Odesláno pondělí v 15:52 3 dny Ahoj, tak už jsem taky členem sekty Arris CM3500 🤣 a dle technika první v Plzni...První dojmy jsou až neuvěřitelně výborné - když pominu Můj Vodafone a jejich "pseudo" smlouvy a postupy při pořizování.Instalace: Naprosto bez problému, technik mi jen dal krabičku, tu jsem zapojil, chvíli si to dělalo update (max 5min) a všechno napoprvé najelo.Tarif: Internet Ultra+ 2000/400MbitPrvní testy:Po instalaci => https://www.speedtest.net/result/c/d6ba9ad9-5286-484d-94ac-579f70cd4615Po cca 5h provozu => https://www.speedtest.net/result/c/ffbe7404-1adf-4f2e-aa55-ebdb561f60d9Upload zatím nedosahuje aspoň 90% toho co je v tarifu, ale ještě budu zkoušet v noci, tak dám někdy vědět dlouhodobější zkušenosti.Zkoušel jsem i stažení 50GB souboru (webshare.cz) a většinu času to běželo 1600-1800Mbit, občas to kleslo k 500Mbit, ale to může být způsobené čímkoliv na cestě nebo na straně serveru.(Re)Start: V administraci jsem nenašel žádnou možnost softwarového restartu, tak po vytáhnutí ze zásuvky a opětovného zapojení, trval start do maximálně 2 minut.Status z administrace:Prosím o případnou kontrolu, jestli je vše v pořádku.Spotřeba:Po výměně z Vodafone Station na Arris CM3500 to kleslo z 13W na 11W (ale jsou to jen obyč zásuvky pro měření), spíš jen informačně to kleslo o cca 2W.Dík! Upraveno pondělí v 16:00 3 dny uživatelem cervotoc Ultra+ - - Commscope Arris CM3500, Huawei B2368-66 Plzeň
Odesláno pondělí v 16:18 3 dny @cervotoc Ten upload mi v testech taky padá — možná je to způsobené tím, že jde o single spojení. Paradoxně ale, když stahuji data v terénu na laptop z domu, často to jede plnou rychlostí (390 Mbps upload).Jak jste se dostal do té administrace? Není tam, pokud vím, nějaké heslo? Premium - - - -
Odesláno pondělí v 16:53 3 dny @r2d2 heslo je posledních 8 čísel ze sériového čísla Upraveno pondělí v 17:00 3 dny uživatelem cervotoc Ultra+ - - Commscope Arris CM3500, Huawei B2368-66 Plzeň
Odesláno pondělí v 17:37 3 dny @Technikus v tom Arrisu se snad ani nic nenastavuje, naopak je fajn zkontrolovat si stav signálu. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno pondělí v 19:14 3 dny No sláva, už jsem myslel, že se do toho fakt nedá přihlásit 🙂Sice ta čísla mají pro mě stejnou informační hodnotu jako kdysi na Hvězdě hlášení výška, tlak, teplota a rosný bod, ale to nevadí, rád se na ně dívám 😀Jinak dneska mě přestalo bavit čekat na termín instalace a zavolal jsem si do VF sám - voják se stará, voják má. Takže do konce týdne jsem kompletně zarrisován 🙃@r2d2 já mám jen 1000/300, ale upload mi drží jak přibitej, to spíš download má problém - ale to měl i Station, to bude problém jinde. Premium+ Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app, CA modul Praha 6
Odesláno pondělí v 20:57 3 dny @cervotoc Díky moc za info. To je skvělé, že tam nechali standardní výrobní heslo — chtěl jsem to někdy zkusit, ale byl jsem líný lézt do racku. Kdyžby to někoho zajímalo (jako mě dřív), SN je uvedeno i v samoobsluze. Premium - - - -
Odesláno pondělí v 21:26 3 dny Tak ještě noční update. Během zálohování frčel upload téměř stále na maximálních 400Mbit skoro dvě hodinky vkuse. Takže za mě zatím 100% spokojenost.@r2d2 tak to vážně u toho speed-testu bylo asi limitované na single spojením, u mého backupu se jede do S3 storage rozhodně paralelně Ultra+ - - Commscope Arris CM3500, Huawei B2368-66 Plzeň
Odesláno pondělí v 21:39 3 dny @cervotoc Je to ale hodně zajímavé, protože jiní lidé na těch speedstech na optice dosahují plné (a mnohem vyšší — 1 Gbps atd.) rychlosti. Asi to dál řešit nebudu, protože zatím ze všech míst, odkud z domova potřebuji stahovat data a kam potřebuji uploadovat (zejména S3 a Blob), to jede plnou rychlostí. Premium - - - -
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.