Přejít na obsah

Technikus

Uživatel
  • Příspěvky

    601
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    14

Vše od uživatele Technikus

  1. https://www.mediaguru.cz/clanky/2024/04/vodafone-vlozi-stamiliony-do-ict-rozsiri-i-5g-pokryti/ https://www.lupa.cz/aktuality/cesky-vodafone-za-stovky-milionu-chysta-prechod-na-plnohodnotne-nove-jadro-mobilni-site-5g/ https://www.lupa.cz/aktuality/vodafone-v-cesku-rozsiri-it-byznys-a-managed-sluzby-investuje-750-milionu/ Nejpoužívanější mobilními telefony v síti operátora Vodafone jsou značky Apple. Jedná se konkrétně o iPhone 11 a iPhone 13. Aktivní jsou ale také stále starší modely. Jedná se například o kdysi velmi populární Siemens C35i, kterých je v tuto chvíli stále 120 kusů. Vůbec nejstarším mobilním telefonem aktivním v této síti je podle Buly Ericsson A1018s z roku 1999.
  2. Máme tu další zkušenost od @Ohambíviz tento příspěvek v jiném tématu Škoda že nevíme, kolik za to bylo placeno do teď, kolik bylo nabídnuto dle faktury a kolik byla finální částka po konzultaci zřejmě s retenčním.
  3. Technikus

    Cisco DOCSIS modem

    Vždyť si můžeš koupit vlastní modem, jen musí vyhovovat Vodafone tech. specifikacím. Na druhou stranu je služba od Vodafone garantovaná s nějakým HW, tak si nelze vymýšlet kdejaké jiné postupy a výjimky. Eventuálně pokud se něco nelíbí, poskytovatelů je dneska mraky.
  4. ... i kdyby byl Komplet zadarmo, tak po převodu na novou TV nabídku by to byl cenový skok nahoru o několik stokorun 🤪
  5. Technikus

    Cisco DOCSIS modem

    Ta Nokia se ještě stále připojí na signál a lze z ní psát SMS i volat? Nebylo něco s těmi pásmy 900/1800 MHz?
  6. Vážený zákazníku, seznamte se prosím s následujícími změnami, které se týkají vaší předplacené karty podle jejího aktuálního nastavení. Od 23. 5. 2024 upravujeme cenu volání u předplaceného tarifu Karta pro partu, a to z 3,50 Kč/min. na 4,50 Kč/min. Chcete-li volat za výhodnější ceny, podívejte se na naši nabídku Balíčků ke kartě. Dále v průběhu července 2024 (pravděpodobně od 24. 7. 2024): • Zkracujeme dobu platnosti kreditu a lhůtu pro dobití dle Podmínek pro poskytování předplacených služeb. Nově bude platnost kreditu 7 měsíců od posledního dobití nebo od aktivace SIM karty. Každým dobitím se platnost prodlužuje o dalších 7 měsíců. Pokud si během 3 měsíců od vypršení platnosti kreditu znovu dobijete, propadlý kredit vám vrátíme. Po 10 měsících bez dobití kreditu bude vaše telefonní číslo zrušeno. Změna se týká všech dobití po uvedeném datu. Pokud si však vaši předplacenou kartu pravidelně dobíjíte, změna vás neovlivní. • Upravujeme a sjednocujeme odměny za dobití v rámci programu Vodafone odměny. Členové programu Vodafone odměny nově získají 20 % Extra kreditu s platností 7 dní pouze za dobití prostřednictvím webové samoobsluhy nebo mobilní aplikace Můj Vodafone, pomocí služby Chytré dobíjení anebo v našich značkových prodejnách. • V souvislosti s úpravou programu Vodafone odměny upravujeme i Podmínky služby Chytré dobíjení. Odměnu v podobě 20 % Extra kreditu s platností 7 dní za každé dobití prostřednictvím služby Chytré dobíjení získají pouze členové programu Vodafone odměny. • Konkrétní datum změn bude upřesněno na stránkách vodafone.cz/podminky nejpozději měsíc předem. Pokud s výše uvedenými úpravami nesouhlasíte, svou kartu můžete do data účinnosti změny bez jakékoliv sankce zrušit. Uschovejte si tento dokument pro své osobní účely. Váš Vodafone https://www.vodafone.cz/_sys_/FileStorage/download/3/2551/pdf_kpp.pdf pdf_kpp.pdf
  7. Vodafone přidal 15.4.2024 mezi chytré hodinky podporující naklonované číslo na eSIM další model. Jedná se o loni uvedené chytré hodinky Xiaomi Watch 2 Pro LTE na platformě Wear OS. Služba umožňující využívat stejné telefonní číslo jako na telefonu také pro hodinky, a tím pádem je používat k volání a datování mimo dosah telefonu, má název OneNumber. Vodafone si za ni účtuje měsíční paušál 99 Kč, do konce dubna ale platí zvýhodnění na tři měsíce zdarma. více tady
  8. Tak už jsem se koukal sem a sem. Avšak chápu to správně, že při eventuálním zrušení TV , když nemám žádný mobilní tarif by pevný internet cenově poskočil nahoru - přišel bych o slevu za více služeb apod.? Pak je ještě varianta eventuálně přejít z Komplet/ALLinONE a mít k Vodafone internetu jen základní TV za 150 Kč. Stejně zjišťuji, že mnoho programů mám jen do počtu. Eventuálně Voyo nebo HBO (programy či HBO Max) si lze platit i samostatně.
  9. Jakože +200 Kč za stejnou programovou nabídku jen pod novým názvem? No tak to skutečně ne, díky.
  10. @petr-000Já jsem taky obyčejný zákazník exUPC a aktuálně Vodafone. Pomalu či rychle je asi jedno, já na nic nespěchám. Vlastně ta změna není ani z mé strany, ale poskytovatel něco mění a na něco jiného přechází. Někde na nějaké z předchozích stran se psalo, že TV Komplet, který mě zajímá, protože ho mám, se bude převádět až v poslední fázi. Začali převodem nižších tarifů. Otázkou však je, jestli ten srpnový termín platí pro všechny převody starých služeb na nové (TV, hlasové služby, internet), nebo jde každá služba samostatně i s odlišnou dobou, do kdy musí být převod na nové aktuální tarify hotový.
  11. Jo, tak s 11 Kč bych taky souhlasil. Ale když to tady vidím, jak ty převody fungují, resp. že to co měl zákazník tak o to přijde (kdejaké vyjednané slevy) a dostane po změně plnou částku, tak... O cokoliv musí zákazník zase eventuálně bojovat s retenčním...
  12. A u tebe ten ZAME převod z TV Komplet na ALLinONE vyšel na +11 Kč? A ten ZAME je doživotní, i když tam už nepracuješ?
  13. Proč myslíš? V dnešní době, kdy kde kdo sleduje kde co z mobilu, tabletu, notebooku apod. a není nutno sedět doma před televizí?
  14. Kabelová TV ne, ale co internetová? Za 320 Kč měsíčně by se snad mělo dát užívat TV Základní nabídka bez dalších služeb + eventuálně k tomu další balíčky (+150/+199/+220/+620 Kč). K tomu by snad měl stačit jakýkoliv internet a ty bys mohl sledovat na zařízeních mimo A a F z tohoto odkazu. Kdybys měl mobilní tarif, šlo by za 150 Kč + eventuálně balíčky.
  15. @SparrowNeomlouvej se. To bylo jistě na @petr-000 Tak ono se není čeho bát. Hovorem nic člověk nezkazí. Maximálně si potvrdíme, že už nelze získat takovou slevu a nedostaneme se na ceny, které bychom byli ochotni platit. Což si i myslím, že před covidem a možná že ještě za exUPC byly retenční ceny jak z jiného světa. Dnes se už zřejmě na takové částky a slevy dostat nedá. Pak je otázkou, jaké jsou možnosti. Nicméně ohledně internetu, televize nebo tarifu je dnes nemalá konkurence a není problém mít každé klidně i u jiné společnosti. Začátek by nebyl možná nejpříjemnější, ale co by člověk pro vidinu ušetřených peněz neudělal. např. Leckdy se vyplatí koupit auto i z druhého konce republiky... @kautskymTak potom při převodu z TV Komplet na ALLinONE čekám skutečně symbolické zdražení, resp. aktualizaci částky (inflace apod.). No uvidíme, až na nás dojde, nicméně z toho, co tu už padlo je bohužel možné úplně cokoliv.
  16. @kautskymPokud jsem něco nepřehlédl, řekl bych, že jde o 1:1 totožné TV programy od 1 do 205. Některá čísla jsou přeskočená (v obou PDF), některá pořadová čísla jsou dokonce dvakrát (např. 44). Avšak řekl bych, že jde o totozné programy v obou PDF souborech. Jen je v každém jiný název balíčků a v každém je daný program eventuálně v jiném balíčku. V čem je teda rozdíl? Viz 145+ vs 150+ programů a ceny? Trošku jsem čekal, že do TV Komplet už třeba nejsou přidávány nějaké z posledních nově přidaných TV kanálů apod., ale ta PDF to nepotvrzují. Jsou-li tedy správně a a aktuální. @SparrowV příštím týdnu bych být tebou hned kontaktoval Vodafone a nechal si vše vysvětit. Co jsi měl a co ti nově nabízí a za kolik. Jinak mlčení je souhlas s podmínkami uvedenými ve vyúčtování.
  17. Je tu někdo, kdo má ALLinONE za nižší než ceníkovou cenu?
  18. U toho Klasiku je to na oko patrné, ze 60+ programů na 100+ programů, ale taky z 80 Kč na 150 Kč. Ale když vidím ten TV Komplet 145+ a ALLinONE 150+, to si mám připlatit za kolik programů navíc? Za 5? Víc, míň? 🤔 Voyo, HBO, Videotéka je v obojí variantách.
  19. Dobře, a co je přesně ono "trošku dražší"? Pokud se podívám na TV Klasik a sem, kde je Vodafone základní nabídka, tak... TV Klasik dle ceníku stál 80 Kč* / 229 Kč**. Vodafone TV základní nabídka stojí 150 Kč* / 320 Kč**. Pokud porovnám ty první ceny od každého, je to 80 vs 150 Kč, tedy bez 10ti koruny 100% nárust ceny. Ano chápu, je to z Klasiku 60+ programů na 100+ programů, ale co když tohle zákazník neocení, nechce apod.? Je někde k dispozici kompletní PDF, které porovnává starší programové nabídky a aktuální? Chtěl bych porovnat, jaký je rozdíl v programové nabídce mezi TV Komplet a ALLinONE a nechci srovnávat několik pdf či stránek s programovou nabídkou. Na tom prvním odkazu u TV Komplet se píše 145+ programů, na druhém odkaze pro ALLinONE se uvádí 150+ programů. Cenově TV Komplet 531 Kč* / 829 Kč** vs aktuální nabídka 770 Kč* / 940 Kč** (150+620* / 320+620**). To máme 531 Kč* > 770 Kč* nebo 829 Kč** > 940 Kč**, tedy navýšení v 1. případě o 239 Kč a ve druhém "jen" o 111 Kč. A to ještě nemluvím o tom, co se píše na předchozích stranách a příspěvcích. Pokud měl někdo historicky retenční cenu za zlomek ceny a teď mu byla cena i nabídka aktualizována na ceníkové ceny a má platit z 57 Kč 301 Kč? ========================== * s internetem či mobilním tarifem ** platí pro nové zákazníky Vodafonu
  20. Asi takhle. Diskutovat zde o tom můžeme sebevíc, stejně si však každý musí individuálně řešit svoji smlouvu a částku, kterou za danou službu je ochoten platit. Buď se s Vodafone dohodne a nebo ne. Možná by do zdejší diskuze pomohla i zkušenost těch prvních z vás, co už mají možnost přechodu a pokud jim nabídnutá nabídka nevyhovuje, jak se eventuálně s Vodafone domluvili. A zda je vůbec nějaká možnost domluvy, nebo ne.
  21. Měl bys být obchoďák. Ale já na plnou částku určitě nekývnu. Tak až to nastane i u mé smlouvy, snad se domluvíme. V Praze na sídlišti je konkurence velká ať už ohledně internetu, nebo TV. TV poskytovatelů je snad ke 30ti možnostem. Ve výsledku to Voyo nebo HBO Max není pro mě podmínkou. Mám retenční i elektřinu a kdo ví co ještě dalšího.
  22. Když ty převody mají pro klienty tak nepříjemné dopady, jak tohle asi dopadne? Co vím už teď je, že z aktuálního TV Komplet nebudu chtít platit 150 + 620 = 770 Kč.
  23. Mají to nějaké zmatené, ne? Bych čekal, že ta stránka je připravena na převod služeb a ukáže používané služby do teď a co nová alternativa se zachováním skladby programů či balíčků. Za kolik vidím, ale nějak zapomněli na ty balíčky? Nově by tedy mělo být z TV Klasik + Darvin + Sport za 57 Kč měsíčně Vodafone TV + Sport, 151 + 150 = 301 Kč? Nebo kam se jim vytratil Sport? Darvin chápu, jak jste psali, že už je součástí základní programové nabídky. Nicméně je vůbec možné z 57 Kč přejít na 301 Kč? To je jak kdybych dal auto do servisu s odhadovanou částkou 5 tisíc, ale výsledná částka by byla 30. Proč je vůbec ta základní programová nabídka nabízena za 151 Kč, když oficiální stránky mají uvedeno 150 Kč?
  24. No tak to je sakra skokové zdražení. Vůbec tam ani nevidím, co vlastně dostaneš? Základní nabídku a 2 balíčky? Původní Darwin Mini je v nové podobě co? Co potom budu mít já u tarifu TV Komplet, když mám aktuálně "trvalou slevu 55%" , pokud Základní nabídka při internetu stojí 150 Kč a ALLinONE 620 Kč, tedy 770 Kč za všechno? Mám počítat 500 Kč a víc a sleva zůstane, ale o x procent se její výše sníží?
  25. Možná by se téma mělo přejmenovat na Převod na nové tarify Vodafone TV / Internet, nebo eventuálně každé rozdělit
×
×
  • Vytvořit...