Daviddvbc Posted April 27 Share Posted April 27 Mně TV i net jede 🙂 2 Quote Basic 250 Mb/s - Komfort Compal CH7465VF, 1x CAM Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adolf.Shitler Posted April 27 Share Posted April 27 Pochopitelně, protože člověk znalý již dávno nepoužívá DNS od VF (UPC), ale jiné (Google apod.), takže se ho výpadek netýká :) Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Help center Ondra - Vodafone Posted April 27 Help center Share Posted April 27 Pěkný den, příčinou jsou opravdu potíže s DNS servery, takže pokud někdo využívá jiný DNS server, je pravděpodobné, že žádné potíže s připojením nezaznamená. Quote Super Fibre Premium 5G ALLinONE Set-top box Premium Pardubice Link to comment Share on other sites More sharing options...
homberg Posted April 27 Share Posted April 27 Zaznamenal....nejede portal VF (samoobsluha) https://www.lupa.cz/aktuality/vodafone-hlasi-vypadek-pevneho-internetu-i-samoobsluhy Quote Kabel 500 Mb/s - Komfort 2x CA modul, Compal black Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenda Posted April 27 Share Posted April 27 u mě cajk, DNS samozřejmě jiné Quote Kabel 1000 Mb/s - Komfort Vodafone station Kladno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tube Posted April 27 Share Posted April 27 V práci (VF bussines) problémy. Doma vše jede, DNS vlastní. I VPN mi spojilo domů a hned jsem měl z práce stabilní connect Quote Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Technikus Posted April 27 Share Posted April 27 (edited) Pokud za Vodafone routerem nemám své zařízení, lze i přesto DNS změnit, nebo to řídí Vodafone a já bych mohl jen na vlastním zařízení? Tzn. Vodafone router na switch a za to můj router, kde by šlo nastavit libovolné DNS? Aha, asi nelze viz toto téma. Pokud však má Vodafone napevnou nastaveno nějaké DNS, které ovlivňují kdejaké výpadky, není lepší jakékoliv jiné než to výchozí? Potom by bylo tedy nutné přepnout do switch a za to nějaký svůj router? Jaký by kdo doporučil router do paneláku, v okolí cca 10 wifin, v domácnosti přes wifinu jedou mobily, tablet, notebook, tiskárna, Smart Home, kabelem Vodafone TV set top box a TV Samsung. Cenově však žádný nesmysl. díky Edited April 27 by Technikus Quote Super - ALLinONE Compal CH7465 Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adolf.Shitler Posted April 27 Share Posted April 27 To v pohodě zvládne třeba Archer AX20. 1 1 Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivo2003 Posted April 27 Share Posted April 27 Když modem nebo router neumí změnit DNS, tak by mělo stačit jiné DNS nastavit na klientech. Tedy na mobilech a pc. Většinou je nutné nastavit pevnou ip místo získávat z DHCP, pak je možné jako DNS zadat vlastní. 1 Quote - - Základní Compal CH7465, Set-top box Premium Opava Link to comment Share on other sites More sharing options...
Technikus Posted April 28 Share Posted April 28 (edited) @Adolf.Shitler díky za tip, nevypadá špatně. A když bych ho tedy koupil, z routeru Vodafone se udělá switch a za to se připojí koupený router. LAN od Vodafone set top boxu i od TV Samsung (Smart TV) zapojím do routeru, nic z toho už do switche? Není zde na fóru /stránkách Vodafone případně schéma zapojení vlastního routeru za Vodafone routerem (v tu chvíli switchem), když má zákazník i Vodafone TV? Díky Edited April 28 by Technikus Quote Super - ALLinONE Compal CH7465 Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts