Přejít na obsah

HD DVR Mediabox


Jirka007

Doporučené příspěvky

Návštěvník palox

Ahoj,taky už mám dost toho Kaonu,kterej blbne čím dál víc,tak se chci zeptat jak je to s výměnou za DVR Mediabox ,jen zavolám na zákaznickou linku a oni mi ho vymění? Bude se dělat nová smlouva,když pronájem Kaonu je tuším 100,- a Mediabox 190,- ? Mám vybrečenou docela dobrou smlouvu a nerad by jsem o ni přišel :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník hujer

Nová smlouva asi bude potřeba, na 99%. Taky jsem se trochu divil.

Ideální je to "sehrát" na reklamaci stávajícího boxu jako "...nefunguje, chci jiný." Oni stejně nemají takže budou nabízet cihlu.

A pak tedy deklarovat "...ji nepotřebuji, ale když jiná volba není, tak jak to bude s cenou, jsem slyšel že za cihlu chcete 190. Ale já platím teď jen 100. Co s tím?"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník sirbobo

Mně napsali toto:

Bohužel již HD PVR box nemáme pro servis či nové objednávky, takže jste se díval správně na Horizon DVR mediabox. Tento typ boxu se připojuje pouze do zdířky DATA (internet). Pokud máte kabel, který je datový, můžete si ho tam nechat, nebo Vám technik dá nový koaxiální datový kabel na připojení boxu. Instalaci boxu provádí zcela zdarma přímo technik. Technik by si odvezl jak HD PVR tak modem. Odevzdává se celé zařízení, to znamená i karta, která je v HD PVR vložená, ovladač.

Díky tomuto zařízení se přechází na nové věrnostní portfolio Horizon, kde se Vám restartujte věrnostní období na nových 12 měsíců.

Internet s megarychlostí 200 Mb/s a televize s obrovským počtem až 100 programů

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník sirbobo

Ještě dotaz:

Jak se pozná datový kabel?

Před lety, když jsem dostával HD DVR Kaon mně UPC dalo kabel menšího průměru.

Časem naskakovalo rušení, tak jsem si pořídil silný kabel s trojitým měděným stíněním. Kabel má na koncích vedle konektorů pásky zelené bužírky.

Rušení zmizelo a neobjevovalo se.

Průměr je jako kabel vedoucí do modemu Cisco.

Je tedy ten nový do HD DVR Kaon datový? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To s tím "datovým" kabelem není tak úplně pravda. Datový kabel je prakticky každá kabel schopen nést informace.

V tomto případě myslí koaxiální kabel, který je zapojen do zásuvky UPC do zdířky DATA a je opatřen šroubovacím F konektorem (tedy ten co je mezi zásuvkou a modemem). Horizon HD DVR má ale vstup na koncovku IEC, takže je buď nutné na stávající kabel našroubovat redukci a nebo jeden konektor vyměnit.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak programy mám seřazeny podle nového schématu, problém s prvním kanálem, jak tu někdo psal nemám. Dokonce jsem si všiml, že mi již dobře funguje rychlé přetáčení, jak nahraných pořadů, tak ve vysílání zpětně. Žádné škubání a přeskakování- až zastavení, nyní podle zvolené rychlosti vše OK.

  • Kabel 300 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Premium VTV Box
  • Pardubice
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někteří lidé si zde zřejmě pletou vlákno a píšou o úplně jiných verzích než o HD DVR Madiaboxu nebo tady někdo záměrně dezinformuje o tom jak je to skvělé. Zde by se měl probírat HD DVR Madiabox viz obrázek.

 

5704e6204df4ef1ce5b6a64dca9852bde0b359d9.png

 

Jen tak pro zajímavost uvedu pár stále přetrvávajících nedostatků v HD DVR Mediaboxu (tj. oné cihle) reklamovaných a dodnes neodstraněných. Není to zdaleka všechno, ale i tak je toho celkem dost a některé záležitosti považuji za dost omezující a nepříjemné. Na mém HD DVR Mediaboxu dodnes žádná aktualizace neproběhla a pokud ano není to vůbec znát jelikož všechny níže zmíněné a již dříve mnou přímo u UPC reklamované neduhy stále přetrvávají.

 

1) Zasekáváni nahraných HD pořadů v HD DVR Mediaboxu při přehrávání dopředu na čtvrtý či pátý stupeň rychlosti se obraz běžně prakticky úplně zastaví a po zastavení rychlého přehrávání se rozběhne až za několik cca 5 vteřin. Zkoušel jsem to před malou chvílí a pořád se to seká.

 

2) V HD DVR Mediaboxu zatím stále existuje pouze jediný seznam oblíbených kanálů a navíc v něm nelze seřadit kanály dle svého a k dovršení všeho ten seznam oblíbených vůbec není respektován tzv. průvodcem tj. ona tabulka s kanály co používám nejčastěji pro programování nahrávání, ve které jsou vždy zobrazeny jen všechny kanály najednou bez možnosti, aby byly zobrazeny pouze oblíbené. Díky tomu je programování nahrávání pro mne opravdu utrpením, protože kanálů je mnoho a člověk musí spoustu přeskakovat, aby si prošel a naprogramoval nahrávání jen pro ty své oblíbené, které bohužel průvodce nerespektuje. U staršího firmware ve starém PVRku bylo několik oblíbených seznamů s libovolným řazením a průvodce tam respektoval aktuálně zvolený seznam oblíbených tj. zobrazoval v tabulce jen ty kanály uvedené v aktuálně zvoleném seznamu oblíbených. Dost jsem to používal a chybí mi to. Pokaždé když nyní programují mi to trvá mnohem déle a proklínám při tom tvůrce nového firmware. A to nemluvě o zbytečném potvrzování zda chci to či ono opravdu nahrát atd. Dříve šlo nahrávání v průvodci zapnout/vypnout na jediný stisk tlačítka na ovladači bez zbytečného potvrzování a fungovalo to. V novém firmware se nepoučili prakticky z ničeho co bylo dobré v tom starém.

 

3) Některé nahrané pořady v HD DVR Mediaboxu stále nelze přehrát. Nahrajete si třeba nějaký díl "Intim s Heidi Janků", ale už si ho nepřehrajete. Už jsem psal na UPC zda si uvědomují, že mi tím znemožňují využívat část služby, za kterou si u nich platím. Bohužel dodnes tuto chybu neopravili.

 

4) V HD DVR Mediaboxu nelze nahrávat více úryvků z jednoho pořadu. Pokud si nahrajete jeden úryvek třeba z nějakého sportovního zápasu nebo klidně třeba ze zpravodajství apod. již nelze z téhož pořadu nahrát další úryvek dokud se ten první nahraný nesmaže. Starý firmware ve starém PVRku umožňoval nahrát si v podstatě libovolný počet úryvků. Dost jsem to používal a chybí mi to.

 

5) U nahraného úryvku pořadu v HD DVR Mediaboxu se zobrazuje nesprávná nahraná délka pořadu. Nahrajete si třeba 5 minut z nějakého pořadu, ale v seznamu nahrávek se pro tu nahrávku pak do budoucna už trvale zobrazuje jen plná délka jako byste si nahráli celý pořad. Nahrávka samozřejmě při přehrávání končí třeba po těch 5-ti minutách co jste si nahráli a dál už nepokračuje, ale jinak než tím, že to při přehrávání skončí dříve než je zobrazovaná délka nahrávky to nejde z informací k nahrávce nijak poznat. Takže po čase už nemáte přehled kolik jste si toho či onoho pořadu v reálu nahráli. Starý firmware ve starém PVRku zobrazoval správnou délku nahraných úryvků.

 

6) Nahrané pořady v HD DVR Mediaboxu mají pouze jedno umístění, ve kterém nelze vytvářet vlastní složky, do kterých byste si nahrané pořady přesouvali a o tom, že nahrávku nelze přejmenovat ani nemluvě. Starý firmware ve starém PVRku umožňoval vytvořit si svoje vlastní složky a do nich přesouvat nahrané pořady a dokonce bylo možné si nahrané pořady přejmenovat. Dost jsem to používal a chybí mi to.

 

6) V nahraném pořadu v HD DVR Mediaboxu nejsou podporovány žádné tzv. záložky, mezi kterými by šlo celkem rychle přeskakovat tak jako tomu bylo u staršího firmware ve starém PVRku. Dost jsem to používal a chybí mi to.

 

 

Dle mých zkušenosti byl starý Kaon PVR pořád lepší než je tato nová cihla HD DVR Mediaboxu. Kaon PVR mi vždy fungoval cca jeden až dva roky bez problému a pak během krátké doby chcípnul respektive obvykle přestal nahrávat , ale to nevadilo, protože brzy po reklamaci přijel technik a vyměnil za repasovaný kus a zas mi fungoval v pohodě další minimálně rok a nebo dva. Dřívější firmware v Kaonu mělo spoustu dobrých funkcí, na které jsem si zvykl a o kterých si bohužel v téhle nové cihle mohu nechat akorát tak zdát. Dle mého názoru byl idiot ten kdo schválil přechod na úplně nový firmware aniž by bylo zachováno to dobré z toho starého. Dost mě to štve a pokud se to do konce roku nezmění tak odejdu k jinému poskytovateli jak už jsem zmínil dříve v tomto tématu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Reklamoval jsem to u UPC a i oni to uznali jako chyby a nedostatky firmware. Pokud to někdo považuje za výhody tak musí být duševně postižený jedinec a měl by se co nejdříve začít léčit. :salut:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...