatovat na resetování počitadla v mobilu mně přijde nekomfortní, nepřesné a zbytečně otravné. Takže díky všem tady za tipy!

• Internet 500
  • Jiná služba
  • TV Komfort
  • Modem Compal, CA modul
  • Praha