Přejít na obsah

nová služba RexTV


Pavel m

Doporučené příspěvky

V horizontu dvou týdnů by měla začít fungovat v České republice nová služba RexTV, která nabídne možnost sledování televizního vysílání na mobilních zařízeních (telefonech a tabletech) bez toho, aniž by byl zájemce nucen zároveň být klientem některého z kabelových, IPTV nebo satelitních operátorů. V případě, že by některý z providerů o tento projekt projevil zájem, provozovatel služby, kterým je společnost Smart Fun, se této možnosti taktéž nebude vyhýbat. Firma počítá, že tento produkt nabídne i prostřednictvím set-top-boxů nebo aplikací ve stolních počítačích, případně noteboocích.

Programy bude teoreticky možné streamovat jak ve standardním, tak i vysokém rozlišení, firma dá ale prozatím přednost pouze první možnosti, a to právě kvůli mobilním zařízením. Datový tok ve standardní kvalitě však bude pro tyto velikosti displejů dostatečný. K dispozici by mělo být v první fázi okolo třiceti stanic, které budou kvůli přehlednosti a snazšímu nalezení děleny do tematických kategorií. Každý kanál bude mít k dispozici elektronického programového průvodce (EPG), který je součástí běžných set-top-boxů, a služba má disponovat i třicetihodinovým archivem (včetně timeshiftu).

 

 

http://www.rextv.eu/

  • Premium
  • -
  • -, Základní, Family, Sport, Cinema
  • Vodafone Station WiFi 6, CA modul
  • -Most
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je třeba se na to dívat i z druhé strany. Pokud si platím připojení k Internetu (a je jedno jestli pevnou linkou nebo mobilní), chci se dívat na streamované video z nějakého serveru (v tomto případě RexTV) a můj poskytovatel internetu mi to znemožní (ať už zablokováním toho serveru nebo takovým nastavením, že video je nekoukatelné, i když by podle kapacity mnou placené linky mělo jet), tak je to na žalobu nebo minimálně na odchod od takového providera. Protože já si platím za připojení k Internetu takovému jaký je a ne k vybraným serverům, které mně provider blahosklonně dovolí sledovat.

 

Těžko říct, jak se jim bude dařit, protože když jsem doma, nebo i ve městě tak to postrádá smysl. Ideální je to na shlédnutí sportovního matche, když jsem mimo města, ale na to jim tam chybí právě ty sportovní kanály a taky ceny za použitelné mobilní připojení a mobilní FUP, v této republice, takovéto službě moc nepřeje. Záleží ale taky na tom, co za to budou chtít. Pokud bych musel platit měsíční předplatné na všechny kanály, tak je to dle mého špatný nápad. Toto by našlo zákazníky mezi lidmi, kteří se chtějí podívat na svůj oblíbený pořad, když jsou mimo domov a nemají přístup ke svým kanálům. Takže ideální by bylo platit např. za 1 den, víkend, 5 dní, 7 dní atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Platíš si připojení k netu, ale žádnej ISP ti negarantuje, že budou fungovat služby třetích stran. Takže s žalobou bys imho asi neuspěl. A změna ISP je samozřejmě možná, ale jde o to, jestli si pomůžeš, protože kukaček se bude chtít zbavit každej ISP, tj. nemusí to fungovat ani po přechodu ke konkurenci. A v případě mobilního připojení přes datový tarify je to jasný úplně, ty nejvýš pár gigový FUPy jsou pro TV úplně nepoužitelný, to vysosneš za půl dne a pak do konce měsíce utrum.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...