Přejít na obsah

Záznam v digitálu


Návštěvník Jork

Doporučené příspěvky

Když trošku počítám, tak záruka u Moravia Net je dva roky. Pokud rozpočtu 6600 po 150 kačkách, tak to vychází přes 3,5 roku. Po celou tu dobu mám "záruku" na výměnu přístroje pokud se poškodí, neboť je majetkem UPC. A 3,5 roku to je akorát tak ta doba, kdy se budem muset poohlížet po jiných mašinách, neb bude přicházet formát MPEG-4. Takže ono je to prašť jako uhoď................

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No určitě lze, propojíš to normálně SCARTEM. Pokud budeš chtít nahrávat na DVD rekordér, tak to budeš muset dělat stejně tak jako doposud, ale už budeš moci sledovat na STB jiný program.Nebo to uložíš na disk STB a pak si to budeš muset pustit a znovu nahrát na DVD.

Sledovat na STB jiny kanal nez ktery se nahrava na DVD recorder asi nepujde, i kdyz ma 2 tunery, tak ten druhy je urcen pro nahravani na zabudivany HDD a nema vystup ven.

Jeste je tu moznost vytahnout video z STB pres USB do PC a pak si ho upravit a vypalit na DVD.

 

Dovolim si trochu oponovat vetou ze znameho ceskeho filmu - "CHODI TO DOBRE, ALE NESEJE". Jde o to, ze vytazeni videa do PC sice mozne je, ale ma nekolik velkych ALE, napr. DVR podporuje USB 1.1, tzn. ze pretahovani trva neskutecne dlouho(ani jsem radeji nezkousel cely film), ale hlavne je to k nicemu. Vytahnete totiz soubor s priponou HAV, ktery se sice po urcitem patrani da na inetu zjistit a i sehnat nejaky ten soft, ktery by ho mel zpracovat. JENZE! Jeden ze softu je urcen na primou konverzi do DVD, ale ten zmineny soubor nepovazuje za ten spravny HAV a tudiz vas s nim vykopne a neudela nic. Tak jsem se pokusil o demux videa a audia, coz se sice "nejak" povedlo, ale video je dost poskozene(audio je ok). Takze zatim jsem bezuspesny a dle blizkych informaci z UPC nadale budu, neb je toto chovani souboru pry umyslne - autorska prava, atd. Mel by jit bezproblemovy record scartem do videa(VHS), coz jsem nezkousel, nebot je to pro mne bezpredmetne. Pokud se tedy nenajdou chytre hlavy, ktere nejak "hacknou" tento problem, tak je DVR opravdu jen k divani. Abych nebyl jen negativni, tak presun mp3 a foto smerem DO DVR funguje bez problemu a nasledne prehravani a zobrazeni fotek take. Kdyz se tedy vratim k te vete z uvodu, tak to zatim mame zapatlane tou barvou(takze to neseje), ale snad nekdo najde zpusob jak na to - verim nasim ceskym "stouralum".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nad tim "poskozenym" videem jsem taky badal ,ale zatim bezvysledne,

jedno zajimave forum o Handanech je zde, bohuzel ale ve finstine, takze se tam na to zkusim poptat (anglicky umi kazdej fin) , az me bude potvrzena registrace.

http://www.dvdplaza.fi/forums/forumdisplay.php?f=160

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nad tim "poskozenym" videem jsem taky badal ,ale zatim bezvysledne,

jedno zajimave forum o Handanech je zde, bohuzel ale ve finstine, takze se tam na to zkusim poptat (anglicky umi kazdej fin) , az me bude potvrzena registrace.

http://www.dvdplaza.fi/forums/forumdisplay.php?f=160

 

Tak jsem cetl tve otazky na tom foru a jsem zvedav jestli nekdo odpovi a kdyz ano, tak jestli to k necemu pomuze. Mam to v oblibenych - budu prubezne sledovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jm252485

Pár poznámek k DVR Handan a zaznamenému streamu:

1. Přenos do PC je prodle specifikace USB 1.1, což znamená, že jde o velmi pomalý přenos. Ozkoušeno: 2 minuty záznamu (cca 65 MB) se přenášelo přes 3 minuty. Takže dvouhodinový film budete ládovat tři hodiny.

2. Zpracování v PC. Stream není poškozen, ale zakódován a standardní postupy skutečně selhávají

3. řešení se nabízí samo. Pokud je k dipozici TV karta, tak přes kompozitní vstup nagrabovat do PC (trváme-li na přenosu do PC).

Jiná možnost je využití dvd rekorderu - na jeho vstup přivést výstup z DVR (ale ten SCART, co je určen pro TV - má RGB a WSS signál, ten druhý SCART, pro VCR, má jenom kompozit) a nahrát na DVD zde (nebo na DVD RAM a odtud do PC). Při použití RGB by měla být ztráta kvality mnimální. Je pravda, že se bude podruhé komprimovat/enkódovat, ale jinak to asi nejde. Navíc lze zvolit jinou metodu komprese, než je v DVR.

4. Logická otázka je, pro nenahrávat přímo na DVD rekordéru. Zkoušel jsem s původním STB a je to o pohodlí. Jednak lze nahrávat jenom to, co je naladěno, dále musíte naprgramovat dva přístroje a modlit se, aby nikdo v průběhu nahrávání na STB nic nezkoušel. Mezikrok s nahráváním na DVR je fakt o pohodlí a komfortu.

5. Zatím jsem nepřišel na možnost pořádné editace (vystříhání reklam) v DVR. POstup dle návodu, kdy střhové body určuji "za letu", nikoliv v pauze a krokováním, mi připadá jako z jiného světa.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jm252485: Uz jsi zkousel ten programek HandanConv, ktery je konecne ke stazeni na tom finskem foru ?

Pri pokusu o prevod do mpeg formatu me vyhodi chybu, na TS format jde, ale to je nahouby.

 

Ja nechapu jednu vec, kdyz jsem mel doma starsi typ DVR PCX5000, tak tam videa do mpeg prevest sla (coz dokazuje video z UPC informuje) ale asi ve 30% pripadu to zkoncilo na chybe jako u DVR CV-6000, tady se me to zatim bezchybne prevest nepodarilo.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jm252485

Tak tedď jsem se vrátil z práce, našel vzkaz od finských soudruhů, stahnul program a .... nic. Stejně na draka, jako s ProjectX. Vyzkoušej ho - Fin má pravdu, ProjectX dá stejný výsledek. Problém bude asi jinde - možná ve kvalitě zdroie. DVR nahraje totiž čistý stream, jak je vysílán, bez úprav (na rozdíl od DVD rekorderu, který reenkoduje), ale ve vlastním formátu. No a tady je možná zrada - něco tam chybí, co si "umí" Handan buďto dopočítat nebo to nepotřebuje, ale PC - resp. striktní protokol pro DVD ano. Věnuj pozornost v ProjectuX záložce SPECIAL a zkus volbu "Finepass" - s ní jsem měl relatiovně nejlepší výsledek.

Další věc - DVR ukazuje kvalitu okolo 98%. U streamu z DVB-T je to málo - vede to k výraznému počtu "continuity-error". Tohle je sice kabelový stream, nikoliv DVB-T, ale .. kdo ví. kdyby byla kvalita 100%

V každém případě - cesta přes ládování do PC je neperspektivní, hlavně kvůli USB 1.1 - viz minulý příspěvek. Já mám doma ještě Panasonic EX77 (DVD rekordér s HD a DVB-T), takže budu editovat i nahrávat pře něj a tady budu asi jenom experimentovat.

Zkuste někdo popřemýšlet, naco je v Handanu slot PCMCIA (pod CONAX kartou) - dělají se přece harddisky PCMCIA, Kdyby se dalo přenášet tudy, třeba by to bylo jiné kafe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkousel jsi program, PVAStrumento ?

On sice format HAV nesezere, ale pokud se v HandanConv prevedo do TS, tak uz ho PVAStrumento prekousne.

Ja jsem si si tim moc nehral, protoze me to zajima spis jen teoreticky nez prakticke vyuziti.

 

Oba zminene programy jsou ke stazeni zde, aby jste je nemusely hledat :

http://www.upczone.cz/download/pvas21017.zip

http://www.upczone.cz/download/HandanConv.zip

 

a jeste ProjectX:

http://www.upczone.cz/download/ProjectX_0.90.4.zip

 

A to ze by mohl byt problem ve kvalite zdroje neni podle me uplne vyloucene.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...