Jump to content

Prosim o radu s ladenim na TV LG

Recommended Posts

Guest k.i.l.l.e.r

Zdravim.. Televize LG 42LW5500, stejný problém. Mám CA modul od UPC, frekvence 163500 kHz, Symbol rychlost (kS/s) 5000, Modulace 64QAM. Indikátor síly signálu zobrazuje 90-98%, ale kvalita doslova z vteriny na vterinu kolísá od 0% do 25%, tedy kánál Prima Cool, Nova Cinema, a další jsou nekoukatelné. Na jiné TV to funguje normálně, problém tedy může být jen v LG televizi. Psal jsem i na ten email LGEservisni@gmail.com , ale nemyslím si, že to je někdo od LG, že by LG využívalo gmail? Zkoušel jsem do TV dát nejnovější software, beze změny. Vyřešil jste to už někdo?

Ono je u tohohle muxu vyhodou, ze vsechny kanaly v nem vysilaji i v analogu. Nevim jak je na tom LG, ale Samsung umoznuje prepinat mezi DVB a analogem, takze kdyz nejde digitalni program, muzete prepnout na analog. Obraz je sice o neco horsi, ale neni to tak hrozne. Takze zkuste tenhle postup, jak jsem koukal, vase tv by anologovy tuner mela mit...

• 300 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Modem Compal, HD Mediabox, CA modul
  • Mladá Boleslav
Guest mrapa

Po kontaktování UPC zákaznického centra a emailu na "lgeservisni@gmail.com" odkud mi žádná odezva a ani řešení nepřišlo jsem se odhodlal k "nouzovému" kroku.

Mám LG 55LW5500 (firm.0.5.11.08) a kromě problému na frekvenci 163,5 mi i na frekvenci 170,5 občas programy "zakostičkovaly" a nebylo to úplně ono. Jelikož jsem měl sílu signálu kolem 5% tak jsem posílil signál zesilovačem SCHWAIGER BN4212 (http://www.astrasat.cz/41_70-Zesilovce- ... -4212.html) a nejen, že jsem se na frekvenci 170,5 dostal na 60% ale i na frekvenci 163,5 mám nyní sílu signálu 50% a kvalita kolísá mezi 35-55% nevypadává obraz nekostičkuje, prostě to běží v pohodě (Nova Cinema, Prima Cool, Óčko atd.).

Tudíž opravdu nevím co si mám myslet o vyjádření technika UPC, že signál je v pořádku a problém je v LG. Nejsem elektromechanik, o rušení frekvencí toho mnoho nevím, ale zesilovač ty frekvence myslím neodrušil :)

Snad to někomu pomůže, pokud ano tak sem napište reakce.

Pokud pomohl zesilovac, tak by to jen mohlo potvrzovat domenku, ze se jedna o ruseni,

pokud signal na zasuvce UPC nema dostatecnou intenzitu (i kdyz je treba v norme), pak je mnohem jedoduzsi ho zarusit nejakym silnejsim signalem.

Jak velke zesileni si na tom zesilovaci nastavil ?

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Já mám na tom muxu sílu signálu 95-100%, takže se obávám, že mně ani zesilovač nepomůže. Navíc když tu byl technik, zkusil pro vyzkoušení zesílit signál přímo on v rozvodné skříni (dočasně prý stáhl signál i od jiných účastníků) a nepomohlo to...

• Super
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465, CA modul
  • Zlín
Guest mrapa
Pokud pomohl zesilovac, tak by to jen mohlo potvrzovat domenku, ze se jedna o ruseni,

pokud signal na zasuvce UPC nema dostatecnou intenzitu (i kdyz je treba v norme), pak je mnohem jedoduzsi ho zarusit nejakym silnejsim signalem.

Jak velke zesileni si na tom zesilovaci nastavil ?

Nastavil jsem ho "na plno" takze cca. 20dB

Na ostatních muxech mám nyní sílu signálu kolem 95%, takže se to "nepřebudilo".

O rušení nic nevím, ale z logiky věci máš pravdu, že pokud mám silnější signál "přetluču" rušivé elementy ;)