Přejít na obsah

Skippi

Uživatel
  • Příspěvky

    34
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    1

Vše od uživatele Skippi

  1. Mám stejný problém. http://faststone.org funguje: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN"> <html><head> <title>302 Found</title> </head><body> <h1>Found</h1> <p>The document has moved <a href="https://faststone.org/">here</a>.</p> </body></html> https://faststone.org nefunguje: curl --verbose https://faststone.org * TLSv1.3 (OUT), TLS handshake, Client hello (1): * Recv failure: Connection reset by peer * OpenSSL SSL_connect: Connection reset by peer in connection to faststone.org:443 curl: (35) Recv failure: Connection reset by peer
  2. @Veronika - VodafoneVypadá to, že problém je pouze při připojení přes proxy (ZScaler) - když jsem vypnul připojení přes proxy, tak přihlášení funguje.
  3. @Veronika - VodafoneZkusil jsem i na jiném PC, pořád stejné - přihlášení přes https://www.vodafone.cz/muj/prihlaseni funguje, ale přes https://tam.je/forum ne.
  4. @Ondra - VodafoneV anonymním okně jsem to zkoušel a také to nefunguje (Chrome, Firefox). Když se přihlašuji na https://www.vodafone.cz/muj/prihlaseni, tak vidím i "reCAPTCHA": Při přihlašování přes https://tam.je/forum tam "reCAPTCHA" není a možná proto přihlášení neprojde:
  5. Mám stejný problém, ale jde to vyřešit oklikou. Napřed se přihlásit na Můj Vodafone a teprve potom kliknout na https://tam.je/forum.
  6. Skippi

    Zpětné zhlédnutí

    Zkusil jsem problém s točícím se kolečkem ve čtvrtek večer poslat na https://tam.je/forum Další den mi přišel odkaz na formulář, kde jsem se musel autorizovat a dneska mi volal člověk z Vodafonu s tím, že budou sepisovat v angličtině zprávu pro externího dodavatele. Bohužel se neřeší problém jako celek, ale pouze jednotlivé případy - občas se prý stává, že se nějaká nahrávka poškodí.
  7. Skippi

    Zpětné zhlédnutí

    Tak jsem to zkusil a mám stejný problém jako @RichardHorcic - v čase 00:57:21 se objeví točící se kolečko a mám smůlu.
  8. Skippi

    Zpětné zhlédnutí

    Chyba WV1862 je prý způsobená VPN nebo proxy - https://www.techforum.cz/topic/62002-vodafone-tv-ve-webovém-prohlížeči/?do=findComment&comment=464570. Mě to hlásilo stejnou chybu při použití ZScaleru.
  9. Skippi

    Modem Compal

    A když připojíš jenom 1 zařízení přes kabel a restartuješ modem, tak to ani potom nefunguje?
  10. Takže na VTV můžu na notebooku zapomenout. Mám taky ZScaler (takže jdu přes adresu v Německu) a vypnout ho nemůžu (jinak se nedostanu nikam).
  11. To PDF má datum 2.6.2023. - "situace na bojišti se mění každým okamžikem".
  12. Mám bohužel stejnou zkušenost - Windows 10 (22H2), nejnovější Chrome i Firefox, hardware se nezměnil, odhlášení a vymazání cookies nepomohlo. Nejde mi přehrát ani online, ani záznam, jenom Videotéka. Pro jistotu jsem to zkusil i s odpojeným externím monitorem (takže jenom na interním displeji notebooku, kde to předtím fungovalo).
  13. Také jsem na to u UPC občas koukal (spíš tak pro zjímavost). Protože to Vodafone už nemá, tak si dělám statistiku na routeru (Turris, čili odrůda OpenWRT) a měsíčně mi to dělá kolem 200 GB.
  14. Nejsem firemní, ale jenom obyčejný zákazník a taky to není jednoduché. Zatím jsem měl rychlost 300 Mb za 459,- Kč (+ 70,- Kč za modem Compal). Podle nabídky jsou na mojí adrese dostupné rychlosti 250 Mb (za 299,- Kč), 500 Mb (za 399,- Kč), 1000 Mb (za 499,- Mb): Tak jsem v sobotu zavolal na Vodafone a požádal o změnu na rychlost 500 Mb, se slečnou na telefonu jsme si potvrdili, že budu platit celkem 469,- Kč (399 za Internet + 70 za modem). V neděli ráno se mi skutečně Internet přepnul na 500 Mb, ale v Můj Vodafone vidím částku 499,-. V neděli odpoledne jsem na Vodafone volal znovu a vysvětlil, co se mi nezdá - pán na lince souhlasil a řekl, že zadá požadavek. Dneska mi v Můj Vodafone stále svítila cena 499,-, tak jsem na Vodafone volal znovu. Tentokrát mi slečna sdělila, že mě musí přepojit na retenční oddělení - po 10 minutách poslouchání muziky se ozvala znovu, že to nikdo nebere. Zkusil jsem čekat dalších 10 minut a pak mě to přestalo bavit a zavěsil jsem. A teď čekám až se ozvou z retenčního - prý na to mají 6 dní.
  15. Tohle se mi nějak nezdá, mě Chrome třeba *.exe stahuje bez problémů a nepamatuji si koncovku, se kterou by měl problém. Šlo by uvést konkrétní příklad? A dělá to i v anonymním okně (kde jsou standardně zakázaná rozšíření a pod.)?
  16. Do včerejška jsem měl stejný problém. Dneska je to ještě o trošku horší - pod položkou "Moje Služby" už žádné další informace nejsou (ani aktuální tarif, ani "Moje zařízení", natož restart modemu): Odhlášení a přihlášení nepomohlo.
  17. Horizon na webu po mně taky chtěl PIN kvůli věkovému omezení. Naštěstí postup vystoupit/nastoupit (zapnout věkové omezení/uložit/vypnout omezení/uložit) pomohl.
  18. SMS nepřišla, ale i tak se mi po restartu modemu zrychlil Internet ze 150/10 na 300/20.
  19. Takhle by to mělo být. Restart routeru ani PC není potřeba, změna se provede okamžitě po potvrzení tlačítkem "OK". Vypadá to na nějaký problém s routingem. Předpokládám, že příkaz "PING 8.8.8.8" bude taky hlásit "vypršel časový limit"? Zkus příkaz "TRACERT -d 8.8.8.8" a pošli výsledek.
  20. Vrátil jsem se po dovolené a už to opět funguje. Díky.
  21. Funguje vám stále dálkový restart modemu? Nedávno mi pronajatý modem vyměnili za nový Compal CH7465VF a teď v "Moje UPC" vůbec položku "Moje zařízení" nevidím: Výměna modemu s tím souviset nemusí, tuhle stránku pochopitelně nezkouším každý den.
  22. U sebe jsem žádný problém s rychlostí nepozoroval. Pro jistotu jsem to zkusil před chvílí - speedtest.net i speedtest na Google mi ukazují správnou rychlost (145 Mb download a 9.8 Mb upload).
  23. @alishkaZkuste si na jednotlivých zařízeních zjistit, jestli se připojují přes WiFi 2.4 GHz nebo 5 GHz. Vetšinou mají sítě pro různou frekvenci různý název, takže to jde zjistit podle názvu. Ve Windows 10 to zjistíte klepnutím na ikonu WiFi (vpravo dole u hodin) a klepnutím na "Vlastnosti" u názvu WiFi - až dole je "Síťové pásmo".
  24. Zkusil bych začít tím, že si na jednom klientovi nastavím ručně jiný DNS server - např. od Google: - 8.8.8.8, pokud máte adresu IPv4 - 2001:4860:4860::8888 , pokud máte adresu IPv6 Popis včetně videa s postupem najdete např. na https://www.zive.cz/clanky/jak-a-proc-pouzivat-alternativni-dns-zrychli-internet-a-odblokuje-weby/sc-3-a-194474/default.aspx. Případně přímo postup od Microsoftu - https://support.microsoft.com/cs-cz/help/15089/windows-change-tcp-ip-settings.
×
×
  • Vytvořit...