Přejít na obsah

r2d2

Uživatel
  • Příspěvky

    90
  • Registrace

Vše od uživatele r2d2

  1. To je nesmysl, ta spotřeba modemu je trochu nadsazená (reálná je nižší - zvlášť v bridge a vypnout WiFi, mně se do 20-22W vleze i s vlastním routerem). Naproti tomu u lednic je udávaná roční spotřeba tak blízká realitě jako spotřeba u auta v TP 🙂 Jestli je modem mezi Vašimi nejžravějšími spotřebiči v domácnosti, tak Vám (bez ironie) opravdu závidím účet za elektřinu 😂 Ta varianta "Vodafone dotahne kabel rj45" existuje - je to ten výstup z modemu samozřejmě. Se spotřebou ani nabídkou vlastních zařízení nikdo nic neudělá, prostě je to součást ceny za připojení a pokud se Vám zdá vysoká, tak se zkuste domluvit na retenčním, třeba Vám dají slevu. Nebo samozřejmě jiný poskytovatel - ale pochybuji že nějaké VDSL nebo bezdrát bude lepší / levnější (z pohledu TCO), ten internet od VF je bohužel, nebo bohudík, celkem konkurenceschopný tam, kde není žádná optika.
  2. O to nepochopitelnější je, že se vůbec nabízí separátní položka pronájem zařízení, pak přesně musí operátor řešit možnost povolení vlastních zařízení (které stejně nikdo nebude chtít, protože je to nesmysl za současné situace), ušetřili by si všechny tyto problémy a diskuse 🙂
  3. Bych řekl, že i kdyby to stálo polovinu , tak se to moc nevyplatí ten vlastní modem - když probíhá upgrade sítě. Jaká je záruka, že VF za chvíli nebude vyžadovat Docsis 4.x modemy, či jakýkoliv jiný požadavek. A osobně určitě budu raději, když VF bude upgradovat síť, než nabízet a řešit modemy v osobním vlastnictví (kde se uživatelé logicky budou bránit nutnosti koupit nový modem). Bohužel, Docsis je sdílený a provoz těchto starých zařízení ovlivňuje možnost nasazení modernějších technologií. Tak určitě záleží na individuálních požadavcích, ale osobně moc nevidím rozdíl mezi modemem s uzavřeným firmwarem v osobním vlastnictví a pronajaté od VF. Od routeru bych očekával možnost např. SSH přístupu s root přístupem, ale to samozřejmě nic z těchto zařízení nesplní z principu 🙂
  4. r2d2

    Chyby Vodafone TV

    Určitě může, to vypadá opravdu hodně tragicky. Ale na druhou stranu kvalita VTV přes prohlížeč nebyla nic moc když jsem ji zkoušel - např. O2TV mě přijde lepší, DVB-C byl ale nejlepší. U VF jsem měl pocit, že se tam musí dít nějaká dvojitá komprese už jednou komprimovaného streamu podle těch artefaktů.
  5. r2d2

    Chyby Vodafone TV

    @Ivo2003Geforce Now používá H264 jen na velmi starém hardwaru, kde není podpora čehokoliv lepšího. Jinak používá třeba i moderní AV1, což zvlášť na pomalejší lince přináší výraznou úsporu a zlepšení kvality. Jinak nabízí fallback na HEVC a H264 a to vše s minimální latencí 🙂 Výsledek srovnávání s OTT / IPTV poskytovatel je bohužel zcela tristní... 🙂
  6. Tak jiný důvod pro vlastní modem si jen těžko představit - router si za to dá každý svůj vlastní a modem si přepne do bridge. Nenapadá mě nic, co by vlastní modem mohl přinést dalšího - pokud nepočítáme trochu ušetřeného místa a možná elektřiny (ale to je minimální úspora).
  7. Jestli je to kvůli NS5/6, tak je to zajímavá strategie - laicky bych si tipnul, že prvně VF přišel o zákazníky když nebyla k dispozici NS5/6 při začátku sezóny MotoGP a F1, a teď podruhé když zdraží.
  8. r2d2

    Přechod z HBO Max na Max

    Nevím, zda se to zlepšilo, ale dříve to občas nesedělo a justwatch měl přesnější data. Plus tam rovnou člověk vidí kvalitu obrazu (4K / Full HD) a jde podle toho i filtrovat. Osobně trochu těžkopádně kvůli tomu používám obojí - na csfd.cz hledám hodnocení, na justwatch sleduji streamovací služby. Mít to v jednom, nebo možnost prokliku z justwatch na csfd by bylo skvělé ale bohužel 🙂
  9. Tak třeba v domě s rodinou 3 zapnuté TV není vůbec nic divného...
  10. Z stejného důvodu, proč člověk platí za jakýkoliv kombinovaný balíček / TV tarif (a jiné nejsou), protože je to v balíčku s něčím, co člověk chce... Pitomé, ale není reálné, že by si člověk mohl vyzobat několik málo TV kanálů a platit za ně poměrově vůči těm balíčkům. A bohužel takových případů spíše přibývá než naopak.
  11. r2d2

    Přechod z HBO Max na Max

    https://www.justwatch.com/cz/poskytovatel/max/novinky Asi nejlepší náhrada 🙂
  12. r2d2

    Přechod z HBO Max na Max

    Teoreticky samozřejmě máte pravdu, ale v praxi ten 4K tarif znamená v podstatě celkem slušnou FullHD kvalitu, jakžtakž srovnatelnou s obyčejným Bluray diskem 🙂 U HD plánu je ta komprese celkem dost vidět.
  13. r2d2

    Přechod z HBO Max na Max

    Jsou to dvě odlišné aplikace, které se provozují paralelně kvůli různým regionům,které přecházejí či přecházely v jinou dobu. Takže odinstalovat a nainstalovat je správny postup. Souhlas, dříve mělo smysl lineární vysílání na DVB-C u HBO kvůli vyššímu bitrate - objektivně to vypadalo lépe a mělo lepší parametry než HBO Max minimálně u HD obsahu. Dnes je to naopak, HD vypadá mizerně jak v aplikaci, tak v lineárním vysílání. Takže z mého pohledu platit přes operátora nemá už žádný smysl.
  14. r2d2

    Přechod z HBO Max na Max

    V USA to bylo tak, že stávající zákazníci zůstali 6 měsíců cca na Premium než jim to vypnuli (resp. přepnuli na Standard). Ale tady jsem k tomu nic nenašel.
  15. Ale tak vývoj tam určitě je, jen je pomalý a hlavně ten proces upgradování je velmi pomalý - VF teprve teď začíná využívat možností 3.1, tedy 11 let starého standardu. Docsis 4.0 je hodně zajímavý - zejména v full spectrum, ale uvidíme zda se toho dočkáme, nebo zda to postupně nahradí optiky (PON) na většině míst 🙂 Cetin chce pokrýt cca 1 mil. domácností do roku 2027, pokud se těmto plánům přáním dá věřit 🙂
  16. Jsem to v důsledku neformuloval dobře - ano, to máte pravdu, ale všechny CI+ kompatibilní zařízení, co jsem viděl, nahrávají s DRM (tzn. recording je vázán na ono zařízení a není možné ho připojit / přehrát jinde jak bylo možné u těch starších zařízení jak tu psal jiný přispěvatel nad vámi) a vytvoření otevřeného systému kompatibilního s CI+ je v podstatě nemožné z důvodu nutnosti platného certifikátu.
  17. Ty boxy z Alza a jiné pravděpodobně fungovat nebudou kvůli tomu, že u Vodafone se nyní používa CI+ moduly, ne ? Fungovalo by to pouze jen u CI, pokud je mi známo.
  18. Já se stejně divím, že existuje tahle separátní položka na pronájem modemu místo toho, aby existovala jedna cena za tarif, ve které je zahrnuté i nutné zařízení. Provozovat vlastní zařízení, u kterého poběží zastaralý, dříve nebo později, děravý firmware, které navíc Vodafone kdykoliv může vypnout (zvláště relevantní v době, kdy se upgraduje síť a čeká se vypnutí DVB-C a přechod na Docsis 4.x), to bych osobně opravdu nechtěl ani zadarmo:) Ať se to komu chce líbí či nikoliv, Docsis nebyl navržený na provoz uživatelských zařízení.
  19. @quadra2030Je to tak jak říkáte - toto je mnohem lepší s Apple TV. Ale zase u Apple TV neexistuje možnost passthrough audia, takže v tom je to zase horší (a jejich implementace Dolby MAT je zvláštní a ten rozdíl je bohužel slyšet) 😞 Nebýt toho, tak je dle mého názoru Apple TV v podstatě dokonalé zařízení 🙂 Já mám momentálně NVIDIA Shield, tam je to možné řešit aplikací (není to dokonalé vůbec ale - občas to nezafunguje správně )
  20. Ten problém je obnovovačka - obecně Android TV je velmi mizerný systém co se týka plynulého playbacku videa s správnou refresh rate. Až do Android 11 neexistoval žádný způsob pro nastavení z strany aplikace, ale podpora z strany aplikací / hw je stále celkem mizerná. Některé TV tady tyto problémy umí častečně řešit (ale výsledek je pořád celkem vidět - jen se to tak očividně neseká) - ale jediné použitelné řešení je v důsledku ve většině případů nastavit obnovovačku manuálně - tzn. ve většině případu 50Hz pro TV vysílání, 23.976 pro filmy, 25 pro Evropskou tvorbu. Pro některé zařízení (např. NVIDIA Shield) existují aplikace jako je Refresh Rate, které to umí nastavit automaticky, příp. např. KODI umí nastavovat obnovovačku též automaticky na podporovaných zařízeních. Ale jinak ano, ty OLED od Samsungu jsou obecně docela povedené.
  21. r2d2

    Přechod z HBO Max na Max

    Je to velmi nepravděpodobné, že by šlo zvolit přes VF konkrétní tarif. Podle toho, co jsem četl a slyšel, tak to nenabízí žádný operátor nikde. Může se jednat o záměr HBO - pravděpodobně je pro ně výhodnější mít zákazníky přímo a nikoliv přes operátora.
  22. Zajímavé, nemáte na hudbu lepší nějakou streamovací službu jako je např. Spotify či Apple Music (na obou je velmi bohatá nabídka klasické hudby)? Na organizaci ještě můžů doporučit aplikaci Tempso - https://www.tempso.com/ Ale jsme tu OT rozhodně 🙂
  23. Já jsem takhle měl všechny streamovací služby dohromady též, pak jsem je všechny zrušil a nechávám si střídavě jen jednu měsíčně - no a ani jsem nepoznal rozdíl...
  24. r2d2

    Nova Sport 5 & Nova Sport 6

    Já jsem k O2 právě přešel když nebyla NS 5 a 6 v nabidce VF. To, že zaplatím polovinu, byl příjemný bonus (i když ten obsah byl důležitější).
  25. r2d2

    Nova Sport 5 & Nova Sport 6

    Plus pravděpodobně se s tím přechodem na nové tarify může pojit nějaké zdražení, Vodafone pravděpodobně za ty kanály musel přeci jen něco zaplatit. Ale dobré, že je přidali samozřejmě pro všechny fanoušky F1 a MotoGP. Škoda, že se nestalo dříve, osobně už zástanu u O2 než mě zase něco donutí k přechodu 🙂
×
×
  • Vytvořit...